• 9.179.596 stemmen

Met onder meer: Keri Russell, O'Shea Jackson Jr. en Christian Convery

Releasedatum: 23 februari 2023

Plot Cocaine Bear

"Get in line."

We bevinden ons in het jaar 1985. Een politieagent die bijverdient met het smokkelen van drugs dropt een tas vol cocaïne vanuit een vliegtuig in het Chattahoochee-Oconee National Forest, dat zich in het Amerikaanse Georgia bevindt. Een zwarte beer vindt vervolgens de inhoud van deze tas en besluit iets merkwaardigs te doen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Luchtige horror / komedie, die je als kijker vooral niet te serieus moet nemen. Ik vond de film wel vermakelijk. Het verhaal en de opzet zijn simpel. Verder ogen de effecten prima. De ledematen vliegen je om de oren. Met de humor zit het ook wel snor, en de cast doet het naar behoren. Er zitten wel grappige personages tussen. Jammer dat het laatste filmrolletje van Ray Liotta weinig memorabel is. Al met al een leuke zit.

3 Sterren.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, leuke mix tussen horror en komedie tussendoor.

Begin moet je even doorkomen, maar daarna is hij best spannend en leuk om te kijken met soms best wat gore stukken erin.

Leuk ook dat we verschillende personages volgen in deze film en sommige ook weer bij elkaar komen.

Einde vond ik ook wel geslaagd en de beer zag er in ieder geval niet nep uit, maar hij leek echt en een apart verhaal over een beer die cocaine snuift / opeet

avatar van Film Pegasus

Naar waar gebeurde feiten, maar met een serieus korreltje euh... zout te nemen. Maakt niet uit, als het maar een leuke film oplevert. Het resultaat is zoals de titel al doet aangeven wat absurd. Al gaat de humor niet ver genoeg om er echt een cultfilm van te maken. De Amerikaanse geremdheid zeker? Geef dit aan een Europese regisseur en die zorgt met de beperkte middelen voor een heerlijk absurde horror.

Maar slecht is het ook niet, veel scènes werken wel. En de humor valt nog best mee. De cast is maar bijzaak. Gelukkig komen er nog films uit postproduction met Ray Liotta, anders was dit misschien wel zijn laatste film geweest. Ook niet zo flaterend... En ik dacht Daveed ergens van te kennen met gelijkenissen van Ice Cube. En het is idd zijn oudste zoon.

avatar van K. V.

K. V.

Deze "waargebeurde" film gezien en het was een vermakelijke film. Qua verhaal heeft het niet veel om het lijf. De film is af en toe wel nog grappig, maar de humor is redelijk over the top. De cast is niet zo bijzonder, maar dit is wel vaker bij dit soort films. Leuk om een keertje gezien te hebben, maar nu ook niet zo bijzonder.

avatar van stratmans

stratmans

grappig, ook bloederig maar dat zal wel geen echt bloed geweest zijn

avatar van Collins

Collins

Een losgeslagen beer die ladingen cocaïne heeft gesnoven en voor de bezoekers van het bosgebied waar de beer leeft levensgevaarlijk is. Aldus luidt het belachelijk klinkende plot dat echter niet zo belachelijk is als het klinkt. Net als in Cocaine Bear was er ooit Andrew C. Thornton II die cocaïne uit een vliegtuig gooide en bij het neerstorten van het vliegtuig om het leven kwam. En net als in de film was er een beer die een gedeelte van de cocaïne naar binnen werkte. Welke doldwaze uitwerkingen de inname van zoveel cocaïne op het dier hadden, is niet bekend. Wel is bekend dat de beer als gevolg van een overdosis is gestorven.

Cocaine Bear maakt dankbaar gebruik van dit onwaarschijnlijke scenario en maakt er een horrorkomedie van die zich weinig aantrekt van een correcte weergave van de feiten. Het levert een film op die het vooral van de humor moet hebben. En die humor is meestal wel leuk. Het is grappig om te zien hoe de beer er alles aan doet om weer en fikse snuif te kunnen nemen. Ook de horror is vooral grappig neergezet en dus geen horror pur sang.. De kills zijn erg overdreven en duidelijk bedoeld om te lachen in plaats van om te huiveren.

De personages zijn eveneens om te lachen. Ze zijn overdreven gestileerd en absoluut niet serieus te nemen. Het is dan ook jammer dat de film zoveel aandacht besteed aan de levens van deze personages, terwijl bij hen daarvoor het psychologische fundament ontbreekt. De personages zijn neergezet als vermakelijk en dienen dan ook als zodanig ingezet te worden. Als hun vermakelijke rol is uitgespeeld rest hun enkel nog de rol als vermakelijk slachtvee. Meer ronding in de personages is totaal overbodig en remt het verhaal af. De leukste scènes zijn bovendien de scènes met de beer en vaak niet de scènes met de personages.

Cocaine Bear is geen horrorfilm. Cocaine Bear is een komedie die lekker wegkijkt en op momenten behoorlijk grappig is. Leuk.

avatar van OfflineKiller

OfflineKiller

De titel alleen al maakte me nieuwsgierig. Deze film is niet zo vrij bijzonder maar fijn om eens gezien te hebben. Ergens gaf deze me een nostalgisch gevoel door de sfeer en muziek. Daardoor dacht ik dat hij al iets ouder was.

avatar van mikey

mikey

Domme film over een zwarte beer die een natuurmonument (bos) domineert na inname van enkele kilo's cocaine als krachtvoer. Probeert grappig te zijn met gevatte nerdy dialogen en andersoortig tongue-in-cheek-crap. Je bent beter af met Sayles zoals Alligator en Piranha. De beer is nog lelijker dan die Dick Maas leeuw.

avatar van Rimmshot

Rimmshot

Niveau sharknado. Zelden zo een onzin film gezien als.dit. Een beer die graag coke gaat snuiven. Te triest dat dit in de bios te zien was.

Rimmshot schreef:

Nochtans gebaseerd op een waargebeurd incident. Al is de uitwerking natuurlijk wel volledig verzonnen en lekker over the top.

Overigens is het op alle vlakken een stuk beter gemaakt dan Sharknado.

Basto schreef:

Nochtans gebaseerd op een waargebeurd incident.

Elke film, hoe debiel ook, kun je wel aan een waargebeurd incident koppelen, en zo verkopen als 'gebaseerd op ware gebeurtenissen'.

Star Wars, LOTR, Pinokkio... allemaal gebaseerd op ware gebeurtenissen.

avatar van bjerik76

bjerik76

ik moet zeggen dat deze film mij enorm veraste.

de humor is leuk, en er zitten geen vervelende types tussen.

Acteerwerk prima.

het zag er goed uit qua camerawerk en special effecten.

Op het eind had men wel iets meer kunnen laten weten over hoe/wat er daadwerkelijk heeft afgespeeld met wat krantenkoppen of foto's van dit verhaal.

Graaf Machine schreef:

Star Wars, LOTR, Pinokkio... allemaal gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Dat is batuurlijk onzin. Star Wars is gebaseerd op Hidden Fortress van Kurosawa, terwijl deze film wel geschreven is naar aanleiding van dit bericht. Er is enkel een ‘what if…’ strategie toegepast op de verdere ontwikkeling van het verhaal.

Overigens komt Cocaine Shark eraan. Gewoon bedacht omdat het een leuk idee was, maar minder ver van de realiteit dan je zou denken. Haaien voor de kust van Brazilië testen positief op cocaïne - nos.nl

Basto schreef:

Hidden Fortress is een bestaande film, waarop Star Wars gebaseerd is. Bedankt dat je mijn punt bevestigd.

Graaf Machine schreef:

Een film is geen bestaande geveurtenis. Je gaat hard achteruit. Sterkte.

Basto schreef:

Een film is geen bestaande geveurtenis. Je gaat hard achteruit. Sterkte.

Een film bestaat, en is daardoor gebeurd. Als een film gebaseerd is op een andere film, is de film gebaseerd op iets dat bestaat, en dus op iets dat is gebeurd.

Je hoeft me geen sterkte te wensen, dat arrogante toontje past prima bij jou, dus mag je het houden.

avatar van Warning

Warning

Cijfer tussen een 5 en 6. Zitten een paar leuke scenes tussen zoals met die ambulance.

avatar van Bxian32

Bxian32

Ik geef niet vaak vier sterren, maar dit soort films vind ik echt fantastisch. En ze zijn er niet veel. Het deed me denken aan braindead. Meer humor dan horror maar wel met veel gore. Ik ben fan!

Graaf Machine schreef:

Een film is een geconstueerd werk dat met plak en knipwerk aan elkaar hang. In niets is het een ware gebeurtenis.

Wil je het ook nog over Pinokkio hebben? Of zie je zelf ook wel in dat een verzonnen verhaal geen gebeurtenis is.

Basto schreef:

Het verhaal van een film is geen gebeurtenis, de film zelf wel. Er doen echte mensen aan mee, en er wordt soms zelfs op locatie gedraaid, en dan gebeurd daar op die locatie iets.

avatar van The Oceanic Six

Graaf Machine schreef:

Ik lees de nodige berichten van je, maar waarom vind je deze film enorm slecht (gezien je score)?

Lekker absurd verhaaltje met een paar toffe momenten. En onrealistisch is het niet, want het is gebaseerd op een echt verhaal.

The Oceanic Six schreef:

Ik vind deze film niet enorm slecht. Enorm slechte films geef ik 1 ster, omdat ik geen mogelijkheid heb om 0 sterren te geven.

Alles dat ik 2,3,4 of 5 sterren geef is in mijn systeem in elk geval voldoende. Het ligt aan de film en mijn beleving wat dan de score wordt. Deze film zat niet echt iets in waar ik me zo aan amuseerde dat ik het meer dan 2 sterren waard vond.

Maar eigenlijk heb ik ook helemaal geen zin om over mijn waarderingssleutel te praten. Dat is gewoon iets voor mezelf.

Overigens vind ik 'gebaseerd op ware gebeurtenissen' nooit een pré. Alles is op ware gebeurtenissen gebaseerd. Maar daar hadden Basto en ik het al over.

avatar van The Oceanic Six

Graaf Machine schreef:

Fair enough. Iedereen moet beoordelen zetten waar 'ie zich goed bij voelt.

Zag alleen niet aankomen dat je twee sterren voldoende kunnen zijn.

The Oceanic Six schreef:

Fair enough. Iedereen moet beoordelen zetten waar 'ie zich goed bij voelt.

Zag alleen niet aankomen dat je twee sterren voldoende kunnen zijn.

Om een toelichting te geven, jij verdient dat wel vind ik:

ik stem niet zoals velen volgens het schoolcijfersysteem, van 2 sterren is een vier, 4 sterren is een acht etcetera.

Mijn sterren zijn meer in de trend van campinggids of hotelgids. Een vijfsterrenhotel heeft veel meer faciliteiten dan een tweesterrenhotel, maar dat betekent niet dat laatst genoemde slechter is. Het heeft gewoon minder te bieden.

Een film kan prachtige beelden hebben, een ingenieus verhaal, emotionele lading, humor, spanning enfin noem maar op. Als er genoeg in zit dan krijgt een film van mij meer sterren. Maar met weinig van die ingrediënten kan een film alsnog wel goed zijn. Maar dan op een soberder wijze.

Echte rommel (dus alles dat ik onvoldoende vind) krijgt allemaal één ster. En dan maakt het me niet uit hoe groot de rommel is. Aan afvalscheiding doe ik hier niet.

avatar van Thorak

Thorak

Dit had best een leuke film kunnen zijn, mits ze er niet zo'n domme Amerikaanse comedy van hadden gemaakt. De humor is nergens leuk en vooral erg kinderachtig (zoals meestal bij Amerikaanse comedies). Misschien zal deze film het goed doen bij pubers.

Ray Liotta had een aanzienlijk betere film als laatste film waard geweest.

avatar van egelhunter

egelhunter

Had hier alles behalve een leuke film van verwacht. Maar wat een heerlijk leuke film. Bloederig met leuke humor.

avatar van DVD-T

DVD-T

Een heerlijke horror comedy.

Een beer aan de cocaine. Er was moeilijk een voorstelling van te maken. Hoe raakt hij in de killing mode. Hoe gaat het er uit zien. Hoe passen de personages daar in. Hoe batshit crazy deze film ook is, het werkt erg goed. Geschifte personages, off-beat humor, gore en leuke kills. Alles wat ik zoek in een horror comedy zit hier in. Erg leuke film.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

'Cocaine Bear' (2023) hengelt iets te opzichtig naar een cultstatus, maar weet niet écht nieuwe grenzen op te zoeken met gross-out humor in een vrij voorspelbare creature feature. Al heeft het een fijn jaren '80 sfeertje en ze hadden genoeg budget om de cocaïneverslaafde beer meteen in het verhaal te gooien. Degelijk geanimeerd ook. In elk geval geen onduidelijk gehannes met POV-shots om de boel te rekken.

avatar van mikey

mikey

Donkerwoud schreef:

In elk geval geen onduidelijk gehannes met POV-shots om de boel te rekken.

hmmm niet eens zo'n rare suggestie.

Deze herzien op Netflix, nadat ik hem de eerste keer halverwege met mijn vrouw had uitgezet.

Paar keer moeten glimlachen, maar verder kwam ik niet, helaas niet mijn humor. Aantal bekende gezichten, maar niemand die er echt uitsprong, behalve in negatieve zin. Begon al met dat Europese stelletje die aan het hiken zijn, hoorde meteen aan die meid (Hannah Hoekstra) dat ze van Nederlandse bodem kwam met dat slechte accent, zo slecht geacteerd ook. Dan die twee kinderen, zwaar overacting. In Sweet Tooth kon ik Cristian Convery nog wel waarderen, hier vreselijk irritant, die meid ook. Close-ups van Liotta waren wel even schrikken, kon duidelijk zien dat hij dodelijk ziek was.

Nee blijf het helaas een matige film vinden waar ik meer van had verwacht, jammer.

avatar van jordandejong

jordandejong

Erg leuk vermaak. Begin is heel eventjes opwarmen, maar als we eenmaal bezig zijn (zeg maar vanaf dat die guy van Modern Family in de boom klimt) wordt het ook echt heel leuk.

De beer ziet er meer dan prima uit. Onbegrijpelijk dat ik daar hier en daar zoveel kritiek over lees. Als je ziet wat Gladiator II je durft voor te schotelen mag je heel blij zijn met de Cocaine Bear. Fijn ook dat hij gelijk in vol ornaat in beeld is.

Fijne kills, leuke humor, en vooral de mix daarvan levert soms geweldige scènes op. De scène in de ambulance steekt er met kop en schouders bovenuit, zowel qua kills als qua humor.

De characters zijn ook prima te behappen. Varierend van erg leuk (de ambulancebroeder, park ranger en de detective) tot aan oke (die geblondeerde jeugdbende lid). Zelfs de kinderen zijn niet storend.

Al met al erg leuk hersenloos vermaak. Paar keer hardop gelachen en nooit naar de klok gekeken. Doet precies wat het moet doen.