• 9.373.615 stemmen

Ghislaine Maxwell: Filthy Rich (2022)

Documentaire | 101 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Lisa Bryant en Maiken Baird

Met onder meer: Salli Saffioti, Kathy Searle en Vanessa Lemonides

Gesproken taal: Engels en Duits

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Ghislaine Maxwell: Filthy Rich

"Discover the monster behind the monster."

Ghislaine Maxwell was vriendin en compagnon van de Amerikaanse financier en multimiljonair Jeffrey Epstein. Ook was zij een van zijn belangrijkste handlangers in de mensenhandel en het grootschalige misbruik van jonge vrouwen. Er wordt ingegaan op de rechtszaak rond de twee machtige figuren, aan de hand van de getuigenissen van hun slachtoffers. Achter de schermen speelde Maxwell een zeer belangrijke rol, waardoor deze misdaden konden plaatsvinden. Die wordt hier uitgelicht.

Bobbi Sternheim (stemrol)

avatar van Bxian32

Bxian32

Meer van hetzelfde. Allemaal zeer kwalijk maar nogal storend dat er steeds over "survivors" wordt gesproken. Het is niet dat ze in een ander geval vermoord waren lijkt me. En het valt me ook op dat alles wel tot in de puntjes is geregisseerd. De stukjes met de advocaten lijken wel kleine toneelstukjes met opgelezen tekst. Het komt weinig echt en spontaan over allemaal. Wat kwalijk is is dat er over een overwinning wordt gesproken en dat ze tot 60 jaar of zo kon krijgen? Uiteindelijk is het 20 geworden en nog loopt er een hoger beroep volgens mij. Jammer dat dat hele gedeelte niet in deze "docu" voorkomt, dus het kijkt meer als een speelfilm.