• 9.374.492 stemmen

Fugitive: The Curious Case of Carlos Ghosn (2022)

Documentaire | 95 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Lucy Blakstad

Met onder meer: Carlos Ghosn

Gesproken taal: Frans en Engels

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Fugitive: The Curious Case of Carlos Ghosn

Het verhaal van automagnaat en witteboordencrimineel Carlos Ghosn. Hij was een van de meest vereerde directeurs van de auto-industrie en belandde uiteindelijk in een gevangenis in Japan. Daar wist hij te ontsnappen in een kist en eindigde als voortvluchtige met een internationaal arrestatiebevel. Ghosn's verhaal wordt in deze documentaire verteld door zijn naaste medewerkers en familieleden. Ze praten over zijn succes, overmoed, paranoia en de duistere geheimen achter zijn opkomst en ondergang.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van blurp194

blurp194

Interessant, geloof ik.

De documentaire slaagt er wel redelijk goed in om de toch nogal sensationele feiten rond de ontsnapping van Ghosn weer boven water te halen, maar faalt aan de andere kant ook volledig om behoorlijk inzicht te geven in wat er dan daadwerkelijk waar was van de aanklachten. Dat had toch echt wel wat beter gekund, denk ik dan - er is toch zo ondertussen zat boven water volgens mij.

Overigens een fraai voorbeeld van hoe ver van de werkelijkheid dit soort 'top'mensen vaak verwijderd raken. En een mooi pleidooi waarom er echt een veel lagere cap zou moeten zijn op de absurde salarissen. De balkenendenorm past ons allemaal - en dan wel met het tarief zoals die norm ooit ingevoerd is, niet de alweer veel hogere die er nu is. En eigenlijk verdient niemand het om meer dan modaal betaald te krijgen - allemaal sprookjes, die vooral graag verteld worden door de belanghebbenden.