• 9.374.065 stemmen

Alternatieve titel: The Fallen

Geregisseerd door: Adrian Langley

Met onder meer: Eddie Ramos, Luke Baines en Julian Feder

Plot Bunker

Ten tijde van de Eerste Wereldoorlog zit een groep soldaten gevangen in een bunker. In het militair verdedigingswerk worden ze geconfronteerd met een goddeloze aanwezigheid die hen langzaam tegen elkaar opzet. Terwijl paranoia en angst tussen hen groeien, ervaren de mannen de ware hel van de oorlog.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit lijkt me wel wat. Tenminste als ik het verhaal zo lees en de trailer zie dan krijg ik in ieder geval wel zin in deze film. Nou heeft deze regisseur nog wel niet echt een goeie film afgeleverd, maar ik geef hem de voordeel van de twijfel. En een bunker is ook wel een mooie locatie voor een horror film. Ik kijk er naar uit.

avatar van The Oceanic Six

Matig. Sowieso is dit geen horror maar iets van thriller en drama voor mijn gevoel. Eigenlijk komt de film nooit lekker los en is de spanning ook redelijk afwezig. Het onderlinge wantrouwen deed me denken aan bv The Thing, dat was nog wel aardig gedaan. Ondanks een aardige setting een middelmatige film.

avatar van joolstein

joolstein

Een paranoia-thriller die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en die duidelijk een klein budget heeft. Over het algemeen was het wel aardig, maar dat ook wel beter had gekund. Het speelt zich ergens af tegen het einde van de Eerste Wereldoorlog en gooit Amerikanen, Britten en een Duitse krijgsgevangene samen in een bunker. Het zorgt soms voor spanning, soms, en niet altijd. Helaas kost het met een uur en zevenenveertig minuten veel te veel tijd om ter zake te komen. (hoeveel noodoproepen heeft één film nodig?) Tja 1982 is toch alweer een heel lange tijd geleden dus de manier waarop ze elkaar beginnen te wantrouwen en zich tegen elkaar keren, is nu direct iets nieuws meer. Er is hier heel weinig "Horror" te zien, maar voor een low-budget film heeft het nog best behoorlijke effecten en een man-in-pak in plaats van CGI als griezelig... Is een alien, een demon, of "The Angel of War"? is altijd goed! Maar het geluid is op zijn zachtst gezegd inconsistent; die uitbarstingen bij aanvang van scenes waarin iets gebeurde en nee die waren niet bedoeld als jump-scare! Er was zeker potentie maar de bekende budgettaire problemen maken dat de film ook niet beter werd dan oké!