• 9.374.369 stemmen

The Friendship Game (2022)

Sciencefiction | 87 minuten

Genre: Sciencefiction

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Scooter Corkle

Met onder meer: Peyton List, Brendan Meyer en Kelcey Mawema

Plot The Friendship Game

"Win together or die alone"

Vier tieners uit een kleine stad stuiten tijdens een tuinverkoop op een vreemd voorwerp met mysterieuze, kosmische krachten. Ook blijkt het een soort bewustzijn te hebben. In de loop van een nacht ontrafelt het object het mysterie van hun vermiste vriend. Echter leidt dit tot een catastrofale ineenstorting van de werkelijkheid en wordt hun loyaliteit aan elkaar met steeds destructievere gevolgen op de proef gesteld.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Leek me leuk onderwerp en uitgangspunt, maar films was té spanningsloos en het pover acteerwerk hielp ook niet echt mee. Tegenvaller. Een 3tje op 10.

avatar van joolstein

joolstein

Sciencefictionfilm die naar mijn mening de Veel-werelden-interpretatie combineert met een vleugje Hellraiser! Die theorie van de parallelle universa impliceert dat alle mogelijke alternatieve geschiedenissen en toekomsten reëel zijn mits ze aan de wetten van de natuurkunde voldoen. Dus als Cotton en Zooza/Susan een antiek cirkelvormige puzzelspel bij een lokale garageverkoop ontdekken en later, door hun diepste verlangen te bekennen, het spel spelen met twee andere vrienden, Rob en Court openen ze een digitale poort naar een andere tijdlijn en realiteit.

Het is opgesplitst in een soort hoofdstukken en volgt elk personage terwijl we de uitkomst van het "spel" vanuit hun perspectief zien en een idee krijgen van wat hun wens was. De reeks gebeurtenissen in de film doet de grens tussen realiteit en waanzin vervagen, wat soms voor verwarring zorgt, maar uiteindelijk bijdraagt ​​aan de spanning. Dit in geen standaard kosmische horrorfilm, het blijkt al snel dat dit een stuk dubbelzinniger en intelligenter in elkaar zat ( De cijfers liegen er dan ook weer eens niet om!) en wat leidt tot een wild derde bedrijf met veel bloed om horrorfans blij te maken.

Aan de positieve kant is het acteerwerk over de hele linie solide voor een low-budget en met name de cinematografie is voortreffelijk. Visueel is de film dan ook erg aantrekkelijk met een aantal opmerkelijke decorstukken, zoals een enorm pakhuisfeest en een lasergame-faciliteit. In een kleurrijke mix van aantrekkelijke camerahoeken en opvallende rood/blauwe verlichting. De bloederige en andere speciale effecten waren daarnaast zeer goed en degelijk!

Oh en er is ook een opname van een VHS-band te zien, van wat wordt beweerd een Italiaanse slasher te zijn genaamd Bag of Guts (ik las op een site dat dit de in Amerika gemaakte Nightmare uit 1981 was). Alhoewel deze film ook soms wat ruwe randjes bezat, is het voor Sciencefiction /Horrorliefhebbers die op zoek zijn naar een film die iets nieuws probeert, en waarbij het niet is te zeggen wat er zal gebeuren, een geweldige tijd!

avatar van schumacher

schumacher

Ik volg Umbra hier.

avatar van Shadowed

Shadowed

Oersaaie horrorfilm die alle mogelijke potentie waarover het beschikt compleet verwaarloosd. Peyton List is al enige tijd weggezakt in dit soort B-projecten, terwijl ze uit een achtergrond komt die juist goede actrices in opleiding heeft. De keuze voor films zoals The Friendship Game zijn dan pijnlijk. Verder is het concept best veelbelovend, maar regisseur Corkle benadert de kosmische elementen amper en werkt het gegeven spanningsloos uit. Soms zit er dan heel kort een scene tussen met wat sfeer, maar dit zijn schaarse momenten in deze compleet ondermaatse productie. Wat al helemaal onvergeeflijk is, is het trage tempo en het onredelijk saaie verloop. Deze film kon me niet snel genoeg voorbij zijn. Je ziet niet vaak dat potentie als deze zo heftig teniet wordt gedaan.