• 9.374.469 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Kevin Lewis

Met onder meer: Sarah Grey, Meg Foster en Sarah Dumont

Plot The Accursed

"Are you ready to gaze into hell?"

Na de dood van haar moeder vraagt een vriendin van de familie aan Elly om een paar dagen te zorgen voor de oudere mevrouw Ambrose die in een afgelegen hut woont. Verteerd door schuldgevoelens stemt Elly grif in en denkt dat een kort uitstapje naar het bos een leuke ontsnapping zal zijn. Het blijkt echter allesbehalve dat te zijn als Elly begint te hallucineren op een manier die de realiteit met haar dromen doet vervagen. Weldra realiseert Elly zich dat ze naar de hut is gelokt door een demonische aanwezigheid die ze in de vrouw schuilt en wacht om te ontsnappen.

avatar van joolstein

joolstein

Deze nieuwe film van regisseur Kevin Lewis...Ja die van Willy's Wonderland (2021) is veel minder uitbundig en verrassend dan die gekke horror-komedie met Nicolas Cage in de hoofdrol. Deze film heeft een behoorlijke verhaalstructuur, een goed uitgangspunt maar voelt een beetje als een grootste hits. Na de openingsscène waar Mary Lynn tegenover een heks staat in een griezelige kamer biedt de film de gebruikelijke spookhuis/demonische bezetenheid; een platenspeler met een eigen wil, Elly's moeder die rondspookt, mevrouw Ambrose's ogen die zwart zijn en plotseling openspringen. Het goede nieuws is dat er in derde act nog behoorlijk wat horror wordt geboden. Hoewel ik het gevoel had dat het een beetje te lang duurde voordat de horror opgang kwam, heb ik wel enorm genoten van de griezelige sfeer. Het acteerwerk was verder ook dik in orde! En ken je dat meisje nog uit American Beauty (1999), de natte droom van Kevin Spacey, dat meisje was Mena Suvari en speelt hier de kille en krankzinnige Alma! Kortom een onderhoudend bovennatuurlijke horrorfilm die allerminst origineel was, maar wel er geweldig uitziet en vermaakt!

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Dit is denk ik de ergste bout die ik ooit vrijwillig heb opgezet. Wees gewaarschuwd. Deze minuten krijg je nooit meer terug.

avatar van Sepiroth

Sepiroth

Jeetje zeg wat was dit pijnlijk slecht.

avatar van Shadowed

Shadowed

The Accursed is niet veel meer dan een basishorrorfilm over demonische krachten. Een oprechte teleurstelling van Kevin Lewis. Niet dat hij als regisseur veel sterke projecten heeft neergezet, maar een film als Willy's Wonderland kende wel een goede dosis vermaak. Het is duidelijk dat dit voorbeeld Lewis als regisseur op de kaart heeft gezet, want met The Accursed beschikt hij over een aantal toch niet onbekende namen. Jammerlijk genoeg is de film zelf ondermaats te noemen, het voelt erg aan als een regisseur die na een klein succesje meteen dacht dat de volgende film met een wat complexere aard meteen een voltreffer zou zijn. Dit was hier niet het geval. Vooral een erg trage, onzinnige film die net als veel andere soortgelijke horrorfilms vervalt in het feit dat het erg serieus genomen moet worden terwijl het gegeven toch wat sullig is. Suvari speelt daarnaast maar matigjes, maar ook ooit best behoorlijke namen zoals Knapp en Foster maken absoluut geen indruk. Er is absoluut een verhaal dat gehoord wil worden, de presentatie zelf laat alleen te wensen over. De cinematografie mag er soms wezen, spanning wordt er alleen niet mee opgebouwd en zo voelt een film die eigenlijk sfeer hoort te ademen totaal sfeerloos aan. Jammer, maar hopelijk herpakt Lewis zich weer.