Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels en Portugees
Bekijk via Netflix
Plot Heart of Stone
"Defy the odds."
CIA-agente Rachel Stone is in werkelijkheid onderdeel van een geheim genootschap van voormalige spionnen, Charter genaamd. Zij beschikken over The Heart, een kwantumcomputer die hen helpt bij het opsporen, volgen en uitschakelen van terroristen. Als een geheimzinnige organisatie The Heart weet te stelen, is Rachel de enige die de wereld kan redden.
Filmreiziger
Ik ben verbaasd over de wat lage scores. Ik vond dit een bovengemiddelde actiefilm / CIA film. Zoals The Oceanic Six terecht aangeeft: het is eigenlijk een mix tussen James Bond en Mission Impossible. Ik vind het persoonlijk een geslaagde poging. Okay, het haalt niet het niveau van beide grootheden, maar hadden we dat mogen verwachten? Ik vond Gal uitstekend en overtuigend acteerde. De rest van de crew schiet helaas wat te kort. Ik kon vooral de droge humor erg waarderen: "I cannot speak for the others, but I think you are ready for field work". Briljant! Muziek is gewoon okay maar niets bijzonder. De actie wordt goed in beeld gebracht en gaat gelukkig niet (continue) over de top. Verhaal zit ook goed in elkaar zonder grote plotholes. Eigenlijk een hele degelijke productie. En ja, er had nog meer ingezeten. Ze hebben erg veel verschillende locaties / settings in de film willen proppen. Dit geeft een lekkere snelheid en veel afwisseling, maar je had meer uit de scenes kunnen halen als je er wat meer de tijd voor had kunnen nemen. Bv. de woestijnscene: ik heb veel in de woestijn gereisd, maar ik kan je verzekeren dat hoe beide dames door de woestijn 'wandelen' weinig realistisch is
. In dit soort scenes had je de ontbering en uitzichtloosheid veel meer in beeld kunnen brengen. Als je dan ook nog de rest van de acteurs wat upgrade, heb je wat mij betreft een prima start voor een 'Heart of stone' serie. Ik kijk uit naar een vervolg. 4 sterren.
Tacoboy
Vermakelijke actiefilm. Maar ik ben die computerscherm bliepjes kotsbeu...
Sergio Leone
Matig.
Gal Gadot mag op haar eigen Mission: Impossible gaan. Heart of Stone lijkt echt op de eerste film uit die reeks. Behalve dan dat het stukken duurder en spectaculairder moet. Niet dat het filmisch veel oplevert, want de film ziet er spuuglelijk uit - matige CGI is daar niet vreemd aan. Qua plot en spionage is het een kwestie van wachten tot de maskers afvallen, maar dat biedt geen grote verrassingen. Technologie als groot motief vind ik doorgaans evenzeer matig - het levert vaker anticlimaxen op dan dat het écht als wapen kan imponeren.
Indien goed bekeken zal Netflix vast en zeker met een vervolg komen. Het is Gadot gegund, maar verder dan snoepje van het moment komt ze bij mij niet - haar acteerwerk is echt zéér twijfelachtig.
2,5
macrobody
Soms ben ik gewoon even toe aan een simpel actie filmpje en dit is er zo een. Een geheime organisatie die een unit van MI6 infiltreert was dan wel weer een nieuwtje. Dan hebben we de quantum computer die alles en iedereen in de wereld kan traceren en kan voorspellen hoe groot de kans is dat de missie slaagt. De dystopische wereld waar we bijna in zijn aanbeland. Verder is het allemaal zeer standaard en volgens vaste patronen.
soom
Jamie is de zwakste schakel. Tot ziens..
Gal is op zich niet veel beter.
Aardige beelden, dat wel. Vooral het begin.
Maar voelt, hoe dan ook, wat inspiratieloos.
Duke Nukem
- 1982 stemmen
"I can't speak for the others but I think you're ready for the field."
Vlotte actie van begin tot eind. Met mooie plaatsen in o.a. Ijsland, Portugal en Marokko. Een beetje een lichtgewicht naast de Bond en M.I. films waarop deze Heart of Stone duidelijk gebaseerd is. De mooie Gal Gadot doet natuurlijk haar stunts helemaal niet zelf, zoals Tom Cruise wel presteert. De muziek is ook maar nietszeggend.
Drifter
Eerste half uur leuke actie, daarna een uur slecht script en slecht geacteerd.
Alle bij elkaar een teleurstelling.
BBarbie
Ik verwachtte van tevoren al dat deze actiefilm mij amper zou bekoren. Ik kon echter geen weerstand bieden aan het optreden van Alia Bhatt, een van mijn favoriete Bollywood-sterren, in een Hollywood-productie. Jammer derhalve dat zij maar een relatief bescheiden rol speelt. Volgende keer beter.
boemboem27
dit zijn mijn filmpjes!
beetje James Bond, beetje Mission Impossible ,heerlijke actie/spionagefilms.
lekkere gadgets ,zo lust ik er nog wel een paar
ook nog een prachtige hoofdrolspeelster Gal Gadot.
heb genoten van de eerste tot de laatste minuut
lijkt erop zo aan het einde te zien dat hier nog wel een vervolg komt
kan niet wachten...
zullen natuurlijk altijd kijkers blijven die dit over de top vinden dat het eea niet kan of klopt .
ik vond 'm geweldig...
Gerlof78
Een actiefilm die teveel wil maar met een chaotisch verhaal en effecten die over de top zijn dat niet is. Ik vond dat best wel jammer, als ze de film kleiner hadden gemaakt en echt meer spionage erin hadden gedaan had het beter kunnen uitpakken dat is mijn mening. Gal Gadot speelt zeker goed daar heb ik niks over te klagen
schram101
Er zit wel een bepaalde lijn in die grotere Netflix producties. Of het nu 6 Underground, The Old Guard, Red Notice, The Gray Man of deze Heart of Stone is. Een paar grote namen in de cast, zoveel mogelijk flitsende locaties en een veel te groot budget. Laten we hopen dat er geen vervolg komt maar die 130 miljoen die Netflix dit gedrocht kostte aan de voedselbank ofzo schenkt. Verder is het (weer) allemaal zonder enige vorm van originaliteit, springt de film van de hak op de tak en is het compleet zielloos.
Gal Gadot is knap maar weet de film echt helemaal niets mee te geven en dan Jamie Dornan als slechterik is al helemaal kansloos. Zijn charisma past allerminst bij dat van een badguy, maar meer in een reclame van de nieuwe quasi-nonchalante Mr Marvis.
Noodless
Heerlijke nonsens overweldigende actiefilm die een soort mix is tussen Mission Impossible en James Bond met daarbij een fantastische hoofdrolspeelster en geweldige locaties. Puur entertainment waarbij de twee uur zo omvliegen. 7/10
Erikb99
En wat vond ik er nou van:
Natuurlijk kan deze film niet tippen aan die films van Mission: Impossible of James Bond. En natuurlijk hebben ze veel ‘geleend’ van die films. Maar ondanks dat is het toch wel een aardige film geworden, en hield Gal Gadot zich goed staande als actiester. Het verhaal is best wel voorspelbaar en tikte alle vakjes af als het gaat om de genre Spy movies. Leuke acties en goed in beeld gebracht. Aanrader? Jawel, mij onverwachts toch nog goed vermaakt, maar vooral omdat deze te zien is op Netflix. Niet eentje die je zal bij blijven.
Timothyvdmeer
Wat een flut film begon leuk maar denderde al snel naar een onvoldoende.
rustugan
Van Sierra Leone naar IJsland in een handomdraai. Vliegtuigje, motortje, autootje… Alles gaat zo smooth… Ja, ik weet wel dat het een film is en het moet natuurlijk allemaal flitsend. Maar dit deed gewoon pijn aan mm ogen.
Luudje10
Nou met heel veel fantasie is deze Netflixfilm wel 3 sterren waard vind ik. Meestal vallen de films van Netflix tegen maar goed deze was te doen als je een beetje door het stunt(computer)werk heen kijkt is het wel te doen.
Trouwens wat is Glen Close een oud gebouw geworden hahaha
Bearzel
Krijg het idee dat de MacGuffin in elke spionage-thriller tegenwoordig een super-AI is die alles kan overnemen/controleren.
Verder is het nogal pijnlijk voorspelbaar. We hebben een spionage-team van één grote Hollywood-ster, met één ander lid dat een bekende acteur is en daarnaast minder bekenden - het cliché wil dan dat de andere bekende (Dornan) dan een verrader is en dat de onbekenden dood gaan en ja hoor, gebeurt ook gewoon
Wat is dat toch met Netflix en het maken van competente maar verder ook steriele, ongeïnspireerde genrefilms? Op zich niets mis met een film die hoofdzakelijk de klassieke stijlfiguren van een genre gebruikt, maar leg dan hier en daar wat eigen accenten, maar nee, zelfs daar lijken ze te lui voor.
XanderJ
Fijn actie-filmpje.
Mooi gefilmt en goede CGI.
Zitten wel wat foutjes in, maar daar kijken we doorheen.
Puntje extra voor de beeldschone Gadot.
blurp194
Een formulewerkje zonder enige inspiratie. Doe een knappe meid of wat, wat niet al te irritante mannen en verzin er een onzinnig plotje om heen, klaar. Niemand die hier over een jaar of tien nog aan terugdenkt, niemand die hier aan gewerkt heeft zal dit met trots op zijn of haar cv zetten.
Gelukkig heeft iemand bij Netflix dat kennelijk ook ingezien en een streep door het gedoodverfde vervolg gezet. Klaar, af.

Oppenheimer
Biografie / Drama, 2023