• 9.372.704 stemmen

Geregisseerd door: Appie Boudellah en Aram van de Rest

Met onder meer: Sallie Harmsen, Soy Kroon en Sarah Chronis

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Oei, Ik Groei!

Drie stellen moeten om leren gaan met het ouderschap en de problemen die daaraan ontspruiten. Bij Anne en Barry brent de combinatie van Annes carrière als succesvol advocate met hun baby hen veel uitdagingen. Kim en Roos krijgen een derde kind van dezelfde donor, die nu de afspraak dat hij niet betrokken zou worden bij de opvoeding wil verbreken. Ilse en Sabri willen hun kind multicultureel opvoeden, maar dit zorgt voor frictie binnen hun relatie. Alle koppels gaan op zoek naar hulp, en sluiten zich aan bij de 'Mama voor Mama’s'-club voor hulp.

Geïnspireerd op de gelijknamige bestseller. De opnames zijn deze maand gestart.

avatar van The Oceanic Six

Mocht er echt geen film in de wereld meer over zijn en ik krijg een vrijkaart om deze te zien, dan ga ik oefenen of ik tuinieren of hardlopen leuk ga vinden. Mijn hemel.

The Oceanic Six schreef:

Je hebt bij deze al een vrijkaart, het is een Netflix productie.

Ja het is weer erg binnen het nauwe en veilige Nederlandse film cocon.

Gelukkig is er nog veel moois buiten dat cocon.

Ik moet trouwens nog steeds erg wennen aan de naam Sarah Chronis..

avatar van The Oceanic Six

kappeuter schreef:

Je hebt bij deze al een vrijkaart, het is een Netflix productie.

Ja het is weer erg binnen het nauwe en veilige Nederlandse film cocon.

Gelukkig is er nog veel moois buiten dat cocon.

Ik moet trouwens nog steeds erg wennen aan de naam Sarah Chronis..

Ah shit

De titel geeft me chronische jeuk en de plotbeschrijving doet me bijna overgeven. Maar veel plezier aan de mensen die dit zouden willen zien.

Dat wordt genieten!

mikey

Is er iets positiefs te melden over deze nl romkom? Jazeker het nl filmfonds heeft er niks mee te maken! Dat is pure winst voor de samenleving.
Nutflux productie over welgeteld 3 stellen: eentje is 100% normaal, wit, hoogopgeleid, hetero en topfuncties. Ze wonen in een kast maar het interieur is ikea onwaardig. Het tweede koppeltje is multiculti: werk en opleiding onbekend maar we kennen wel de schoonfamilie. Een marokkaanse granny from hell en een marokkaanse zwager die bulkt van het zwarte geld. Het derde stel is een lesbisch koppel op de brouwersgracht maar niet in Nieuw West. Ze hebben een elitaire club van hoogblonde rijke dames die wonen op een kasteel (?) en overal een vinger in de pap hebben. (They live) Als het gaat om je kinderen dan: de beste scholen, JOvd, hockyclubs, het studentencorps, en bso’s zijn allemaal gelinkt aan deze club. Het lesbische stel heeft een belg (?) als donor die rukt in een potje op de bank. Waar ook een 4 jarig meisje rondloopt. Tres bizar. Stel 1 zit in een dipje na de bevalling. Want de vrouw bevalt in bad met zijn overhemd aan die daarom op zijn beurt rukt op de insta van hun exotische nanny. Dat is racistisch van me maar volgens mij is dat hier toch expres zo gedaan. Met name haar big ass shot. Weet niet hoor,Ondertussen bekijkt de huppelknt de schokkende beelden van de zoldercam in de kantine.
Stel 2 is eigenlijk niet veel meer dan een optelsom van cliches over de marokkaanse cultuur. Schapen en besnijden enzoo.
Stel 3 gaat over Katja die haar moederschap niet kan delen met de belg( de zaaddonor) en haar elitaire club gebruikt de belg ten val te brengen. Want Brugge is best ver weg. Maar wel heel gezellig.
Let op de gyneacoloog die onder een dik dekbed moet kruipen met een brandende kaars, en in het pikkedonker constateert dat er 20 cm ontsluiting is. Jaaa we leven niet in de dubieuze/ barbaarse J70. Toen kreeg je gewoon frontaal te zien hoe een kind eruit plopt.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Herkenbaar, vooral dat. Het is knap hoe deze film precies de juiste snaar raakt. Een film als deze met deze onderwerpen is uitermate geschikt voor een serieus drama maar het blijkt briljant te zijn om hier een komedie van te maken. Op momenten is de film echt hilarisch met grappen die ik nog nooit heb gezien en situaties die zo uit het leven gegrepen zijn en juist daardoor zo herkenbaar. Kunst met de grote K.

Ik zit zelf nu wel in de leeftijd dat kinderen krijgen erbij hoort (hoewel ik ze zelf niet heb) maar collega's en vrienden en familie om me heen krijgen ze wel dus ik krijg er wel iets van mee. Zo hadden wij een Marokkaanse collega die ter ere van zijn zoontje een schaap meenam naar het werk om te slachten. Ook sowieso mooi om te zien hoe in de film er nog discussie is over de naam van een kind (met mijn ex zei ik altijd: die achternaam gaan we pas echt bepalen na de geboorte) of over de besnijdenis. Ik heb zelf geen relatie met een mohammedaan maar ik kan me het zo indenken dat er na de geboorte daar een prachtig misverstand over kan bestaan, dat je dat in alle hectiek even vergeet het over zulke zaken te hebben. Neem verder de diep psychologische uitwerkingen van de personages, het fenomenale acteerwerk (vooral Harmsen weet echt te ontroeren maar ook Schuurman toont weer aan al ver boven het soapniveau te zijn uitgestegen) en je hebt Godfather-allures met deze film. Verder zijn alle mannen zeer goed uitgewerkt. Ze kunnen niet koken, niet op kinderen passen en rukken zich af op foto's van de nanny. Niets aan gelogen.
0,5*.

mjk87 schreef:

Ze kunnen niet koken

Ondanks dat vindt de nanny de armetierige lasagneschotel best te pruimen. Maar het kan ook de alcohol zijn die je nodig hebt om je hier doorheen te slaan.

avatar van Yohanna

Yohanna

Ik heb 1 hele keer geglimlacht in deze 'komische' film en ik weet niet meer waarom. Net uitgezeten. Een hoop cliche's aan elkaar geknutseld met vlak voor het eind het worst case scenario voor iedereen wat binnen 10 minuten weer eindigt in alles helemaal goed.. Zonde van de moeite en de tijd.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Echt slecht.

En vond de link dat Soy rukt op foto's van Fenna uit het kinderprogramma Zapp (waar ze trouwens beide in zitten) best ongepast

avatar van SonyToprano

SonyToprano

Doe het jezelf niet aan en skip deze film

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

SonyToprano schreef:

Doe het jezelf niet aan en skip deze film

Is die echt zo slecht dan

avatar van mrklm

mrklm

Boudellah, Van de Rest en co-scenarist Maikel Nijnuis laten weing heel van het gelijknamige boek van wetenschapper Hetty van de Rijt en Frans Plooij dat gebaseerd is op 35 jaar onderozk naar ouder-baby-interactie en maakten er deze verschrikkelijke komedie van over drie stellen en hun babyproblemen. Kim [Katja Schuurman] en Roos [Sarah Chronis] zien zich geconfronteerd met het feit dat de zaaddonor van hun kinderen [Louis Talpe] opeens een rol wil spelen in het leven van ‘zijn’ kinderen. Anne [Sallie Harmsen] is de gespannen advocaat die zich laat aanpraten dat er van alles mis is met haar baby en wanhopig op zoek is naar een plek in de kinderopvang. Ze sluit zich aan bij de door Kim geleide club ‘Moeders Voor Moeders’ die allerlei idiote activiteiten organiseren, maar die de kans op een opvangplekje enorm vergroten. Ilse [Yolanthe Cabau] ontdekt dat de familie van echtgenoot Sabri [Iliass Oja] haar zoontje wil laten besnijden. En ja, die schoonfamilie zet op den duur ook een schaap in de badkuip om te slachten bij de viering van de besnijdenis. Toegegeven: ik heb geen kinderen en ben waarschijnlijk te nuchter om deze mensen te begrijpen, maar ik vrees dat ook kersverse ouders hier niet om kunnen lachen. Nou, vooruit, een beetje misschien. Maar heb je daar 110 minuten voor over? Lijkt me niet!

avatar van Rodger

Rodger

OEI!!

Wat slecht!

verder commentaar overbodig.

avatar van Waku

Waku

Ik krijg overal jeuk op plekken waar ik het niet wil als ik de omschrijving lees....brrrrrrrrrrr..ik pas

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Ai, Wat Saai!

Het dieptepunt van de Nederlandse cinema hebben we met deze miskleun wel bereikt, en ik inmiddels het kookpunt , want ik ben er nu echt helemaal klaar mee.

Alles waarvan men denkt dat zou door bepaalde mensen (idioten) wel eens als negatief ervaren kunnen worden wordt er vakkundig (nou ja, vakkundig...) uitgefilterd, dus er valt geen regen, het is altijd mooi, zonnig zomerweer, simpele herkenbare dialogen (small talk), het mag vooral niet te zwaar en serieus worden of tot denken aanzetten, mensen zien er steevast tiptop uit (en truttig vooral), geen armoeiige galerijflats of jaren '50 rijtjeshuizen meer, maar dure grote huizen, bijna altijd nieuwbouw, met smetteloze strakke interieurs...

Wat ik trouwens ook heel vaak zie tegenwoordig, dat zit ook in deze film, zijn die nieuwbouwkoophuizen, waar dan het huisnummer megagroot naast de deur is geplakt, heel lelijk.

Personages zijn allemaal bezig met kinderen krijgen (niet alleen in deze film), met carrière maken en (over)gewicht en uiterlijk. Katja Schuurman: "Je ziet eruit alsof je uit de loopgraven komt." ...wtf

Waar is het misgegaan met de film in Nederland denk ik dan? De film Costa! is daar wel bepalend in geweest, vermoed ik zo. Maar Costa! kwam ook ergens vandaan. Die was weer het resultaat van populaire soapseries in de jaren '90, Goede Tijden, Slechte Tijden met name.

avatar van jan

jan

Voor dit genre een best leuke film. Zo'n lage waardering niet terecht.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

WEEEEEEEEGHHH. WEEEEEEEGHHH. Kindergehuil snijdt door de ziel van een man zonder kinderwens. WEEEEEGHHH. WEEEEEEGHHH. 'Oei, ik groei' (2023) snijdt nog dieper door mijn ziel als zoveelste Nederlandse film in de Nijenhuis-traditie. Een blik BN'ers in een mozaïekvertelling waarin welhaast psychopatische personages zich in onmogelijke gezinsconstructies wurmen. Poep- en piesgrappen. Pyschologie van de koude grond. Volstrekt ongeloofwaardige conflicten en krankzinnige oplossingen. WEEEEEGHHH. WEEEEEGHHH. En vooral heel veel geloei van jankende kinderen. Ik wil ze écht niet. Eerlijk waar. WEEE...