• 9.374.701 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: David Becerra en Eddie del Carmen

Met onder meer: Katherine Diaz, Brian Dijols en Heather Fisch

Plot Unboxed

"You never know what's inside"

De opkomende influencer Laura Diaz wordt door een belangrijke sponsor onder druk gezet om haar beste optreden te geven voor een livestream-weggeefactie tijdens Halloween. Terwijl de stream begint met een reeks triviavragen, neemt de avond een griezelige wending wanneer een mysterieuze gebruiker commentaar geeft op Laura's persoonlijke leven. Hoewel Laura doorgaat met het openen van geschenkdozen van haar sponsoren, ontdekt ze al snel dat sommige van de dozen groteske geschenken bevatten. De mysterieuze gebruiker stuurt Laura vervolgens een berichtje en legt uit dat ze mee zal moeten spelen met zijn eigen zieke weggeefspel. Anders moet er een dodelijke prijs betaald worden.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik kwam deze film onlangs bij toeval online tegen en omdat ik niet goed wist wat ik moest kijken, ben ik aan Unboxed begonnen. Ik kan je zeggen dat het lang geleden is dat ik zo'n slechte horrorfilm zag. Je leest hier wel vaker dat je de film beter over kunt slaan, wanneer het een slechte film is, maar deze kun je dus echt beter aan je voorbij laten gaan. Echt niks is goed aan deze film. Het acteren is slecht en gewoon alles is kut, om het maar ff plat te zeggen. Dus je bent gewaarschuwd.

avatar van Shadowed

Shadowed

Nutteloos.

Eigenlijk is deze film wat je krijgt als je een enkele zin als plotomschrijving invoegt en deze zover mogelijk probeert uit te rekken. Het draait namelijk enkel en alleen rondom een vrouw en een stalker die haar opdrachten geeft via een livestream. Daarbij moet ze cadeau's openen. Veel meer hoef ik niet over de inhoud van de film uit te leggen.

Het acteerwerk is dramatisch en het ontgaat me in principe volledig waarom iemand in godsnaam naar het hoofdpersonage zou willen kijken als ze een desbetreffende stream aanklikken. Niet vaak zie ik zulke saaie personages verschijnen, waardoor het me ook geen zak kon schelen hoe de film af zou lopen en welk einde ze eraan gingen breien, als er maar een einde kwam.

Voor een film die als platform het internet zelf neemt valt er met Unboxed bitter weinig te beleven. De gewoonlijke gevaren en andere bedreigingen die je met dit brede concept toe kan passen worden volledig vermeden, waardoor de kijker zowat met meer vragen wordt achtergelaten dan antwoorden. Niet dat dit overigens heel veel uitmaakt, want veel vragen hoef ik niet beantwoordt te krijgen met zo'n saaie moordenaar als deze.

Het is een kale film met weinig om het lijf. Visueel compleet kleurloos ingericht en qua horror volledig ontdaan van sfeer, spanning of interesse. Het enige dat de film op de gang houdt is de uitermate korte speelduur evenals de korte inleiding. Unboxed behoort absoluut tot één de minst interessante titels van het jaar. Erg jammer, want ik zie de potentie er nog wel van in.