• 9.369.485 stemmen

Pinball: The Man Who Saved the Game (2022)

Komedie | 91 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Austin Bragg en Meredith Bragg

Met onder meer: Mike Faist, Crystal Reed en Dennis Boutsikaris

Plot Pinball: The Man Who Saved the Game

"I'm still here."

In de jaren 40 werden flipperkasten verboden in New York City. Burgemeester Fiorello La Guardia beweerde dat het een kansspel is, waarbij vaardigheden niet vereist zijn, en dus een vorm van gokken. Politieagenten voerden in La Guardia's naam meerdere invallen uit, namen duizenden flipperkasten in beslag en dumpten ze in de Hudson River. Tientallen jaren later trachten liefhebbers het verbod nog altijd op te heffen, waaronder schrijver Roger Sharpe. Tijdens een hoorzitting in New York is hij van plan een demonstratie te geven aan de leden van de gemeenteraad van Manhattan. Zal het hem lukken om aan te tonen dat flipperen een behendigheidsspel is?

avatar van Neder0001

Neder0001

Vermakelijke film met een goede cast. Ik kende ze niet, maar Mike Faist speelt sterk en Crystal Reed is echt een schatje. Als komedie valt er hier en daar wel wat te lachen, maar de film draait natuurlijk gewoon om de biografie en dat vond ik best interessant.

avatar van scorsese

Uitstekende film over een schrijver die een boek schrijft over pinball. Een vermakelijk waargebeurd verhaal over de legalisering van pinball, met een ietwat voorspelbaar verloop. Onderhoudend van begin tot eind en ook vlot verteld (deels als een zelfbewuste nep-documentaire). Leuke personages en een leuke cast. Een nipte 4.0 sterren.