• 9.377.395 stemmen

Met onder meer: Bill Skarsgård, Yayan Ruhian en Jessica Rothe

Releasedatum: 20 juni 2024

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Boy Kills World

Boy is een doofstomme jongeman met een levendige fantasie. Nadat zijn familie wordt vermoord, vlucht Boy naar de jungle. Daar ontmoet hij een mysterieuze sjamaan. Hij besluit de mentor van Boy te worden en leert hem zijn kinderlijke fantasieën te onderdrukken, zodat hij een instrument van de dood kan worden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Q Jones

Q Jones

Klinkt interessant

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 11 juli 2024 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

mcdaktari

Lijkt me wel een aardig onzin filmpje. Ik ga er zeker naar kijken.

Jotil schreef:

Vanaf 11 juli 2024 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

EDIT: vanaf 30 mei 2024 in de bioscoop

Jotil schreef:

EDIT: vanaf 30 mei 2024 in de bioscoop

EDIT: vanaf 20 juni 2024 in de bioscoop

avatar van DreamTech

DreamTech

Hoe kunnen er nou 2 slechte stemmen al zijn film is nog niet uit ?? Nou ja ik ga nu de Cam kijken die sinds vandaag er pas is !!

Edit gewoon een lekkere actie film !!!

avatar van John Milton

John Milton

Je kijkt (of stemt op?) een paar films per maand, er is ZO VEEL te zien. Waarom zou je dan in vredesnaam een cam gaan kijken terwijl hij een maandje later in topkwaliteit te zien is...

Ik kan daar niet bij.

avatar van zoutzak

zoutzak

Lollig, jeugdig, ongefocust, hyperactief met geinige martial arts scènes in een dun verhaaltje.

Goed mee vermaakt.

avatar van John Milton

John Milton

Voor mij werkt Boy Kills World toch niet helemaal. Voor de kapstok van het dystopische verhaaltje of de plottwists hoef je het niet echt te doen, maar ook de martial arts blinken wat mij betreft niet uit. Dat de aanwezigheid van Yayan Ruhian de vergelijking met The Raid: Redemption oproept, helpt ook niet echt. Het camerwawerk is hyperkinetisch, maar versterkte voor mijn gevoel de actie niet. Skarsgard en Rothe zijn best leuk om naar te kijken, en ik moest af en toe best grinniken om hij maakt van wat de black dude zegt, die hij door zijn dikke baard niet kan liplezen. Yes, Caplinky.

Ik zag de versie met de narration van H. Jon Benjamin (Archer), en ook dat voelde wat gimmicky. We zullen vermoedelijk nooit weten of die met Skarsgard me beter zou zijn bevallen, want ik zie mezelf niet nog eens 2 uur hier naar kijken om daar achter te komen.

Geinig vermaak, maar onder de indruk was ik niet.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Leuk entertainment film maar het verhaal is toch wat minder

De twist was aardig gevonden maar: dan was Shaman toch eigenlijk de goeienrik en hebben de slechte gewonnen?

avatar van boemboem27

boemboem27

zeer rommelige film waar geen touw aan vast te knopen is,

van de hak op de tak

lekker laten liggen dit prul

heb het drie kwartier vol gehouden ,maar werd er maar niet beter op

avatar van james_cameron

Geinig aktiewerkje, geproduceerd door Sam Raimi, met Bill Skarsgard als doofstomme wreker in een nogal vreemde dystopische maatschappij. De cast heeft er zin in en visueel is de film dik in orde, alhoewel de bloederige aktiescenes niet echt iets toevoegen aan het genre. Het ziet er allemaal acceptabel cool uit, laten we het daar op houden. Wat de film enige meerwaarde geeft is de gimmick van de hilarisch stoere Mortal Kombat-voiceover die Skarsgard zogenaamd in zijn hoofd hoort. Daar valt veel lol mee te beleven. Fatality!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Gewoon lekker geinig entertainment filmpje, zo vd pot gerukt dat het weer leuk wordt, jua kon dit wel smaken. Ook omdat er geen seconde verveling is. Een 7/10.

avatar van mrklm

mrklm

Als kind moest Boy [Cameron/Nicholas Crovetti] lijdzaam toezien hoe zijn zusje Mina [Quinn Copley] werd geëxecuteerd door machthebber Hilda van der Koy [Famke Janssen]. Zelf wist hij te ontsnappen en onder begeleiding van martial artist en staatsvijand nummer 1 Shaman [Yayan Ruhian] bereidde hij zich jaren voor op wraak. En hij is al zijn hele leven lang doof. Nu is Boy [Bill Skarsgård] volwassen en uitgegroeid tot een haast onverslaanbare krijger. Maar voor hij kan afrekenen met Hilda, krijgt hij te maken met haar zoon [Sharlto Copley], haar dochter [Michelle Dockery], haar schoonzoon [Brett Gelman] en met een mysterieuze vrouwelijke krijger met de codenaam June27. Mohr en coscenaristen Tyler Burton Smith en Arend Remmers gaan op slimme wijze om met het feit dat de verteller doof is en met de onnavolgbare Ruhian (The Raid, John Wick 3: Parabellum) zijn de actieliefhebbers verzekerd van enkele adembenemende vechtscènes. Jammer genoeg legt Mohr onnodig veel nadruk op de komedie waardoor het geheel erg qua toon erg onevenwichtig is.

avatar van macrobody

macrobody

Best goede vechtscenes. Twist in de ontknoping is ook aardig en verder niet al te serieus nemen, dan is het best leuk vermaak.

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

Als je denkt een standaard wraak film voorgeschoteld te krijgen moet ik je teleurstellen. Het is een vreemde film geworden. De Voice over die de stem van Boy in zijn hoofd weergeeft is briljant gedaan. De film is compleet over de top natuurlijk, alles is uitvergroot. The Bad Guys en Girls zijn dan ook overdreven slecht en maniakaal. Regelmatig met een glimlach zitten kijken. De acties oftewel de gevechten zijn leuk gedaan. En Famke Janssen als de slechterik Hilda Van Der Koy komt er maar weinig in voor. Het verhaal is simpel maar door de manier van vertellen erg grappig neergezet. Er zit een twist in die ik zomaar niet zag aankomen. Aanrader? Absoluut, mij bijzonder goed vermaakt met deze film.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke actiefilm. Het verhaal is eenvoudig. De uitwerking is best origineel. De opbouw is goed en de twist weet men lang verborgen te houden. De film kijkt prima weg want de vaart zit er goed in. De film is een beetje een vreemde mix van bruut geweld en humor, waarbij het laatste best wat minder overdreven had gekund. De actiescenes zien er verder goed uit en worden vakkundig in beeld gebracht. Het acteerwerk is verder goed. Visueel valt er weinig aan te merken, kleurrijk, mooie aankleding en goede effecten. 3.5

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Redelijk maar was op een gegeven moment mijn aandacht kwijt.

avatar van Collins

Collins

De film beweegt zich op luchtige wijze door de wereld van de genrefilm en biedt onstuimig en bruut vermaak. Midden in de vermakelijke chaos vinden we de dove protagonist Bill Skarsgård die een eenzame en goed getrainde wreker speelt. De film baseert zich niet alleen op een of twee hoofdlijnen maar is volgestopt met kleinere en grotere zijlijnen die maken dat de interesse in het verhaal blijvend wordt gewekt. De film drukt het gaspedaal stevig in zonder een overhaaste indruk te maken en dingen ondoordacht te laten gebeuren of onbevredigend te dumpen.

Regisseur Moritz Mohr slaagt erin de goede balans te vinden tussen actie en relatieve momenten van rust. Prima actie trouwens. De schietpartijen en gevechten zijn temporijk en dynamisch geënsceneerd. De camera van Peter Matjasko raast door het gebeuren, cirkelt om de personages vanuit het perspectief van Skarsgård en zorgt er bijna voor dat je als kijker onderdeel van de actie bent. Soms is de enscenering ietwat onoverzichtelijk maar op een of andere manier vind je altijd weer de weg terug naar een begrijpelijke geografie van de schiet- of vechtpartij. Veel actie. Veel martial-art. Veel geweld, waarvan de gevolgen overduidelijk met CGI-bloed worden opgesierd. Ik constateerde het zonder het storend te vinden.

De finale twist is evenals de rest van het verhaal tamelijk maf en vergezocht maar helaas lijkt het net alsof men hier opeens probeert de kijker lastig te vallen met een serieuze insteek. Ik kon het niet goed plaatsen bij de luchthartige rest van de film. Na de wending volgt gelukkig een fantastische showdown die het allemaal weer verteerbaar maakt. Een prachtige showdown die overigens niet het hoogtepunt van de film is. Het hoogtepunt heet H. Jon Benjamin en hij is de vertolker van de innerlijke stem van de wreker. Een markant stemgeluid dat het doen en laten van de wreker begeleidt en je herhaaldelijk doet gniffelen.

Boy Kills World is een vermakelijke live-action cartoon. Bont, wild, bruut, maf en vol afwisseling. Leuke film.

avatar van Rvdz

Rvdz

Ik was bij de wereldpremiere op het filmfestival van Toronto en daar draaide hij met de voice-over van Skarsgard zelf. Dat was erbarmelijk slecht, maar op basis van de trailer vermoed ik niet dat H John Benjamin voor heel veel verbetering zorgt.

avatar van iwantthathansolo

iwantthathansolo

Macaron scene was goed. Na afloop heb ik gelijk een doosje gehaald bij de dichtsbijzijnde AH.

avatar van The Oceanic Six

Een enorme dosis actie, maar niet zo cool en vermakelijk als ik had gehoopt. Sterker, het ging me halverwege al vervelen. Als personages en verhaal niks betekenen dan kan actie ook zelden uitblinken. En daarom vind ik dit niet echt een aanrader.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Veel van verwacht en ik vond het om niet doorheen te komen. Skarsgard en Rothe best leuk, actiescenes mooi, maar het verhaal heb ik vaker gezien en veel beter. Suf verveeld hierbij. 2,0*

avatar van Shadowed

Shadowed

Energiek vormgegeven vechtfilm met een grote stoot aan adrenaline en geweld. Ik ben altijd wel een fan geweest van aparte invullingen en Boy Kills World ademt dat gevoel uit, wat vervolgens door regisseur Moritz Mohr op visueel vlak aanzienlijk wordt versterkt met overtuigend camerawerk. Bill Skarsgård is bovendien leuk in de stille hoofdrol, al had zijn voice-over van mij aanzienlijk teruggeschaald mogen worden. Het is namelijk toch de wat opdringerig komische inslag die ervoor zorgt dat een hoop van de (dramatische) impact verloren gaat, maar gelukkig is elke actiescene constant raak en komen entertainend voor de dag. Daarbinnen had Mohr zijn film wat beter mogen afwegen en wellicht meer gebruik mogen maken van praktische effecten in plaats van de computer, maar ik heb me niettemin erg vermaakt in de bioscoop.

DreamTech schreef:

Edit gewoon een lekkere actie film !!!

Dus ze bestaan echt??? Mensen die naar een cam kijken? Echt serieus, wacht dan gewoon tot er een goeie versie is. Maar je gaat toch niet naar een cam zitten kijken.

mcdaktari

Wat een slachtpartij. Het verhaal kwam nogal vrij vaag over. Pas op het einde wordt het duidelijk. Zoals ik al verwachten is het behoorlijk overdreven maar de gevechten zijn best aardig. Een fijn onzin filmpje.

Erg leuk.

Film ala Hardcore Henry, Carter of Guns Akimbo. Dat lijstje maakt ook meteen duidelijk dat mensen niet echt op actiefilms meer zitten wachten, want geen van allen heeft het echt goed gedaan bij release. 't Is ook allemaal wat té voor de doorgewinterde blockbuster liefhebber, maar dat maakt het net leuk.

De cast (leuk blik acteurs ook) heeft er duidelijk lol in, visueel is het erg netjes, met strakke actiescenes en mooi camerawerk. Jammer dat sommige details minder of niet werken (zoals die voice over, daar gaat de film echt wel de mist in), maar uiteindelijk wist dat wel te wennen. Erg van genoten, hoop dat Mohr de kans krijgt zich verder te bewijzen, hij heeft duidelijk talent voor dit genre.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van scorsese

Matige film over een jongen die opgroeit om wraak te nemen op de dood van zijn moeder en zusje. Een wraakfilm waarbij de wereld waarin deze zich afspeelt en de personages me nauwelijks wisten te boeien. Lekker over de top en bloederige actie. De voice-over is soms ook wel grappig, maar voor 3.0 sterren gaat de film echt te lang door.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Waar Monkey Man en Idiocrazy tegen elkaar opbotsen?

Ja, want het verhaal vindt plaats in zo'n maatschappij. Er wordt niet veel over deze maatschappij vertelt, maar klip en klaar is het wel. Een jongen is daar slachtoffer van geworden. Enkele keren in het jaar worden er zuiveringen verricht. Legers worden ingezet om overbodige mensen gewoonweg... ja, dood te schieten. Een van de slachtoffers is de moeder en het zusje van deze jongen. Maar dat is een flashback, want deze jongeman lijkt in de jungle klaargestoomd te worden tot moordmachine. Dit wordt gedaan door de sjamaan; hey, die gast zag ik ook in The Raid.

En zo keert hij terug naar deze stad om wraak te nemen. Op nummer één staat de machtige Hilda van der Koy (onze eigen Famke Janssen is terug van weggeweest).

Terwijl hij zowel niet kan horen als praten, werkt deze volwassen jongenman zich naar zijn doel. Gelukkig komt de actie, zoals bij Monkey Man en Silent Night, niet al te langzaam op gang. Nee, het gaat meteen goed los.
De actie/vecht en slachtscenes zijn geweldig in elkaar gezet en een plezier om naar te kijken. Heerlijk over de top en vrijwel komisch, dat is een betere combinatie dan de afstandelijkheid in de actiescenes van bv John Wick.
Waarom ik met Idiocrazy aankwam? Nou eeeh.... Die TV-show bijvoorbeeld. Los van het feit dat de wereld met Idiocrazy amper verschilt; behalve dan dat het geen vijf eeuwen later is en het in plaats van komisch nu wel echt bloedserieus is. Magistraal!

Net op het moment dat de Boy dicht bij zijn doel komt en je wel een beetje kan dromen hoe het zal verlopen, blijk je op het laatste moment nog even op het verkeerde spoor te zijn gebracht. Echt goed gedaan!

Ook de acteurs mogen er niet om liegen. Bill Skarsgard speelt echt fantastisch en de regisseur heeft naast Famke Janssen en Yayan Ruhian ook nog Sharlto Copley, Jessica Rothe en Andrew Koji in toffe rollen gestoken.
Film verveelt geen moment en zit vol dolle verrassingen en vormt hier een heus bloederig en spectaculair achtbaanrit. Ook de flashbacks, en die bijrol van zijn "denkbeeldige" zusje zorgden voor het beetje gevoeligheid.

Kijken, als je de boel niet serieus wilt nemen.

avatar van Waku

Waku

Lekker bruut ( bijna ziekelijk) geweldadig filmpje.

Actie scenes zien er gelikt uit wat de film vermakelijker maakt.

Moment van rust is er nauwelijks, de actie en vechtscenes denderen als een intercity door.

Er is een (bij)rol voor nederlandse Famke Janssen.