• 9.375.420 stemmen

A Slice of Romance (2021)

Romantiek | 85 minuten

Genre: Romantiek

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Ken Friss

Met onder meer: Stephanie Cleough, David Paetkau en Pricilla Mudaliar

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot A Slice of Romance

Mikayla is een HR-medewerkster die ongelukkig is in de liefde. Als ze Austin ontmoet, de eigenaar van een koffiehuis en aspirant-banketbakker, maken ze een afspraak. Mikayla zal zijn creaties testen als Austin haar datingadvies geeft. Het gaat goed totdat Mikayla zich op het werk ondermijnd begint te voelen en Austins huurprijzen stijgen. Dan ziet Mikayla een kans: ze helpt gratis zijn koffiehuis een nieuw uiterlijk te geven en laat haar baas tegelijkertijd zien dat ze een promotie waard is. Waar ze allebei niet op gerekend hadden, is hoe snel de vonken overslaan.

avatar van Hanszel de P.

Hanszel de P.

Voor deze film maak ik een uitzondering. Normaal ben ik niet van de 'hate votes' maar deze verdient het. Geen radicale 1 ster maar nèt ietsje erboven.

Waarom? Het is een romcom, niks mis mee. Het is een super voorspelbaar verhaal met enorme cliché elementen vrouw werkt bij reclameburo, wil graag promotie en grote klanten binnen halen. En ook man heeft net een leuk cafétje opgezet maar heeft moeite met eindjes aan elkaar knopen. Eerst zien ze elkaar niet als marriage material maar gaandeweg wordt het overduidelijke nog wat duidelijker.
Wat het meest stoorde was de overdreven mimiek. Mijn vrouw en ik maakten nog het grapje in het eerste kwartier van "op de toneelschool kreeg zij een bijzondere vermelding voor wenkbrauw gebruik. Zij is er héél goed in". Maar dat doet ze dus de hele film. Plus van die overdreven hoofdbewegingen en zinnen uitspreken met een stem die heel laag wordt aan het einde van een zin.

Al met al was dat nog tot daar aan toe maar de reden dat ik toch even in de figuurlijke pen klim is dat het allemaal té goed gaat. De man zijn coffeeshop krijgt lovende recensies. De vrouw krijgt promotie. Haar eerst irritante collega wordt toch een soort vriendin en uiteraard komen man en vrouw samen.

Dit alles tesamen zorgt ervoor dat ik lezers wil waarschuwen: kijk dit gedrocht alleen als je anderhalf uur echt niks beters te doen hebt.

En misschien met deze voorkennis valt het allemaal wel mee, het is tenslotte gewoon een romantische comedy (hoewel de humor ver te zoeken was). Eigenlijk dus meer een rom.
We kijken ze graag, en vooral rond de kerst van die suffe kerst-romcoms op RTL8. Heerlijk, als je je ervoor open stelt. Dus dat zou de truc kunnen zijn voor deze: verwacht iets heel ergs, dan valt het nog enigszins mee, of misschien vind je 'm wel leuk.

EDIT: ik heb net nog even de trailer bekeken: Dat is eigenlijk heel de film al! Dus spaar jezelf een uur en 23 minuten en kijk gewoon de trailer
Maar kijk 'm niet als je de film nog wil gaan zien want dan weet je alles al....