• 9.373.752 stemmen

Murder at Yellowstone City (2022)

Western / Misdaad | 127 minuten

Genre: Western / Misdaad

Geregisseerd door: Richard Gray

Met onder meer: Gabriel Byrne, Thomas Jane en Isaiah Mustafa

Plot Murder at Yellowstone City

"In a town of suspects, one man stands accused."

Montana, 1882. De voormalige slaaf Cicero arriveert in Yellowstone City, een desolate stad die in verval is geraakt. Cicero is op zoek naar een plek om zich thuis te voelen. Op dezelfde dag wordt een goudzoeker na een succesvolle vondst prompt vermoord. Sheriff Ambrose arresteert vervolgens de nieuwkomer. Maar als het mysterie van de moord op de goudzoeker zich verdiept, en de oprechte predikant Thaddeus zich afvraagt of Cicero werkelijk schuldig is, dreigt een botsing tussen het geloof en de wet Yellowstone City te verscheuren.

avatar van schumacher

schumacher

Nog een redelijke western film.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Vooral de soundtrack blijft me bij. Het verhaal bouwt zich 'netjes' op en hier en daar ontbreekt wat krachtiger uitwerking. Geen topper, maar best wel in orde om als westernfreak te bekijken.

trebremmit

Lijkt mij wel wat, en zelfs in Nederland op dvd.

Brix misschien ook wel wat voor jou.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Bedankt voor de tip trebremmit

Ik wist niet dat hij hier op DVD uitgebracht was.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Verrassend goed.

Prima verhaal, dat een aantal onverwachte plotwendingen heeft.

Goed acteerwerk, fijne locaties.(The Yelowstone movie ranch)

Veel geweld, en een uitvoerige daverende shoot out die zich kan laten zien.

Enige minpunt voor mij zijn te veel donkere scènes in 't midden, waarbij je soms echt niet meer weet wat er gaande is, jammer.

Deze film steekt echt wel uit boven het gros van de hedendaagse westernproducties.

Zeker geen spijt van de aankoop v.d. DVD.

trebremmit

Ik heb de dvd inmiddels ook in bezit, ben benieuwd!

trebremmit

Inmiddels gezien, goede western, iets aan de lange kant wat weinig toevoegde. Maar verder heel aardig met goede acteurs en een mooie omgeving.

avatar van Luudje10

Luudje10

Redelijke western met een paar bekende gezichten (acteurs). Op dit moment zijn er heel slechte westerns in omloop, daarbij was deze een lichtpuntje

avatar van Shadowed

Shadowed

Lang uitgesponnen westernfilm die te weinig inhoudelijke meerwaarde kent om een speelduur van 127 minuten te rechtvaardigen. De film, waarbij ik eerst in veronderstelling was dat het onder het horrorgenre viel, werd opgenomen in The Yellowstone Movie Ranch. Deze locatie werd in de jaren 2021-2022 (minimaal) maar het liefst acht (!) keer gebruikt. Die schijn wordt enigszins bevestigd door een wat afgeraffeld moordmysteriegebeuren waarbij de speurtocht naar de moordenaar simpelweg niet boeiend genoeg is. Tussendoor slaagt regisseur Richard Gray erin wat sfeervolle beelden te creëren door gebruik te maken van de omgeving evenals details, maar echt spookachtig, spannend of mysterieus wordt de film nergens. Pluspunten gaan uit naar aardig acteerwerk van Gabriel Byrne, Thomas Jane en Isaiah Mustafa evenals een vermakelijke kogelwisseling gedurende de finale. Het is echter teveel van het goede in deze uitgerekte film, waarin met name de vrouwelijke personages bijzonder oninteressant worden geportretteerd. Een wat strakkere en meer gefocuste regie hadden een film als deze meer dan goed gedaan, maar wellicht moest Gray het veld snel ruimen zodat het volgende westernproject daar gefilmd kon worden.

avatar van Warning

Warning

Inderdaad een redelijke western. Het begint duf, maar wordt steeds beter, tot plots het schietgevecht losbarst. Helaas dat de onschuldige voortvluchtige zwart was. Het had daarnaast krachtiger uitgewerkt kunnen worden.

avatar van AngelicV

AngelicV

Een western over vrijheid, waarbij de één het goede pad en de ander het andere pad kiest. Vrijheid voor Mustafa "Cicero", die vrijgemaakt is en een Burgeroorlog heeft overleefd, Jane "Thaddeus" die een ruig leven als revolverman. achter de rug heeft en zijn vrijheid zoekt in de Heer, dan McGowan "Dunnigan" die zijn vrijheid vindt door goud te hebben gevonden dit tezamen met Garcia "Isabel" die eigenlijk vrij wil zijn en weg uit haar beroep. Dan is er Blake "Dreyfuss" die samen met zijn vriend vanuit hun homoseksualiteit vrij willen zijn in die tijd en Thompson "Emma" die bevrijd wil zijn van haar man "Dunnigan" en een nieuw leven wil opstarten samen met Wolff "Jimmy" die eigenlijk de vrijheid uit een trauma vanwege de dood van zijn moeder bij Emma zoekt. Bij dit alles is Sheriff Jim Ambrose, goede rol van Byrne, degene die alles op zijn eigen manier bij elkaar probeert te houden. Uiteindelijk is er maar 1 persoon vrij in haar zijn en dat is Beatty "Violet running horse" ondanks dat zij de enige overlevende is van een slachting aangericht door de US army. De film werd wat vlak gespeeld met magere gemaakte tekst. Het ontbreekt aan de grimmigheid die in die dagen veelvuldig voorkwam. Na ruim 1 uur komt er een wenteling en stijgt de film boven zichzelf uit. Wellicht heeft exec. producer Richard Dreyfuss zich er nog wat tegenaan bemoeit?

avatar van frans123

frans123

Ik heb m gelijk uit gezet toen die vent joelend en schietend het dorpje binnen reed "dat ie goud gevonden had".

Dat staat gelijk aan zelfmoord.

Als een verhaal zo begint weiger ik verder te kijken.

Die zwarte playboy kojboj is ook zo ongeloofwaardig in die tijd.

avatar van Vascago

Vascago

frans123 schreef:

Dat staat gelijk aan zelfmoord.

Als een verhaal zo begint weiger ik verder te kijken.

Die zwarte playboy kojboj is ook zo ongeloofwaardig in die tijd.

Wat bedoel je met die laatste zin dan? Wil je serieus gaan beweren dat er toen geen zwarte mensen waren?

avatar van frans123

frans123

Vascago schreef:

Zwarte PLAYBOY in 1882?? kom op.....

avatar van willemfilm

willemfilm

Behalve de verkleedpartijtjes heeft het niets maar dan ook niet met ‘het wilde westen’ te maken. Er zijn heel veel fragmenten en situaties die gewoonweg niet kunnen en ongeloofwaardig zijn. Geen tijdsgeest of goede sfeer. Al met al weet je hoe deze film eindigt. Al met al heb ik me redelijk vermaakt. 2 uur waren snel om vanwege het tempo van dit prul.

avatar van kloenie

kloenie

Een vent vindt goud en roept dat hard rond in een volle saloon ....Zou ik ook doen. Kort daarop vallen er nogal wat doden..Matig tot slechte ellenlange film met Byrne in de hoofdrol,.dan weet je het wel.. Gammel verhaal, de actie is storend slecht, zelfs kinderen pakken een gun...pfff.

Ik moest lachen om de scene aan het eind dat pa sheriff en zoon tegen het bureau lagen.

En ik zag Richard Dreifuss in een glansrol.....