• 9.377.419 stemmen

Met onder meer: Jonas Vermeulen, Charlotte Timmers en Matteo Simoni

Gesproken taal: Nederlands

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Zillion

"The rise and fall of the country's biggest disco ever."

Het is 1997. Frank Verstraeten, een computergenie met een neus voor zaken, een fascinatie voor het nachtleven en een ongezonde bewijsdrang, wil slechts één ding: een eigen discotheek die de concurrentie niet alleen overtreft maar simpelweg vernedert. De futuristische megadiscotheek Zillion is een feit en Frank ontpopt zich van computerhandelaar tot de spilfiguur van het Antwerpse nachtleven. Hij paradeert met de mooiste vrouwen van België en smeedt een alliantie met Dennis Black Magic, de pornokoning die voor de pikante extra’s zorgt. Helaas duren mooie liedjes ook niet lang.

avatar van PeterPater

PeterPater

Dit kan wel eens de beste Vlaamse film ooit worden!!

Zeer benieuwd naar deze film

avatar van j0enne

j0enne

Dit ziet er zeer interessant uit, erg benieuwd naar!

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 27 oktober 2022 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van Nonkels2022

Nonkels2022

Trailer ziet er enorm goed uit

Dit kan echt de grootste & beste Vlaamse film ooit worden!!!

Ziet er goed uit!

avatar van Uiensoep123

Uiensoep123

Vanaf 26 Oktober officieel in de Bioscoop.

Maar nu al verschillende evenementen rond deze film.

Het is duidelijk dat iedereen uitkijkt naar deze film

Ik wacht tot de officiële release, nog even de spanning erin houden zeer benieuwd naar deze film!!!

avatar van MaskedSinger

MaskedSinger

Zeer goede film!!

Eindelijk nog eens een zeer geslaagde Vlaamse film

Muziek, verhaal, acteurs,... TOP

Zeer knap camera werk ook.

Zelfde sfeer zoals het echt was vroeger, heerlijk om te zien!!!

Zeker een bioscoop bezoek waard, wat een leuke avond was dat

avatar van Rammstein1994

Rammstein1994

Wat een TOP film is dit zeg

Muziek is fantastisch, sfeer in deze film echt zeer goed!!

Hoe alles in beeld gebracht wordt, zeer knap gedaan.

Verveeld op geen enkel moment. 2 uur vliegen voorbij

Matteo Simoni heeft opnieuw bewezen dat hij 1 van de beste Belgische acteurs ooit is

De rest van de cast was ook zeer sterk!!

Iedereen gaan kijken!!

Jotil schreef:

Vanaf 27 oktober 2022 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

Ik heb naar tijden gezocht omdat ik hem morgen wilde zien, maar ik kan helaas niets vinden.

Op de releaselijst van Filmdepot staat nu december 2022, dus hij zal wel uitgesteld zijn.

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Zou Zillion qua kijkcijfers het record van Loft overmeesteren wat Loft deed bij Koko Flanel?

• 2006 berichten

Morgen naar de bioscoop in Belgie.Toch fijn, zo vlak aan de grens wonen. .

Vroeger ook vele avonden op stap bij onze zuiderburen doorgemaakt, Atmoz, Dockside, Karrewiel, La Rocca, Boccaccio, etc. Heerlijke belgische beats ook in die tijden, dus ik verwacht ook een hoop van Zillion, zeker met Pront aan het roer.

Meteen effe tanken daar. .

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Staat deze (voorlopig) niet op de planning voor de Nederlandse bioscopen?

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

merijn82 schreef:

Staat deze (voorlopig) niet op de planning voor de Nederlandse bioscopen?

De film is uitgesteld naar een TBA datum dit jaar.

avatar van Hercules123

Hercules123

Na zijn zeer sterk regie debuut met de film D'Ardennen, is Robin Pront terug met Zillion!!

Zillion is echt een zeer goede film!

Enorm sterke cast, goed en boeiend verhaal, zeer mooi in beeld gebracht & de sfeer zoals vroeger.

Was echt een belevenis die je in de cinema moet meemaken.

Met Robin Pront hebben we duidelijk een top regisseur rondlopen in België.

Matteo Simoni toch wel 1 van de beste acteurs van België.

Iedereen gaan kijken & geniet ervan!!!

Jotil schreef:

De film is uitgesteld naar een TBA datum dit jaar.

Zo jammer weer.

"Deze film doet het ongezien goed in België."

"Stel maar uit tot december."

• 2006 berichten

Zeker genoten van Zillion. Audiovisueel is het smullen! Vooral de scenes in de discotheek zelf, gecombineerd met die heerlijke ouwe platen. Ook erg fijn dat ze niet alleen gekozen hebben voor bekende klassiekers, want het wordt prima afgewisseld met relatief onbekendere nummers waarvan het super is om deze nog eens te mogen horen. Electric Voodoo bijvoorbeeld. Kudos daarvoor.

Het verhaal is ook goed, er gebeurt een hoop met een onverwacht en sterk einde. De acteerprestaties zijn fenomenaal van de hoofdpersonen. Ze gaan echt helemaal op in hun rol. Ook de humor is goed en prima gedoseerd.

Er is maar één kanttekening waarom ik Zillion ‘slechts’ 4* kan geven en daar kan de film zelf niets aan doen, maar wat is Pathé denkende om zo’n laag volume te hanteren. Ik heb thuis mijn geluid nog harder staan. Vooral bij een film als deze waarvan de beleving extra intens wordt bij een hard volume. Wat een flater en zo jammer, want anders had de film zeker nog een halve ster extra gescoord. Wellicht bij een herziening in Nederland bij de VUE.

Oja, ze verkopen ook geen bier meer in België bij Pathé. Is dat in Nederland ook? Wat een betutteling. Laag volume, geen getapt pintje, geen warme nacho’s, er blijven zo weinig redenen over om daar naar de bioscoop te gaan.

avatar van Donn Gosse

Donn Gosse

Vlaamse A TOPPER

avatar van Richardus

Richardus

Grappig, dat overduidelijk fake gehype van die (vrijwel) nieuwe leden...

avatar van Mollie554

Mollie554

Wat een stormloop voor tickets, meestal enkel met Marvel films. Maar een Vlaamse film... Heel straf dit

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Zou deze film een soundtrack cd krijgen?

avatar van Alathir

Alathir

Wel een sterke film over zowel de rise en fall van de Zillion en Frank Verstraeten zelf. Er ontbreekt misschien net iets memorabels om de film naar een echte toprating te verhogen, maar verder is dit een strak geregisseerde en entertainende film. Matteo Simoni is geniaal als Dennis Black Magic. Zo grappig elke keer hij weer in beeld verschijnt. Charlotte Timmers doet dat ook wel goed en lijkt te groeien als actrice. Volgens mij is deze film net haar echte doorbraak. Ze begint wel op te komen maar dit wordt een zeer veel bekeken film dat weet je nu al. Barbara Sarafian in een wat ingetogenere rol dan dat we van haar gewoon zijn. Toch weet ze haar mening vaak eigenlijk zonder woorden al over te brengen op het publiek. Ze heeft dan ook echt sprekende ogen.

Geen idee of ik er ooit naartoe had gegaan moest ik wat ouder zijn geweest, maar het moet nogal een ervaring zijn geweest als je de film ziet. Geweldig dat Robin Pront het aandurfde om dit verhaal te verfilmen. Een film die je met weinig andere films kan vergelijken.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Alathir Vaak geweest, maar viel wel mee hoor met die ervaring. Een beetje gemaakt extravagant ofzo. Wel zin om deze film te gaan kijken!

avatar van ibendb

ibendb

Toen een vriendin voorstelde om naar de bioscoop te gaan voor Zillion had ik er echt geen zin in. Vlaamse film is niet mijn ding en Matteo Simoni al helemaal niet. Ik had dus ook geen trailers gezien of artikelen gelezen. De vooraf opgebouwde hype was mij dus volledig ontgaan. Toen ik dan nog merkte dat de zaal vol zat met mensen die schijnbaar de deur nooit uitkomen kreeg ik bijna een zenuwinzinking.

De film begon met een extreem slechte quote van een DJ en mijn hoop was verloren. Ik maakte me klaar voor twee en een half uur tenenkrommende cinema. Gelukkig wordt zelf een cynicus als mij op zijn ongelijk gewezen. Zillion heeft mijn verwachtingen ver overschreden en uiteindelijk heb ik die lange speeltijd voornamelijk met een glimlach op mijn stom wezen gezeten.

Zillion kan ik het best omschrijven als The Wolf of Wall Street maar dan in België. Je weet dat er een loopje met de waarheid is genomen en toch zit je stomverbaasd te kijken naar wat een gekte er ooit in de discotheek gebeurd moet zijn. Het zwevende en dynamische camerawerk benadrukt dit en zorgt ervoor dat je jou echt in de dancing waant. De soundtrack is fantastisch maar dat is normaal als je muziek uit de eeuwwisseling gebruikt. Ik moest me ferm inhouden om niet mee te doen met de soundtrack van mijn kindertijd. De film neemt zich gelukkig niet al te serieus. Heel veel dingen zijn bewust over de top. Zo zijn sommige scènes extreem campy en andere hebben dan weer de cinematografie van een John Wick-film.

Jonas Vermeulen als Frank Verstraeten is perfect gecast. Alles lijkt als twee druppels water op de echte uitbater van de nachtclub. Hij laat een knap staaltje acteerwerk zien wat erg van pas komt bij de emotionele rollercoaster die zich vormt omtrent het personage. Charlotte Timmers als Brigitta Cal-oeps ik bedoel Vanessa Goossens is best te pruimen. Aanvankelijk kon ze me echt niet overtuigen maar gaandeweg liet ze zien dat ze haar plek in de film verdient. De echte ster van dit alles is - en ik geloof niet dat ik dit noteer - Matteo Simoni als Dennis Black Magic. DBM is sowieso al een persona die in het Belgische collectief geheugen gegrift staat. Simoni bewandelt fijntjes de lijn tussen overacting en camp wat de film zeker ten goede doet.

Niet alles is echter positief. Zo is de eerste helft een gigantische roes waar het tweede deel aanzienlijk soberder is. De film weet niet echt honderd procent welke toon hij wil aanslaan. Ook kunnen er bepaalde clichés, domme keuzes en onwaarschijnlijkheden niet vermeden worden. Het is een kwestie of je erdoorheen kan kijken. Ook is de film mij iets te braaf. Om het cru te verwoorden: zoveel drugs, hardcore seks en schandalen en de film blijft braaf tussen de lijntjes kleuren als het over naakt gaat. Ik snap het niet zo goed, misschien waren ze bang dat het teveel zou shockeren?

Al bij al een erg fijne Vlaamse film met een goede schwoong.

avatar van berrege

berrege

PeterPater schreef:

Dit kan wel eens de beste Vlaamse film ooit worden!!

Zeer benieuwd naar deze film

Omdat hij zo gehypet is?

Alle sponsoring in de media ten spijt: dit is een zwakke film.

Begrijp niet zo goed wat ze met het sound design aangevangen hebben. Pront liet in z'n vorige zien daar wel weg mee te weten, Govaerts gaf het voorbeeld met H4Z4RD eerder dit jaar, maar hier loopt het serieus fout. De muziek mist impact en lijkt wel los van de rest te staan. Teleurstellend.

Onderhond schreef:

Ook gezien in een Belgische Pathé? Mij viel het ook op dat de muziek totaal impact miste, maar ik had de indruk dat het hele volume erg zacht was.

Uier schreef:

Nopes, Kinepolis. Laser Ultra zelfs, normaal perfect daarvoor.

Maar dit is zeker niet de eerste film die de impact van een electronische soundtrack tempert, vaak om een wat breder publiek aan te spreken. Maar los daarvan gaat het mij ook vooral over hoe de muziek gebruikt werd. Gebrek aan/brakke opbouw, slechte timing, dat soort jammerlijke dingen.

avatar van Mickey b

Mickey b

Gezien ik in mijn jonge jaren nog naar Zillion-beach ben geweest wilde ik deze film uit nostalgie echt wel zien. Kon niet wachten dus avondje cinema. Film is een aaneenschakeling van goeie beats, sfeerbeelden en dramatiek achter de schermen. Feit dat het allemaal echt is gebeurd geeft alles nog wat extra punch. En punch genoeg in deze film. Je wordt als het ware meegezogen in het nachtleven. En doordat ik deze op groot scherm zag met uitstekende cinema-audio toch wel een beleving op zich. Chapeau voor Mateo Simoni, gelijkenis echt wel bangelijk met de echte Dennis Black Magic. Ook de rest van de cast zet een prachtprestatie neer, Jonas als Frank, Barbara als zijn moeder en Charlotte als het lief van Frank waarvan men de echte naam niet mag noemen maar iedereen weet over wie het gaat (lol)… Inhoudelijk ook een mooi verhaal, is film van bijna 2,5 uur, maar verveelt geen minuut en was zo gedaan. Heb er echt wel van genoten en even met wat weemoed teruggedacht aan de tijd dat ik nog uitging in dergelijke dancings.Toch wel een van de betere Vlaamse films. Geef 4,5*, want 5* is echt voor de hele speciale toppers.

avatar van finalman

finalman

Mickey b schreef:

Haha, Zillion Beach. Long time ago, in Oostende... Ik was toen nog maar 16 jaar.