• 9.372.316 stemmen

Fjällbackamorden: I Betraktarens Öga (2012)

Misdaad / Thriller | 88 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titels: The Fjällbacka Murders: In the Eye of the Beholder / Fjällbackamorden 6: I Betraktarens Öga / Camilla Läckbergs Fjällbacka Murders: Kunst, Kitsch en Kenners

Oorsprong: Zweden

Geregisseerd door: Jörgen Bergmark

Met onder meer: Claudia Galli Concha, Richard Ulfsäter en Ellen Stenman Göransson

Gesproken taal: Zweeds

Plot Fjällbackamorden: I Betraktarens Öga

Gesitueerd op het idyllische platteland van Zweden volgen we het leven van de succesvolle crime auteur Erica Falck en haar man Patrik Hedström die politie-inspecteur is. Samen met hun drie kinderen wonen ze in het pittoreske Fjällbacka aan de Zweedse kust. Maar onder de serene schoonheid van het dorp gaan donkere geheimen schuil.

avatar van lila

lila

In Overig > Televisie > Fjällbackamorden: I Betraktarens Öga (2012):

Ik snap niet dat deze film zo'n lage score krijgt op IMDB. Het is een spannende thriller met typische rauwe scandinavische kwaliteit.

avatar van Decec

Decec

Een goede misdaadfilm...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Ga verder spannend deel 2 kijken...

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Aardige Zweedse misdaad thriller. Beetje langdradig af en toe. 3.0

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Tergend tempo. Zo futloos zie je ze maar zelden.

Halverwege de film werd ik mij pas bewust van de overeenkomst met Tyskungen.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Deze TV film is een vreemde Zweedse mix van Tussen kunst en kitsch, GTST en Flikken Maastricht (of zoiets want ik kijk daar niet naar). Een slap verhaal en slap acteerwerk zoals je dat vaak in Nederlandse tv series ziet. Nou, de zweden kunnen er ook wat van. Zeer futloos inderdaad (zoals Norman Mailer al zegt) en de spanning is ver te zoeken. Misschien moet je hier van houden maar ik vind dit geen goede film. Net aan 2 sterren

avatar van AniSter

AniSter

Zesde en laatste film uit de serie Fjällbacka Murders (Wikipedia). Het heeft een voordeel om de serie in genoemde volgorde te bekijken aangezien er wat dingetjes door de zes delen heen lopen. Qua missers en domme acties van de politie (en van Erica) verslaat dit laatste deel helaas wel de eerdere vijf delen, wat verder weinig invloed heeft op mijn beoordeling aangezien het geheel wel prettig wegkeek.

avatar van Toontje G

Toontje G

De laatste en minste uit de serie, of het gaat vervelen op een gegeven moment. Dat kan natuurlijk ook. Al met al om een regenachtige middag door te komen valt het weer niet tegen.