• 9.372.679 stemmen

Es Leuchten die Sterne (1938)

Muziek | 80 minuten

Genre: Muziek

Alternatieve titels: The Stars Shine / Parade der Sterren

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Hans H. Zerlett

Met onder meer: Carla Rust, Ernst Fritz Fürbringer en Vera Bergman

Gesproken taal: Duits

Plot Es Leuchten die Sterne

Mathilde Birk is een jonge secretaresse en heeft altijd een grote droom gehad: ze wil actrice worden. Ze zegt haar baan op en gaat naar Berlijn om te proberen een filmster te worden. Ze treedt in dienst bij Gloria Films als figurante, waar vele Duitse en buitenlandse filmsterren verschijnen als er films worden gemaakt.

Bedankt voor de toevoeging Mac Hammer Fan

Dk2008

Deze zit in de filmbox Die schönste Revuefilme (4 dvd's). Beeldkwaliteit/geluid is goed.

Zeer lastig deze film te beoordelen en ben zo'n eerste keer dan ook zeer kritisch geweest. Ik ben ook bevooroordeeld omdat ik veel van die oude Amerikaanse musicals uit de jaren 1930's heb gezien. En mijn indruk was dan ook een slap aftreksel van wat ik heb gezien. Er zijn erg veel dans/zangnummers waarbij mij opviel dat de dansers vaak niet gelijk dansen, maar had ik die Amerikaanse musicals niet gezien zou ik veel milder zijn geweest in mijn eerste oordeel.

Niet veel anders dan zoals bij Busby Berkely musicals. Men is bezig een musical in elkaar te zetten en zie je dus repetities en daarna het eigenlijk resultaat.

Carla Rust heeft een verborgen schoonheid, met haar zwarte haar en met onderaan krulletjes schept verwarring ( ze was eigenlijk een blondine las ik later). Er zijn veel vaak korte dansscènes te zien die matig zijn. Ongetwijfeld zullen er (lange) repetities vooraf zijn geweest maar heeft men toch zo snel mogelijk alles op film willen zetten, laat ik het daar maar op houden. Na wat matig ge-dans, volgt een vrolijk en leuk uitgevoerd liedje met beelden van het oude Berlijn (ook al is het grootste deel een film op de achtergrond). Daarna veel gepraat afgewisseld met vaak korte shownummers waarin soms hoog wordt gezongen. Paul Lincke verschijnt later en de film verandert van musical naar operette eerst wals dan mars. Titelnummer verschijnt aan het einde, maar wordt nogal traag en te hoog gezongen uitgevoerd, dit omdat het nummer mij niet onbekend was. Daarna stop de film abrupt, zonder aftiteling, maar heel vreemd de film heeft ook geen voortiteling.

Dit voor nu, kan bij een nieuwe kijkbeurt beter bevallen.

Dk2008

Bij een nieuwe kijkbeurt niet beter bevallen, helaas. (Eigenlijk dvd box aangeschaft voor https://www.moviemeter.nl/film/20554 ook niet zo best). Een aantal revuenummers gaat nog enigszins maar het is toch dat dit al veel beter heb gezien in Amerikaanse films zoals ik 2022 al schreef.