• 9.369.636 stemmen

Geregisseerd door: Helmut Käutner

Met onder meer: Ilse Werner, Viktor de Kowa en Edith Oß

Gesproken taal: Duits

Plot Wir Machen Musik

Een gedreven componist trouwt met een van zijn leerlingen. Stiekem bewerkt de vrouw de opera-melodieën van haar man tot schlagers om met de opbrengst rond te kunnen komen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Anni Pichler

Trompeterin Trude

Peter Schäfer

Direktor Pröschke

Dk2008

Alleen gekeken vanwege Ilse Werner, het lied met deze titel zingt ze goed.

Dk2008

Ilse Werner was van oorsprong half-Nederlandse. Vooral bekend geworden vanwege haar vrolijke liedjes en haar fluittalent. Tijdens de oorlog ook erg populair als filmster.

Dk2008 schreef:

Al verzamelend kom je van Amerikaanse, via Engelse bij die Duitse dansorkesten terecht. Nou die gasten die konden er ook wat van. Vaak ook muzikanten erbij van andere nationaliteiten. Kan je pagina's doorlullen over het wel of niet goed. Doe ik niet.

Voor het gehele Duitse amusement in de jaren '30 en '40 gold gewoon precies hetzelfde. Veel Duitsers dus maar daarnaast ook veel artiesten uit andere landen die daar dan bleven afhankelijk van de situatie, zo was Marika Rökk een Oostenrijkse en Zarah Leander een Zweedse. Het amusement in Duitsland was in die tijd ook al enorm, het is alleen maar waar ligt je interesse. Op dit punt heb ik dan ook altijd een zwak gehad voor de Duitsers. Zo kwam ik dan op gegeven moment bij Ilse Werner uit. Omdat ze haar medewerking had verleend aan nazi-propaganda kreeg ze na de oorlog een tijdelijk beroepsverbod van 4 jaar.

Ik moet zeggen het is leuke zangeres die Ilse Werner en een prettige verschijning en fluiten deed ze ook goed, alleen je moet er van houden dus. De film kwam op tv en dan kijk ik gewoon. Want het liedje "Wir machen Musik" dat doet ze leuk en het swingt ook nog. Film is eigenlijk niet veel aan, maar gewoon een keer kijken en klaar toch. Ik zag haar jaren geleden op de Duitse tv en het fluiten was ze nog niet verleerd. Ze overleed in 2005.

Plaatje was de voorkant van een tijdschrift. Ik heb even de dvdcover geplaatst. Kon zo gauw geen poster vinden.

Dk2008

Bij amazon.com is een dvd cover zonder die grote leeftijdsindicatie onder

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Dat zijn vierkante covers, Dick, ik denk van CD's:

Maar dit er net zo één:

Wunschkonzert (1940)

Dat zijn dvd's van Koch.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ja, zou het? Dat is wel een beetje vreemd dan...

Dk2008

Bij herkijken nog niet eens zo slecht, hij is eerder saai. Maar dat zijn veel van die Amerikaanse films uit die tijd net zo goed. Bij IMDb scoort de film toch vrij goed.

De titelmelodie wordt al heel snel ingezet en dan volgt nog mein Herz hat heut' Premiere, waarna de film verandert in een nogal saaie bedoeling. Hier en daar zingt Ilse nog wat. En aan het eind komt dan nog wat revue. Wat mooi gedaan is. De film heeft veel weg van soortgelijke Hollywood produkties uit die tijd. Eerst een hoop voorbereidingen vooraf, vanwege de revue, die ze willen gaan maken waarna we aan het eind het resultaat nog even te zien krijgen. Het laatste halfuur is dan ook best vermakelijk, wat o.a. komt door het enthousiasme van Werner. Al komt haar leuke spel de gehele film wel naar voren.

Een merkwaardige emancipatiedraai wel, eerst mag ze de poetsvrouw spelen maar ondertussen heeft ze nog meer succes in de muziek dan haar geliefde. Dit kan duiden op propaganda, maar het hoeft niet per sé.

Het damesorkest is waarschijnlijk in werkelijkheid het orkest van Adolf Steimel. Het was in die tijd ook een bekende componist.

Op bepaalde momenten kundig gefilmd. Alleen het romantische verhaal is simpel en Viktor de Kowa, vind ik ook niet zo geschikt in de combinatie met Werner. Toch is het begrijpelijk dat zo'n film als deze, vanwege het amusement, zeer succesvol was en waarschijnlijk nog. 2.0/3.0

Dk2008 schreef:

Vanwege deze film maar ook vanwege het voordelig prijskaartje de filmbox Die schönste Revuefilme aangeschaft. Beeldkwaliteit is iets overbelicht. Wel beter dan Eine Nacht im Mai maar die andere twee zijn beter. Geluid net als die andere drie is goed.

Ze was als ik het goed heb een bekende filmster maar vanwege haar goede zang/fluit-talent werd hier ook aandacht aan besteed en werd zo ook een bekende zangeres.

De presentatie van haar liedjes had wel beter gemogen. Na 10 minuten al de titelsong, haar bekendste hit, maar door het gewauwel van Weiser erdoorheen blijft er weinig over dan een vrolijk zingende Werner te zien, maar het orkest waarvan Georg Thomalla de leider/drummer is, is nep. Meteen erachter aan Mein Herz heut' première komt er ook wat bekaaid vanaf. Halverwege een bekende Schlager uit die tijd "Ich hab' dich und Du hast mich" nu in de versie van Ilse en dat later in de film een succes wordt. Ook zingt ze nog zodra het mis gaat met de relatie nogal zielig Wann wirst Du wieder bei mir sein.

Grotendeels toch wel wat slechte film ondanks dat Ilse vaak voor lichtpuntjes zorgt. Haar eerste verschijning in de film is koddig. Op sommige momenten heel duidelijk haar deels Indische afkomst te zien. Een gammel script over een moeizame relatie tussen een verliefd stel die later gaat trouwen. Vaak ronduit saai, vaak meer een romantisch drama met wat muziek dan een revue/musicalfilm. Dit is alleen aan het eind het geval maar ook niet bijster geweldig want het is allemaal (veel te) kort.