• 9.372.663 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Mark Gatiss

Met onder meer: Rory Kinnear, Frances Barber en Robert Bathurst

Plot The Mezzotint

Het is het jaar 1923 en in het hart van een oude Engelse universiteit ontvangt Dr. Edward Williams, de curator van een universitair kunstmuseum, een gravure van een onbekend landhuis voor de collectie van zijn instelling. Het kunstwerk lijkt echter elke keer dat er naar wordt gekeken enigszins te veranderen en onthult na verloop van tijd een duister achtergrondverhaal.

avatar van Paquita

Paquita

Sfeervolle korte film naar een spookverhaal van M.R. James.

Engelse kwaliteit. Leuke classic ghost story en goed geacteerd.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Anderhalve maand geleden zag ik Lot no. 249 (2023), de aflevering uit de serie A ghost story for Christmas van 2023, en nu werd dan déze korte film van dezelfde regisseur van twee jaar eerder herhaald. Leuk gegeven, fraai verfilmd en met in de hoofdrol de altijd betrouwbare Rory Kinnear (ditmaal getooid met een enorme snor). Niets bijzonders, maar wel goed voor een half uurtje sfeervol griezelen (bij wijze van spreken dan, want deze serie is meer spooky dan scary, en dat is altijd beter wat mij betreft).

avatar van joolstein

joolstein

Aflevering van BBC's "A Ghost Story for Christmas" van schrijver/regisseur Mark Gatiss. Hij probeerde het al eens in 2013, 2018, en 2019 maar met wisselend succes. In 2021 kreeg deze serie met veel werk van Mr. James weer een vervolg. Conservator van het Cambridge University Museum Edward Williams ontvangt een Mezzotint-gravure van een onbekend landhuis met een imposante voorgevel, een uitgestrekt gazon en, misschien, nog wel iets anders. Veel zullen het er niet zijn maar puristen van Mr James' werk zullen misschien wat problemen hebben met de veranderingen aan het verhaal maar voor wie zowel van moderne als klassieke horror houdt zit met deze wel geod!