• 9.374.478 stemmen

The Fight before Christmas (2021)

Komedie / Romantiek | 100 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titel: Christmas Is Cancelled

Geregisseerd door: Prarthana Mohan

Met onder meer: Dermot Mulroney, Janel Parrish en Hayley Orrantia

Plot The Fight before Christmas

Voor de 29-jarige Emma komt de wereld op haar kop te staan wanneer haar vader aan een nieuwe relatie begint na het overlijden van haar moeder. Niet alleen omdat het een nieuwe relatie is, maar ook omdat het nieuwe vriendinnetje van haar vader een vriendin van Emma was tijdens haar middelbare schoolperiode. Emma accepteert dit niet en begint met het maken van plannen om het koppel uit elkaar te drijven tijdens de feestdagen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Emma Lockhart

Dad - Jack Lockhart

Brandy Barnes

Josh Jamison

Mom - Joanna Lockhart

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Vrij grappige film die op het einde wel ERG lang lijkt te duren. Eerste uur erg vermakelijk.

avatar van Shadowed

Shadowed

In mijn werkveld zeggen ze weleens "Communication is Key". Enige vorm van communicatie is de cast van Christmas is Cancelled echter vreemd, waardoor ze zichzelf constant verder in de nesten werken. Deze film levert een goed beeld op van hoe je de boel voor jezelf steeds verder kan verzieken, waardoor het vanaf de eerste minuut al heel moeilijk is om een zekere vorm van sympathie voor de personages te voelen. Gelukkig is het acteerwerk daartegenover best aardig en valt vooral Hayley Orrantia op. Regisseuse Prarthana Mohan papt aan met een combinatie van dramatiek en komedie die best aardig samengaan, maar inhoudelijk weinig excelleren. De compromis in de finale getuigd van een opvallend humane uitwerking, maar tegen die tijd duurt de film al veel te lang. Opmerkelijk is dat ik er niet aan moet denken om ooit in de schoenen te staan van Orrantia in deze film, waardoor Mohan wel een mooi riedeltje presenteert om op te kauwen. Het jammere is dat het niet door de film komt, maar eerder van een actief stel aan nieuwsgierige hersens.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Aardige film, maar zeker geen hoogvlieger. Hayley Orrantia ken ik alleen van haar karakter Erica in de serie The Goldbergs (2013 - 2023). Daarin zong ze wel eens en zo herkende ik haar zangstem ook in deze film. Ze heeft een 2019 een EP uitgebracht. Mooie stem.

In deze film speelt ze de chagrijnigere versie van Erica, niet perse een likable karakter in de hoofdrol. Al begrijp je als kijker wel dat ze reageert zoals ze dat doet. Maar het ontstijgt de gemiddelde kerstfilm niet. Ik heb er een aantal gekeken in een week en Meet Me Next Christmas (2024) en Your Christmas or Mine (2022) vond ik bijvoorbeeld een stuk aangenamer.

avatar van DjFrankie

DjFrankie