• 9.373.488 stemmen

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Pedro Kos en Jon Shenk

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Lead Me Home

Elke nacht worden 500.000 Amerikanen dakloos. Lead Me Home legt deze ware epidemie vast vanuit meerdere perspectieven. Het laat via persoonlijke verhalen zien hoe het dagelijkse leven eruit ziet van enkele van deze daklozen. Een filmisch portret van een verergerende humanitaire crisis.

avatar van Apster

Apster

Ik ben hier wel benieuwd naar. Zelf een paar keer in VS geweest en verbijsterend wat je daar aantreft in steden zoals LA en San Francisco. Jammer dat de docu slechts 40 minuten duurt, want dit onderwerp verdient meer speelminuten. Vooral als je kijkt naar sommige Netflix docuseries die veel te lang duren.

avatar van knoflikari

knoflikari

Indringend portret over daklozen aan de westkust van de VS. In San Fransico, L.A. en Seattle, verrijzen hele tentenkampen langs wegen, onder viaducten of op terreinen zonder bebouwing. Overleven is daar de standaard, voor leven is geen tijd. De achtergronden van de daklozen zijn zeer divers: blank, zwart, transgender, verslaafd, maar ook moeders met kinderen. Allemaal zijn ze in het afvoerputje van de maatschappij beland en er is weinig perspectief om er weer uit te komen. Verlangen naar een huis is er wel, maar soms ook de nuchtere constatering dat de hoge huren na een tijdje niet meer op te brengen zijn. Veertig minuten is kort voor zo'n enorm maatschappelijk issue. De droneshots en andere camerabeelden geven een gevoel van vervreemding weer, zij die bivakkeren in de goot, horen er niet meer bij.

Miljoenen anderen consumeren... Door de coronacrisis zal het aantal daklozen in de VS nog veel meer gaan stijgen is de somber stemmende constatering aan het eind van de documentaire.

avatar van charmie

charmie

En daarom vond ik Nomadland ook niet zo`n geslaagde film.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Erg aangrijpend, maar helaas veel te kort. Deze docu geeft een klein inkijkje, maar door de korte speelduur brengt deze niet over hoe groot deze crisis eigenlijk is en op welke manieren mensen zo terecht komen en hoe het ze onmogelijk wordt gemaakt om er weer uit te komen. Alsnog wel echt met tranen in mijn ogen gezeten. Greatest country in the world, my ass.

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Matig en weinig onderhoudende documentaire over een gigantisch groot en groeiend probleem. Mist diepgang en zit vol met nietszeggende shots en dronebeelden die aanvoelen als tijd vulling.

avatar van lang pee

lang pee

Ben ondertussen zes keer in de VS geweest, prachtig land maar voor te wonen is het echt vreselijk. Voor de meeste is er geen American dream, maar eerder een American hell. En dat word met onze vriend met een balzaal van 300.000 dollar alleen maar erger!

Maar dit is belangrijk om er een docu van te maken, maar zoals hier ook al gezegd word. Hoe komen die mensen op straat, word er genoeg gedaan om ze te helpen, hun achtergrond, hoe is het probleem zo groot geworden enz, mis ik toch absoluut....