• 9.373.533 stemmen

Met onder meer: Sanya Malhotra, Abhimanyu Dasani en Sukhesh Arora

Gesproken taal: Hindi en Engels

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Meenakshi Sundareshwar

Meenakshi en Sundareshwar, een jong stel, gaan een gearrangeerd huwelijk aan omdat hun voornamen gezamenlijk de gelijknamige, beroemde tempel uit Madurai vormen. Wanneer er echter een vacature voor exclusief alleenstaande mannen opduikt in Bengalore, verlaat Sundareshwar zijn geboorteplaats en zijn vrouw en doet alsof hij ongehuwd is. Het pasgetrouwde stel dat elkaar amper kent, worstelt daaropvolgend met de beproevingen en onzekerheden van een langeafstandsrelatie.

• 11904 berichten

De zoveelste film die stinissen kijkt die uit India kijkt en een lage beoordeling geeft. Of hij is hardleers, of hij pleegt stemfraude.

BlueJudaskiss schreef:

Wat een onzin ik hoop altijd op een.mooie film. Maar ik vond het helemaal.niks.

stinissen schreef:

Wat een onzin ik hoop altijd op een.mooie film. Maar ik vond het helemaal.niks.

Maar ik heb jou nog nooit een hoge beoordeling zien geven bij een Hindi film. Je zou toch op een gegeven moment doorhebben dat ze niet jouw smaak zijn - net zoals ik na een tijdje merkte met jaren '80 Italo -splatter.

• 11904 berichten

Fijne, ontspannen film die de frisheid en nieuwigheid niet helemaal vol kan houden tot de derde acte, maar in Sanya Malhotra een actrice heeft die met heel klein acteerwerk heel veel kan zeggen - acteren op de vierkante millimeter wat ik niet veel eerder heb gezien in Hindi-films. Ook de teksten in de liedjes vond ik dit keer wat mooier dan ik normaal zie - in de Nederlandse of Engels vertaling natuurlijk - maar een nummer als Mann Kesar Kesar was zowel qua tekst als muziek heel erg mooi. Het nummer Down and Dirty heeft een grappige reggae-vibe en Tu Yahi Hai is een sfeervol liedje over lange afstandsrelaties.

Ook nu weer: prachtig in beeld gebracht met belichting die een typisch Oosterse sfeer verzorgt maar nooit afleidt van het verhaal, geen mooifilmerij. Jammer dus van het laatste gedeelte van de film wat té lang toewerkt naar een climax waarvan we de afloop toch al kennen, maar dat neem ik dan heel graag voor lief. Heel blij dit gezien te hebben.

BlueJudaskiss schreef:

Flauw vreselijke muziek en dans en zeer melige humor en ik heb zeker wel ook goede cijfers gegeven met Hindi films maar dan graag drama geen humor geen dans en geen zingen.

stinissen schreef:

En Hindi-films zijn bij uitstek dé films waarbij je dat makkelijk van te voren kan uitzoeken. Scheelt heel veel tijd, pro-tip. Ik heb ook op zowel Prime als Netflix hele goeie onafhankelijke Indiase films gezien. Overigens, deze film: melige humor? Je hebt de film echt niet gezien. Dat je dat bij Cirkus zou zeggen zou ik nog begrijpen.

BlueJudaskiss schreef:

Ik kijk alles heb er laatst een gepindakaas maar is nog niet aan de beurt en daar heb ik hoge verwachtingen van over een meisje dat gekidnaped word en ja die andere vond ik echt super melig maar ben blij voor jou dat jij hem wel mooi vond.