• 9.373.056 stemmen

Genre: Avontuur / Komedie

Geregisseerd door: Matt Hartley

Met onder meer: Clem Darling, Garrett Marchbank en Jeannie Elise Mai

Plot Cult Following

Rob Regis is een expert op het gebied van occultisme, waarin mysterieuze en bovennatuurlijke krachten worden bestudeerd. Om achter een kwaadaardige sekte te gaan besluit Regis een documentaire te maken en huurt hiervoor Tyler in, die cinematograaf van beroep is. Ze komen echter in groot gevaar eenmaal ze dichterbij komen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Lowest of the lowest.

Cult Following was een film die ik vooral een keer kon meepakken. Kende de film totaal niet. MovieMeter ook niet, ik moest de film namelijk zelf toevoegen. Het is echter niet dat ik deze film van veel waarde vind voor de site. Het is namelijk een bizar slechte vertoning van een concept dat wel degelijk had kunnen werken.

Vreselijk ingericht in ieder geval. De aanpak is wellicht niet zo ridicuul als bijvoorbeeld Shark Exorcist maar het komt er soms aardig bij in de buurt. Iets dat nagenoeg direct opvalt is dat er geen doorkomen aan is. Regisseur Hartley faalt herhaaldelijk in de aanpak van de film en maakt er voortdurend een potje van. Volstrekt oninteressante personages, saaie cult en een brakke aanpak staan centraal in de film.

Werkt zich verder ook niet echt ergens naartoe. Het is voortdurend wat onderzoeken voor een documentaire, maar deze documentaire is werkelijk te saai voor woorden in dat geval. Ik vind het erg knap hoe zo'n interessant gegeven op zo'n nutteloze manier wordt neergezet. Tegen het einde aan bewijst het abrupte einde ook dat de schrijvers totaal niet wisten wat ze er eigenlijk mee aan moesten.

Nee, dit kan je makkelijk overslaan. Film werd gekeken op een avond en leek ook meteen een vroege nachtrust te betekenen. Je vraagt je door dit soort films toch weleens af hoe makers het voor elkaar krijgen om zoiets oninteressants neer te zetten. In ieder geval doet deze Cult Following niets. Brak op horrorvlak, matige effecten, suffe toevoegingen en een cult die geen enkele dreiging uitstraalt. Ik kan geen goed woordje opnoemen voor deze film. Cijfer is er dan ook naar.