• 9.373.117 stemmen

The Exorcism of God (2021)

Horror / Drama | 98 minuten

Genre: Horror / Drama

Oorsprong: Mexico / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Alejandro Hidalgo

Met onder meer: María Gabriela de Faría, Will Beinbrink en Joseph Marcell

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot The Exorcism of God

"God and the Devil cannot exist in the same body."

Peter Williams is een Amerikaanse duiveluitdrijver. Hij probeert iemand te helpen en raakt vervolgens zelf bezeten door een demon, waarna hij een verschrikkelijke zonde pleegt. Achttien jaar later krijgt Williams opnieuw te maken met de gevolgen van zijn zonde.

avatar van XanderJ

XanderJ

Redelijke Thriller, aantal goede schrik effecten. Kon het "Horror" niet vinden.

Leuk om te zien wat "Geofrey" gedaan heeft met zijn leven na Butler. Hahaha

avatar van Shadowed

Shadowed

Slecht.

Een ambitieuze titel voor een film die dat helemaal niet is. The Exorcism of God lijkt namelijk maar weinig met God te maken te hebben. Buiten het feit dat het dan misschien af en toe een wat aparter pad benadert richting de finale, krijgen we toch vooral het standaardrecept te zien van een priester die in z'n uppie wat demonen terug de afgrond instuurt.

De opening is meteen wild. Hidalgo verspilt geen tijd in het afreizen naar de kern van de film. Binnen no-time zijn er al uitdrijvingen, seksuele verwijzingen en een hoop geschreeuw. Het jammere is dat het nooit echt goed weet aan te slaan. Het komt eigenlijk allemaal eerder belachelijk over. Een film die iets te omslachtig mee wil reizen met de grote klassiekers, en het ook geen geheim maakt.

Wat er verder nog te bekennen is, dat is een film die ondanks al het bombarie en tromgeroffel nooit maar een beetje boeiend wil worden. Buiten wat korte spanningsbogen bestaat de film namelijk vooral uit hetzelfde gedoe dat steeds opnieuw wordt gerecycled. Richting het einde mag de film dan een nog wat explosiever pad aannemen, maar in plaats van wat nieuws is het gewoon dezelfde elementen toevoegen alleen dan in meervoud.

Ik vond het nogal moeilijk om deze film af te kijken met een serieus oog. Voor zo'n titel als deze is de film gewoon te klein. Veel te weinig sequenties slaan aan. Het is vooral moeilijk om te zien dat ze het allemaal zo veilig hebben aangepakt. Als er dan vervolgens op het visuele vlak ook maar weinig te bekennen is, houdt de pret snel op. Film die je hoogstwaarschijnlijk zo bent vergeten.

avatar van joolstein

joolstein

Hoewel het ernaar streeft meer te zijn (kritiek op de corruptie en hypocrisie van de kerk)dan een simpele horrorfilm, is dat precies wel wat je krijg. Het resultaat is namelijk een visueel opvallende en onderhoudende simpele exorcismefilm. Exorcismefilms richten zich vaak op de persoon die bezeten is of degene die tegen de demon vechten Ook deze houdt zich aan deze formule (elke film is en blijft schatplichtig aan die ene klassieker) maar zorgt toch voor een behoorlijke portie horrorvermaak. Dat begint al met de opening waar men uitstekend verbeelden hoe krachtig de krachten van het kwaad kunnen zijn. Achttien jaar later is de pater Williams een priester in een klein stadje en wanneer hij bij een gevangene in de nabijgelegen gevangenis wordt geroepen, blijkt het verleden hem te hebben ingehaald. In de film zijn verder genoeg doeltreffende dingen die proberen angst op te roepen; een bezeten Jezus en gevangenen, religieuze beelden die tot leven komen en ja natuurlijk ook de uitdrijving van God waar de titel naar verwijst. Vanwege het budget zijn er beperkingen, vooral in de CGI, maar regisseur Alejandro Hidalgo doet ook veel goed (sowieso de creepy gevangenis gangen) en vergeet gelukkig niet dat dit in eerste plaats een horrorfilm is!

avatar van boemboem27

boemboem27

dacht eerst in het begin dat t bijna een kopie zou worden van de exorcist.

maar alles lijkt er zo op omdat het duivelsuitdrijven bij alle exorcisme films

altijd met de kerk em het geloof samenhangt

paar leuke dingen en enkele lekkere schrikeffecten.

gewoon goed filmpje

avatar van Joyce41

Joyce41

Ik vond het wel een goede film, soms wel schrik momentjes gehad, en toch ook wel een andere wending als andere exorcism films wijzende naar de titel ook.
Alleen blijf ik vrij met het eind in mijn hoofd zitten. Zit die man van vaticaan er nou ook bij, ja eind geeft mijn even vragen( kan aan mijn liggen misschien)

avatar van Joyce41

Joyce41

Ik vond het wel een goede film, soms wel schrik momentjes gehad, en toch ook wel een andere wending als a exorcism films wijzende naar de titel ook.

avatar van lang pee

lang pee

Is niet geweldig goed onthaald dit zoveelste vervelende Exorcisme filmpje, natuurlijk niets origineel en spannend was het ook niet, nutteloos B-filmpje....

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Duivel uitdrijven aan de lopende band zonder een echt verhaal. En daardoor kon ik er ook nooit echt in meeleven, maar al met al was het wel redelijk.

avatar van slam1975

slam1975

Vond hem wel goed eigenlijk, had er niks van verwacht. Leuk dat de rollen een keer worden omgedraaid.