Genre: Actie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Blacklight
"They're gonna need more men."
De gekwelde agent Travis Block werkt voor de FBI. Zijn werk bestaat eruit undercoveragenten, die hun dekmantel kwijtgeraakt zijn, uit gevaarlijke situaties te halen. Tijdens een soortgelijke klus stuit hij op een samenzwering waarbij de hoogste rangen binnen de FBI betrokken zijn.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Blacklight (MusicMeter)
Principal
Lecturer
Natalie Block
Waku
Erg matige Liam Neeson actiefilm. Zo n eentje die je voorbij ziet schuiven bij RTL 7 op maandag avond na het darten. Standaard verhaaltje, stereo type foute overheidsman met dito handlangers. Maar wat vooral niet meer kan is een knokkende Neeson. Die gevechtscenes tegen doorgewinterde commando,s en huurlingen worden een beetje sneu om naar te kijken. 2.0*
teigertje
- 2079 stemmen
Absoluut onverdiend ook deze aktie thriller zo afkeurend wordt bekritiseerd.
Verwacht niet de explosieve aktie zoals Taken trilogie.
Die waren ongekend goed.
Maar deze film.mag er meer dan zijn.
Uitstekende film, spannend en volop aktie en onfrisse praktijken wat hij moet ontrafelen.
Liam Neeson weliswaar iets minder in aktie zoals Taken.
Maar speelt weer subliem,zoals hij dat kan.
Prima film.
Iron Maiden
Absoluut onverdiend ook deze aktie thriller zo afkeurend wordt bekritiseerd.
Verwacht niet de explosieve aktie zoals Taken trilogie.
Die waren ongekend goed.
Maar deze film.mag er meer dan zijn.
Liam Neeson weliswaar iets minder in aktie zoals Taken.
Maar speelt weer subliem,zoals hij dat kan.
Prima film.
Met meer dan 800 5-sterren films is slechts een 4 vanuit jouw oogpunt wel erg matig
teigertje
- 2079 stemmen
Mijn dank voor je oplettendheid,ik zal het maar opvatten als een compliment
Er is bergen pulp wat ik ook zie, en die beoordeel ik nog geen eens.
Er zijn hier veel zogenaamde film fans die nagenoeg alles negatief beoordelen.
Zelfs als men ze geen eens gezien heeft.
Die kunnen beter eieren gaan schilderen
mrklm
Travis Block [Liam Neeson] lost regelmatig vervelende klusjes op voor FBI-directeur Gabriel Robinson [Aidan Quinn] waarbij hij niet kijkt op een slachtoffertje hier en een explosietje daar. Wanneer hij opdracht krijgt om de labiele, gewelddadige Dusty Crane [Taylor John Smith] te weerhouden van een interview met een journalist [Emmy Raver-Lampman] ontdekt hij dat Robinson onderdeel uitmaakt van een duister complot en wordt hij zelf doelwit van de FBI. Typisch Neesonvehikel toont in ieder geval dat hij zijn trucje nog niet is verleerd, maar de pogingen om hem af te schilderen als de ideale grootvader (met de hulp van de ultraschattige Gabrielle Sengos] en als slachtoffer van omstandigheden zijn vermoeiend en Williams voegt niets origineels toe aan de versleten Neesonformule.
Luudje10
Ik ben gewoon een fan van Liam Neeson en vind zijn films altijd goed. Deze as iets minder maar keek toch wel lekker weg
macrobody
Zeer voorspelbaar allemaal maar dat mocht de pret niet drukken.
blackwolves
goed actie film met weer eens eentje om u tanden in te bijten. sterke stunts met autos lekkere actie
weer een zoals ik de acteurs graag zie in films heb ook geen enkel gevoel gehad dat hij begon tegen te steken
Travis Block is een geheim agent die duistere zaken moet oplossen maar binnen zijn organisatie is er corruptie en daarbij komt ook zijn family in gevaar om hun te reden gaat hij niemand of niets uit de weg. als je weet wat actie is dan is deze film het kijken waard geef niet wat andere zegen kijk hem zelf. dat doe ik ook is hij goed oke is hij niet goed wel ik heb hem dan toch gezien ik geef zelden om wat andere er van vinden daarom zal ik zelden een film kopen dat ik nog niet gezien heb want dat is voor mij verloren geld als hij slecht is dan hebt je er laat zegen 20 euro of zo gegeven neen liever 20 euro aan een film die ik heb gezien. dus daarom is hij voor mij 3 en alf sterren waard ik heb actie en spanning gezien dus daardoor ben ik meer dan tevreden
steffv1
Ach het is een Neeson film, je weet op voorhand welk typetje hij gaat spelen (hoewel deze minder actie gericht was), maar films met Neeson kijken altijd lekker weg. Geen topper maar voor een Neeson film gewoon een gekende patroon.
Hoggiebro
wel aardig, maar Neeson kon mij niet overtuigen. Hoop dat het niet net zo afzakt als Willis en Seagal
Matige film over een man die voor de FBI werkt om undercoveragenten in problemen bij te staan. Clichematige personages en met de angststoornins van het hoofdpersonage wordt ook weinig gedaan. Het plot is ook vrij standaard en hetzelfde geldt voor de actiescenes. Vervelend wordt het niet, maar 3.0 sterren zou net te veel zijn.
FlorisV
Blacklight Matters las ik al ergens...na de eerste 7 minuten is me in ieder geval duidelijk dat ik hier naar een dampende woke drol heb zitten kijken, met een net zo lachwekkend als simplistisch wereldbeeld, inclusief redneck racisten als bad guys en iemand die gratis zorg belooft als verlosser van het kwade. In het land dat twee keer een zwarte president koos krioelt het plots van de white supremacists die tot zelfs in de hoogste posities in de regering zitten! En zij zijn de complotgekkies, heus niet degene die deze flauwekul bedenkt! Qua actie schijnt het ook weinig voor te stellen. Laat maar zitten.
AniSter
Qua plot vrij waardeloos en dom, qua actie redelijk. Het is geen hoogstaande cinema en Neeson gaat een beetje richting dezelfde rollen als Willis. Jammer, als ik terugkijk op de mooie films die ze gemaakt hebben. Maar laat ik niet te diep duiken en voor deze nog een gemiddelde score aanhouden.
Reida
Slecht verhaal, slechte soundtrack, slecht geacteerd, niet de moeite van het kijken waard, jammer hij was vroeger zo’n goeie acteur.
Kinjano
Een actiefilm die heel makkelijk wegkijkt, maar helaas toch een beetje tegenvalt. Het verhaal was niet al te dik en behoorlijk voorspelbaar, de cast deed zijn best, maar was niet best en de vele clichés waren net iets té. Liam Neeson probeerde er wel wat van te maken, maar verkeerde niet in de topvorm ten tijde van de Taken-trilogie. Wellicht dat hij later zal toegeven dan dit een van die projecten is waar hij beter niet aan had kunnen meedoen.
Jahweh
Zodra een acteur in zijn rol ook “Grandpa” is…worden de (fysieke) actiescenes vaak minder en milder…zo ook bij Grandpa Neeson, maar hij blijft wel een goede acteur die we vaker in dit soort rollen zullen gaan zien.
René8
Dit viel niet mee. Alle spelers zijn in principe wel prettig om naar te kijken, dus dat kan een reden voor je zijn om de film te proberen. Verder een zeer eendimensionaal script, rare hoekige dialogen die worden gebruikt voor expositie, rommelige montage van de actie (!) scènes, geen ontwikkeling van de personages, geen chemie tussen de spelers, een zeer matige beeldregie (met name kadrering). Zucht.
Zeldzaam lage kwaliteit. Ik begrijp de score hier op MM dan ook niet…
Rubie2208
Doorsnee Liam neeson film met veel actie en spektakel . Film gaat over een soort agent die FBI agenten helpt om terug te keren op “ het rechte pad “ . Uiteraard blijkt alles omgekeerd te zijn en gaat Liam neeson op boevenjacht.
Veel actie en spektakel, zoals ik van hem gewend ben en heb mij wel weer vermaakt . Je moet bij dit soort films gewoon niet te veel nadenken en genieten van het tempo en de actie . Vond het einde alleen wel slap en abrupt , alsof het budget op was voor een voldaan einde .
Maar nogmaals ,
Heb mij wel weer vermaakt.
schram101
De carrière van Neeson en de kwaliteit van zijn films gaat nog harder achteruit dan die van Brice Willis. Blacklight is waarschijnlijk zijn slechtste film. Tenenkrommend acteerwerk en dito in beeld gebrachte actie waar je veel te lang op moet wachten. De film oogt daarnaast nog eens veel te clean. Ik denk dat ik de volgende van Liam maar oversla. Dit duurde gewoon anderhalf uur te lang.
bjerik76
Amerikaanser kan het niet.
Wederom de zwoele stem van Neeson, en zijn gelikte uitspraken en opmerkingen waarvan het glazuur van je tanden springt.
De Macgyver oplossingen die geweldig tot de puntjes uitpakken en slimme inzicht overal in..
Deze periode moet toch echt eens voorbij zijn, maar begreep dat dit ook zijn laatste actiefilm was.
Kondoro
“That's a little young by a couple of years.”
In het jaartal ‘2022’ krijgen we twee nieuwe actiefilms voorgeschoteld van filmlegende en actieheld ‘Liam Neeson’ die (op dit moment) laatst maar liefst 70 kaarsjes mocht uitblazen. En zo op het eerste gezicht leken het me beiden wel leuke actieprenten. Al heeft ‘Neeson’ de afgelopen jaren eigenlijk maar weinig fatsoenlijks onder zijn naam mogen schrijven, vele films zijn toch clichés die eigenlijk nergens echt boeiend wisten te worden maar, toch ben ik van mening dat deze film zijn absolute dieptepunt is, echt veel slechter kan het in mijn ogen niet, of je moet toch naar een C niveau grijpen. Je kon het misschien verwachten maar, als toch fan van de beste man kan ik maar moeilijk om zijn films heen. En vaak genoeg staan ze wel garant voor een vermakelijk actie avond.
Eigenlijk best zonde want de film vertoonde op papier aardig wat goede potentie. Nee, het is zeker geen hoogwaardige omschrijving die deze film kent en zeker de trailer zag er ook al niet heel best uit maar, het verhaal klonk me best leuk in de oren. Toch is het script echt slecht, kon het verhaal me helaas nooit genoeg boeien en was het me allemaal nogal traag maar vooral; saai. En eigenlijk drukt de film deze stempel direct aan het begin op zichzelf, waar de belovende actiescène (althans er werd heel wat van gemaakt) gewoon als bagger werd uitgepoept. Waar een undercover agente bij een stel bendeleden bedreigd wordt en ‘Neeson’ haar moet redden, twee explosies veroorzaakt en rustig wegrijdt.. Kom op man, dat verdiende veel meer en vooral veel beter!
En dan vertoont ‘Neeson’ toch zijn zwakste momenten, daar waar we toch ook zien dat zijn conditie en lichaam achteruit is gegaan. Voornamelijk die achtervolgingsscène vertoonde dit maar, ook andere momenten wanneer de beste meneer eigenlijk moest vechten. Dit zorgde voor een schadelijke rol van hem, waar het vooral héél amateuristisch over kwam. Voor de rest boeide de cast me ook niet echt, meer irritaties door ‘Emmy Raver-Lampman’ die ook nog eens slecht werk vertoonde.
Nee, dit was hem echt niet voor mij. Deze film laat op veel vlakken zien meer te willen maar, kwam nergens. Je zit eigenlijk een anderhalf uur naar niks te kijken, waar de film eindigt met een redelijke scene die ook erg mager is uitgepakt. Deze film komt niet mee, en wist nergens te boeien. Een paar dagen verder en ik zal deze film langzamerhand weer vergeten zijn, echt jammer.
DonR4mon
Allemaal dezelfde soort films waar Neeson in speelt. Ik vind het knap als mensen ze nog uit elkaar kunnen houden. Hij verrast niet, en ik hou van auteurs die verrassen. Oftewel B acteur geworden
Elchapo
- 1925 stemmen
Zeer matige film,normaal zijn films met Liam Neeson prima.Deze voor de afwisseling dus niet.2 stars.
DjFrankie
Weer een typische Neeson film, het lijkt wel een serie onderhand, je krijgt wat je verwacht en dat is prima
cor1946
Kom op Liam je kan beter. Wat een slechte film. Niet afgekeken met dat geouwehoer met dat kind en dochter.
Daan258
Inderdaad een zeer matige film met Liam Neeson.
Slap verhaal, veel te veel geouwehoer en zeer weinig actie. Ik heb mij helaas niet goed kunnen vermaken.
Hans Gruber
Neeson een beetje op de automatische piloot in een genre dat hem wel ligt. Maar de jaren gaan nu echt wel tellen en dat komt de film niet ten goede. Hij is zeker niet slecht maar voor mij niet meer dan 2,5* waard.
djginod
Inderdaad niet een hele goede film. Maar als je even geen zin hebt, in moeilijke verhaallijnen, en dit soort films je normaal wel leuk vindt, dan is het zeker wel te doen.
Ik ben eigenlijk benieuwd of er ook series / films zijn waarin de 'politie agent' / 'inspecteur' eens een goede relatie er op na houdt thuis. Ze hebben eigenlijk altijd wel relationele problemen thuis.
aSMoDeuS
Goedkoop, slecht geacteerd, saai, voorspelbaar, lui script. Sneu.

Actiethriller 'Blacklight' met Liam Neeson is vandaag te zien op televisie

Liam Neeson actievehikel 'Blacklight' is morgenavond (30 november) te zien op televisie: 'Automatische piloot'

Actiethriller 'Blacklight' met Liam Neeson vanaf vandaag te huur bij Pathé Thuis

Trial by Fire
Biografie / Drama, 2018