• 9.375.883 stemmen

De Gebroeders Schimm (2021)

Familie / Horror | 105 minuten

Genre: Familie / Horror

Alternatieve titel: The Ghastly Brothers

Oorsprong: België / Nederland

Geregisseerd door: Michael Van Ostade

Met onder meer: Michael Van Ostade, Andrew James Van Ostade en Tine Embrechts

Releasedatum: 12 oktober 2023

Plot De Gebroeders Schimm

Last van spoken, klopgeesten of paranormale pest? De Gebroeders Schimm helpen je uit de nood. Waar monsters op de loer liggen, komen deze professionele spokenjagers in actie. Ze vangen alle griezels en sluiten ze voorgoed op, in de kast, kelder, of onder het bed. Tot ze dankzij het eigenzinnige meisje Lilith een nieuw bovennatuurlijk verschijnsel op het spoor komen. Samen met Lilith en haar vrienden gaan de Gebroeders Schimm het gevaarlijkste monster uit hun hele loopbaan te lijf, het monster dat zich in ieder van ons schuilhoudt.

Vanaf 3 november in de Belgische bioscopen.

Vertigo schreef:

De nieuwe Vlaamse griezelfilm... ...de ideale familiefilm voor Halloween.

De Gebroeders Schimm zelf worden gespeeld door twee echte broers, meteen ook de scenaristen en makers van de film: Michael en Andrew Van Ostade.

Michael en Andrew Van Ostade maakten De Gebroeders Schimm vanuit hun passie en nostalgie voor de kindvriendelijke actie- en avonturenfilms uit de jaren tachtig zoals Gremlins, E.T. en The Goonies.

Onder invloed van hun liefde voor de ambacht in deze films, werden de griezels in De Gebroeders Schimm tot leven gebracht met behulp van onder meer poppenspelers en animatronics.

bron

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

kappeuter schreef:

Vanaf 3 november in de Belgische bioscopen.

bron

Vanaf 12 oktober 2023 in de Nederlandse bioscopen (Periscoop Film)

avatar van knipindetijd

knipindetijd

Het genre horror is absoluut niet geschikt voor kinderen.

avatar van Wolverine

Wolverine

Leuke film voor ouders die zijn opgegroeid met Ghostbusters. Kinderen van 9 en ouder kunnen dit wel hebben, zo eng is het niet. Meer vreemd.

avatar van Fisico

Fisico

Wel een degelijke familiefilm met dat snuifje griezelen. Een Ghostbusters light op maat voor kinderen. Eng wordt het bijgevolg nooit. Al vond ik het wel bij momenten flauw, zelfs voor kinderen. De geesten (eerder beestjes) vond ik niet zo geweldig. Dan vond ik de spookfiguren intrigerender.

Het ghostbusters duo deed het wel goed. Beetje simpel en niet al te intelligent, maar wel perfect op maat voor kinderen. Die ene woordspeling/grap over Mark vond ik wel hilarisch.

- Hoe heet je?

- Mark, met een K

- Ok dan, Kark ...?

Voor de allerkleinsten misschien eng, maar voor de jongste tieners eigenlijk wel een prima film. Bij vlagen leuk, soms ook wat minder, maar hier en daar wel spitsvondige (flauwe) humor. Het scenario wel weinig verrassend en nogal clichématig met een onbegrepen tiener die zich in de steek gelaten voelt.

avatar van jippie2010

jippie2010

Deze Vlaams-Nederlandse productie kent een nagesynchroniseerde versie voor de Nederlandse markt. Het haalt de ziel uit de film, doodzonde. Het wordt de laatste tijd vaker gedaan, ik hoop dat het geen gewoonte wordt. Plat Vlaams is misschien wat lastiger te volgen maar er zijn tal van voorbeelden die bewijzen dat een Vlaams-Nederlandse productie goed te volgen is, voor zowel de Vlaamse als de Nederlandse kijker. Het verhaal zelf is simpel, semi-grappig, geen hoogvlieger. Door de nasynchronisatie rond ik het naar beneden af. *2.0

avatar van Shadowed

Shadowed

Flauw ingekleurde familiehorrorfilm met een aantal opvallend lollige wezens. Zo bevat de opening een verschijning die luistert naar de naam "Bezetel" en die zet meteen de toon voor wat wellicht nog komen gaat. Helaas neemt regisseur Michael Van Ostade daarna redelijk gas terug om ruimte te geven aan de inleiding van de kinderen, die helaas nogal karikaturaal en theatraal voor de dag komen. Onderling zullen de jonge castleden vast wel lol hebben gehad, maar het vertaalt zich wat stroef richting het publiek. De inhoud is op die manier erg flauw en de ruimte tussen de creaturen is veel te breed om herhaaldelijk te blijven boeien. De erg luidruchtige vormgeving van de humor botst verder met het feit dat de regisseur wel degelijk mikt op een gezonde dosis spanning. Het is fijn dat dit soort projecten nog worden gerealiseerd, maar De Gebroeders Schimm is zacht uitgedrukt een rommeltje geworden met gelukkig een aantal memorabele momenten voor bonuspunten.