• 9.369.485 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Avan Jogia

Met onder meer: Hayley Law, Keith Powers en Donal Logue

Plot Door Mouse

"The deeper you go, the darker it gets."

Mouse heeft een rotbaan in een nachtclub, maar voelt zich door haar bazin gesteund in het volgen van haar passie als striptekenaar. Wanneer haar collega Doe-Eyes spoorloos verdwijnt, lijken de autoriteiten er weinig aan te doen. Mouse start dan maar zelf een zoektocht en krijgt hierbij hulp van de bevriende Ugly.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van devil1973

devil1973

"I'd rather die with the sheep than eat sheep with the wolves"

Just wow! Goeie film-noir die je vanaf het begin meetrekt in Mouse haar wereld en gedachten, must see!

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Je houdt een naar gevoel over aan deze film. Alles is viezig en rommelig en speelt zich af in een kleine wereld. Is verfilmd als de comics die hoofdrolspeelster tekent. Vriendinnen of collega's van hoofdrolspeelster raken vermist en zij gaat op onderzoek uit. Nergens spannend maar geen standaard film en hij ontspoort niet dus dat is de moeite waard.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Interessante film, idd een blik in de gedachte wereld van Mouse.

avatar van Shadowed

Shadowed

Half.

Bijzondere film. Zeldzaam een regisseur zo hard zien proberen om een eigenzinnige wereld tot leven te brengen. Toegegeven, dat lukt Jogia ook aardig, zeker in de eerste paar minuten. De kleurrijke montage helpt meteen en de introductie loopt vlot, daarna begint de geforceerde regie-inbreng op te vallen. Trouwens leuk om Janssen weer eens te zien. Briljant actrice allerminst, maar opvallend is het wel.

Door Mouse kent een aantal pijnpunten. Allereerst het personage van Law zelf. Al dat gedoe om van haar een cool en stoer figuur te maken is niet om aan te zien. De stoïcijnse blikken, de constant falende oneliners (zelden iemand zoveel onzin uit zien kramen) en merkwaardige vormgeving werken averechts. Klaarblijkelijk is het ook moeilijk om je kapsel te veranderen. Law gaat zelfs naar bed zonder maar iets aan haar kapsel te doen, maar gelukkig zit het permanent goed in Jogia-land. Het jammere is dat Law helemaal niet onaardig acteert (zeker te merken in meer dramatische scenes), het is echt de vormgeving van Jogia zelf die het personage in de steek laat.

Het tweede pijnpunt is lef, of de kunde om lef uit te kunnen voeren. Richting de finale zitten er een aantal geweldsuitbarstingen tussen die via stripboekscenes worden uitgevoerd. Onzinnige, onbegrijpelijke keuze. Zeker omdat ze enkel op die momenten worden ingezet. De bijpersonages kennen ook maar weinig kleur. Powers kijkt de hele film lang hetzelfde (en kan ook z'n kapsel niet veranderen) waardoor het wel heel makkelijke rollen worden. Voor hem geldt ook dat hij wel degelijk kan acteren, maar niets kan opschieten met de vormgeving.

Gelukkig is het cinematografisch niet onaardig. Mooie, kleurrijk versierde settings en een best creatieve invulling van het verhaal. Door Mouse is geen moment saai. In de tweede helft van de film zitten er zelfs uitstekende scenes tussen (De veiling) en werkt zich toe naar een meer dan degelijke finale. Jogia leek niet helemaal te weten hoe het moest eindigen want Door Mouse gaat vooral te lang door, maar de dialoog tussen De Dame en Mouse was best geslaagd. Alles daarna had geschrapt of vervangen mogen worden.

Door Mouse haalt ook veel voordeel uit het hoge tempo. Opvallend hoog voor een noirfilm, maar ik kon het alleen maar toejuichen. Daarnaast is het ook een moderne film die feilloos langs een hoop trends loopt. Dat zal niet iedereen liggen, maar voor mij deed het best aardig z'n werk. Bij elkaar is het een half geslaagd resultaat geworden dat ik tot op zekere hoogte goed kon waarderen.

avatar van nadrin

nadrin

Film zou veel beter geweest zijn zonder al het gewauwel. Het gepraat (dialogen) en de voice over stoorden meer dan dat ze de film een meerwaarde gaven