• 9.378.631 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: George Gallo

Met onder meer: Morgan Freeman, Cole Hauser en Vernon Davis

Plot The Ritual Killer

Lucas Boyd poogt de dood van zijn dochter een plaats te geven. Als rechercheur zit hij op het spoor van een seriemoordenaar die doodt volgens de muti, een stammenritueel. De zoektocht naar de dader eist zijn tol op de mentale gezondheid van Boyd. Hij schakelt de hulp in van de antropoloog Mackles die een geheim verbergt.

Detective Lucas Boyd

Doctor Mannheim

Katie Franklin

avatar van AniSter

AniSter

Apart plot, naast thriller ook nog een beetje mysterie, dat naarmate de film vordert steeds rommeliger wordt. Ondanks dat ik een beetje uitgekeken ben op Freeman (ooit was hij best goed) heb ik deze ritual killer toch maar aangedurfd. Afgezien van het onwaarschijnlijke rondom Randoku was de rol van Mackles al snel duidelijk, zeker richting het einde. Het slot, de laatste scene met Boyd was zelfs dramatisch slecht verzonnen. Goed dat de speelduur kort was.

Wat me ook opvalt is het strakke gezicht van Freeman op de filmposter; in werkelijkheid begint hij er toch uit te zien alsof hij onder een vrachtwagen is gekomen.

avatar van mrklm

mrklm

Detective Lucas Boyd [Cole Hauser] onderzoekt een bizarre serie moorden die hij in verband weet te brengen met traditionele Afrikaanse rituelen. Daarom roept hij de hulp in van Dr. Mackles [Morgan Freeman] die aan de hand van het bewijs concludeert dat het gaat om Muti, een vorm van magie die gebruikt wordt door traditionele medicijnmannen. Om de identiteit van de moordenaar te achterhalen blijkt Boyd hulp nodig te hebben van collega’s uit landen waar deze geheimzinnige moordenaar eerder huis heeft gehouden. Standaard detectivethriller komt tot leven wanneer de sinistere moordenaar (een indrukwekkende Vernon Davis) verschijnt en heeft een niet onaardige finale. Verder is dit formulematig en routinematig. Freemans bijdrage stelt overigens niet veel voor.

avatar van boemboem27

boemboem27

geen onaardige film.

maar de bijdrage van Morgan Freeman is ,maar heel heel miniem.

uiteindelijk draagt ook hij een soort van geheim mee.

de creepy "Randoku" (een indrukwekkende Vernon Davis) speelt zij rol overtuigend

het einde had ik niet verwacht.

net lang genoeg om niet vervelend te worden

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Tegenvaller dit.

Morgan Freeman is nog altijd een enorm goede acteur, maar krijgt een script aangeleverd waar ook hij weinig mee kan. De hoofdpersoon, een detective, is er zoals we gewend zijn één met onverwerkte trauma's, maar dankzij het belabberde acteerwerk weet dit je niet te raken en is het eigenlijk nutteloze informatie. Het personage blijft vlak. Zoals eigenlijk alle personages.

Het onderzoek verloopt ook wel erg makkelijk. Al snel zijn zowel de dader als zijn motivaties bekend en vanaf daar is de rest ook weinig verrassend. Op de slotscène na dan, die volledig uit de lucht gegrepen en misplaatst lijkt.

Het plot vind ik erg interessant en daarom is het zo jammer dat de uitwerking zo voorspelbaar en eigenlijk ronduit slecht is. Freeman maakt het geheel nog kijkbaar.