• 9.374.618 stemmen

Fantasm Comes Again (1977)

Komedie | 99 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: Fantasm 2 / Fantasm II

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Colin Eggleston

Met onder meer: Uschi Digard, Cheryl Smith en Mike Ranger

Plot Fantasm Comes Again

"The Softcore Sensation That Puts it All In!"

Libby krijgt de verantwoordelijkheid voor de seksuele adviescolumn van haar krant. Ze neemt deze taak over van Harry, een door de wol geverfde journalist die haar inwerkt en met pensioen gaat. In de loop van een nacht nemen ze tien erotische brieven van hun lezers door.

avatar van Theunissen

Afgelopen vrijdag zag het leukere eerste deel uit de "Fantasm" reeks en dit is het tweede deel (meer zijn er ook niet gemaakt), welke vele gelijkenissen heeft met "Fantasm (1976)". Want ook nu zien we weer tien bij elkaar geprate korte scènes met daarin Uschi Digard die weer lesbische seks heeft, Candy Samples die weer seks heeft met een jong gezinslid (stiefdochter), een seksscène in een zwembad die weer pornografische trekjes heeft, een seksscène in een kerk, een verkrachtingsscène en ook de film "Fantasm" zien we eventjes tijdens een scène. Ook zien we buiten Uschi Digard en Candy Samples (beiden vrouwen zijn het vooral waard om dit soort films te kijken) veel bekende castleden terug zoals Dee Dee Levitt, Serena, John Holmes, Con Covert en William Margold.

De scènes worden dit keer niet ingeleid door een seksprofessor, maar door een tweetal journalisten die voor een krant werken. Journaliste Libbie (Angela Menzies-Wills) neemt namelijk de seksadviescolumn "Dear Collette" over van de ervaren verslaggever Harry (Clive Hearn) die met pensioen gaat. In de loop van een nacht praat Harry Libbie door een reeks brieven van hun lezers en die bevatten:

- Seks in een bibliotheek;

- Leraar-student seks in een sportschool;

- Verkrachting in een drive-in;

- Een triootje in een lift;

- Lesbische verleiding in een schuur;

- Een orgie tijdens een feest;

- Incest;

- Seks in een zwembad;

- Orale seks onderweg;

- Seks in een kerk na een biecht.

De 1e scène heet "Silence Please" en daarin kijken twee vrouwen, te weten Cindy (Rosemarie Bem) en Rita (Liz Wolfe), in een bibliotheek een erotisch boek die erom beginnen te giechelen. Ze trekken daarbij de aandacht van een man, die Cindy begint te betasten en te neuken en die Cindy erop wijst dat ze stil moet zijn in de bibliotheek. Oftewel "Silence Please". De scène was heel flauw en je ziet daarin ook alleen de borsten en billen van Rosemarie Bem.

De 2e scène heet "Workout" en daarin krijgt gymnaste Miss Peabody (Michael Barton) het advies van Mr. Bates (Rick Cassidy) om naakt op de trampoline te springen, wat ze ook doet. Daarna gaat ze naakt op de de brug (een turntoestel), waarna ze elkaar gaan masseren en seks hebben met elkaar. Ook deze scène was flauw, maar je ziet wel een volledig naakte en mooie Michael Barton (niet echt een naam voor een vrouw) op de trampoline springen. Helaas is ze niet rondborstig (Uschi Digard zou leuker zijn geweest)

De 3e scène heet "Double Feature" en daarin gaan Carol (Rainbeaux Smith) en Bob (Urias S. Cambridge) naar de drive-in waar de film "Fantasm" draait (daar zien we ook wat beelden van, namelijk de verkrachtingsscène in die film). Iedereen heeft seks in de drive-in, maar niet Bob en dat omdat Carol per se de film wilt zien die namelijk haar lievelingsfilm is (ze heeft hem ook al twee keer gezien) Daarbij wordt dan ook gezegd:

Bob: Why is it that every time we come to the drive-in all you want to do is watch the movie?

Bob: I mean, you've seen this thing before. Twice!

Carol: I like this movie.

Bob: You like every movie.

Als Bob dan vanuit de achterbank een helpende hand krijgt van een andere vrouw, te weten Alice (Lois Owens) die daar samen aan het seksen is met haar vriendje, wordt Carol boos en stapt ze de auto uit en gaat ze popcorn halen. Op de terugweg wordt ze echter in een busje getrokken door een man, die haar verkracht en dat vindt ze helemaal niet erg. Sterker nog, als ze eenmaal klaar zijn, is Bob al vertrokken en moet ze naar huis lopen.

De 4e scène heet "Going Up?" en daarin komt de kantoormedewerker Bill (Herb Layne) samen met twee vrouwen, te weten Sally (Amanda Smith) en Penny (Suzy A. Star), vast te zitten in een lift, waarna de twee vrouwen seks met hem hebben in verschillende standjes. Op een gegeven moment komt de lift weer in beweging en als dan de deuren open gaan kijken verbaasde toeschouwers toe. Ook dit was eigenlijk een heel flauwe scène.

De 5e scène heet "Straw Dolls" en daarin zien we de vrouwen Bianca (Dee Dee Levitt) en Leslie (Uschi Digard) paardraden, waarna het begint te regenen en ze gaan schuilen in een schuur waar ze hun natte kleren uittrekken en daarbij wordt dan gezegd:

Bianca: What a beautiful breasts you have.

Leslie: Oh, I much more like yours. They're so small and firm. Beautiful.

Bianca: Oh, but yours are... They're like watermelons.

Bianca: My boobs are a drag.

Daarna hebben ze lesbische seks in het hooi (waarbij Dee Dee Levitt ook speelt met de watermeloenen van Uschi Digard ), waarna een boer met een hooivork binnenkomt die in het hooi prikt!

De 6e scène heet "The Good Old Gang at the Office", waarin de nieuwe kantoormedewerkster Miss Carter (Helen O'Connell) door haar baas Mr. Clark (Con Covert) wordt uitgenodigd op een feest, waar ze een test als typiste moet ondergaan (terwijl ze typt wordt ze dan gebeft) en welke uitloopt op een orgie (met negen personen) en waarbij Mr. Clark dan rondloopt in vrouwenkleren. Hoewel er veel naaktheid te zien was, was ook deze scène weer flauw.

De 7e scène heet "The Kiss of Life" en daarin liggen drie vrouwen, te weten Samantha (Suzanne Walsh), Jo (Linda York) en Terri (Mary Johnson), aan een zwembad zich liggen te verlekkeren aan de badmeester gespeeld door de bekende pornoacteur John Holmes . Jo gaat dan het zwembad in en doet net alsof ze aan het verdrinken is en als de badmeester dan in het water springt om haar te redden, hebben ze seks met elkaar, waarna de andere twee vrouwen ook in het zwembad gaan en ook seks hebben. Daarbij valt net zoals in "Fantasm" onderwaterseks te zien met pijpen, beffen en neuken en dat had enigszins pornografische trekjes.

De 8e scène heet "Family Reunion" en dat vond ik de leukste scène, want daarin kijkt de 16 jarige stiefdochter en maagd Virginia (Nancy Mann) stiekem door het sleutelgat van de deur van de slaapkamer van haar stiefmoeder Frances (Candy Samples), die seks heeft met oom Fred (Al Ward). Terwijl de twee seks met elkaar hebben (dan zie je o.a. de enorme boezem van Candy Samples in volle glorie) speelt Virginia met zichzelf, waarna Fred de deur openmaakt en Virginia de slaapkamer in valt (oftewel Virginia wordt betrapt). Daarbij wordt dan ook gezegd:

"Virginia! And just what do you think you're doing there, Virginia?"

Daarna praten ze met Virginia en wordt er o.a. gezegd:

Fred: How about Frances?

Virginia: Frances?

Fred: You see, you better stop calling her mommy because she's not your real mother.

Fred: Why don't you treat her like a real friend?

Daarna heeft Virginia natuurlijk lesbische seks met haar stiefmoeder die haar het een en ander leert, waarna ook oom Fred (er is altijd een perverse oom in de familie ) begint mee te doen en daarbij worden ze bekeken door een knuffeldier, namelijk door Fluffy de hond.

De 9e scène heet "Overdrive" en daarin wordt de maagd Sterling (Jesse Adams) in een rijdende auto gepijpt door zijn vriendin Carol (Christine De Shaffer). Sterling kan daarbij met moeite de auto op de weg houden en crasht ook op een gegeven moment, waarna de twee met elkaar gaan neuken en waarbij Sterling dan inslaap valt. Helaas was dit ook weer een flauwe scène.

De 10e en laatste (gelukkig) scène heet "True Confession" en daarin gaat Imogene (Serena) naar de kerk voor een biecht en daarin biecht ze op dat ze verliefd is op de conciërge van de kerk, te weten Joe (Michael Karnitz), die natuurlijk in het biechthokje zit i.p.v. een pastoor. Als Imogene het biechthokje verlaat en in een ruimte in de kerk gaat bidden, gaat Joe daar ook naar toe en hebben beiden seks met elkaar. Hoewel dat ook weer een flauwe scène is, mocht Serena er wel wezen en was ze eigenlijk ook de mooiste vrouw in de film.

Als de laatste scène is afgelopen is Harry in slaap gevallen (dat was hij aan het begin van de film ook en dan op een toilet) op de arm van Libbie (van Angela Menzies-Wills zien we overigens één borst en blote voeten). Daarna is de film eigenlijk afgelopen, waarna we nog even kort terug gaan naar de orgie van de 6e scène, waar we dan ook een donkere man met een geweer zien? En ook zien we daar de 16 jarige stiefdochter Virginia uit de 8e scène binnenkomen met het knuffeldier Fluffy. Daarna is de film na circa 96 minuten eindelijk ook echt afgelopen.

Al met al zijn de meeste scènes behoorlijk flauw en heb ik me eigenlijk alleen vermaakt met de twee scènes waarin Uschi Digard en Candy Samples te zien zijn. De film duurt met circa 96 minuten eigenlijk ook iets te lang. Dit soort films mogen eigenlijk niet langer duren dan 90 minuten.

avatar van robertinho

robertinho

Komedie?

avatar van Theunissen

Het is een Erotiek / Komedie film, waarbij de nadruk natuurlijk vooral op "Erotiek" ligt.

avatar van robertinho

robertinho

Gezien de namen die er in spelen, en de scènes die je beschrijft, had ik al zo'n vermoeden dat het voornaamste doel van de film niet lachen was, maar eerder opwinding. Beetje raar om op deze site tegen te komen, maar het is natuurlijk een film. En wat dat betreft sluit het aan bij "OOYCZ".

robertinho schreef:

Sluit inderdaad goed aan bij de "OOYCZV Challenge" vanwege Uschi Digard. Ik vind het overigens niet erg om dit soort "oubollige" films op "MovieMeter" tegen te komen, zeker die uit de jaren 70, want ik zie ze graag (ook al zijn het vaak slechte films).

Deze is overigens niet zo heel lang geleden toegevoegd (in juni 2021). Het is ook moeilijk om dit soort films nu nog te laten toevoegen (vroeger ging dat makkelijker), want staat er alleen maar "Erotiek" bij, dan is het eigenlijk al kansloos. Deze staat op IMDb betiteld als een "Komedie" en daarom is die op "MovieMeter" gekomen, terwijl het eigenlijk gewoon een Erotiek film is.

Behalve Erotiek films kom je hier ook soms Porno films tegen, die dan vaak betiteld worden als een Erotiek (of een combinatie met iets) film, zoals "Forced Entry (1973)" die ik vorig jaar tijdens de "Horrorfilm Challenge" zag.