• 9.376.689 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Jack Snyder

Met onder meer: Mike Coleman, Terry Comer en Carol Fitzgerald Carlberg

Plot Fatal Exam

Een groep parapsychologiestudenten krijgt een ongewone eindopdracht: een nacht spenderen in een oud landhuis waar een man zijn hele gezin heeft vermoord en waar het nu schijnt te spoken. Hoewel ze liever een feestje vieren dan het paranormale bestuderen, beginnen er al snel onverklaarbare dingen te gebeuren. Ze denken dat enkele van hun studiegenoten hen in de maling nemen, totdat ze één voor één worden vermoord door een mysterieus figuur in een gewaad met een zeis.

avatar van Kondoro

Kondoro

Nadat ik van de week een film had gezien met bijna een vergelijkbare titel, wou ik toch deze ook wel eens kijken. Het is dan niet dat ik per ongeluk de verkeerde film had gepindakaast, en dus de film ‘Final Exam' wou hebben en toen op deze terecht kwam. Het is wel een hele zoektocht geweest om deze film te krijgen, ik sta daar overigens ook niet raar van te kijken met maar 480 stemmers op IMDb en hier nog totaal geen één stemmer is de film dus relatief onder de radar gebleven. Op Letterboxd scoort deze film trouwens wel hoger, hij is dan ook onder het licht gebracht door enkele grote reviewers en horrorfans (met dus een grote achterban), en daar staat de teller al op 2,2 duizend kijkers, relatief meer dus.

Dit is typisch een C – film. De film beheerst eigenlijk helemaal niks, kent een ongeïnspireerde en vooral nietszeggende cast en is qua storytelling ook gewoon niks waard. Of er überhaupt een verhaal in zit is een tweede want, ik kon het allemaal maar lastig volgen. Dat kwam eigenlijk meer door de extreem lange tijdsduur van deze film, want een film als dit moet echt geen twee uur duren, zeker niet als het zo inhoudsloos is. Deze film duurt dus wel bijna twee uur, en dat zorgt er voornamelijk voor dat de film voor meer dan een uur totaal niet boeiend is. Een hoop gepraat maar weinig actie.

Wanneer Snyder ervoor kiest om eindelijk aan het stukje horror te beginnen, wordt het vanzelf ook echt leuker. De hele killer idee van een soort Grim Reaper vond ik echt supertof, en hij moordt er dus ook aardig op los. Aangezien er totaal geen budget is moet je ook niet een hoge dosis aan gore verwachten, dat is er gewoon totaal niet. Maar, er is wel wat bloed te zien, en dat maakt het toch weer wat beter.

Jammer dus dat de rest van de film volledig nietszeggend is, het totaal geen leuk verhaal kent en het script gewoon flinterdun is. Maar goed, wat mag je verwachten? Ik werd toch wel aangetrokken door de erg toffe poster, misschien wel het beste van deze hele film!