• 9.373.321 stemmen

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Woo-Sang Park

Met onder meer: Tae-joon Lee, Robert Z'Dar en Liat Goodson

Plot American Chinatown

"America needs a defender... China offers its master."

‎Yong, een vechtsporter, is lid van een bende die onder leiding staat van Eric, die Yong heeft opgevoed sinds hij het weeshuis verliet. Op een dag helpt Yong mee om Lily te redden. Al snel valt hij als een blok voor haar, maar zijn loyaliteit aan Eric speelt hem parten. Ook komt hij erachter dat Lily eigenlijk de geadopteerde zus van Eric is. Het wordt extra ingewikkeld als rivaliserende bendebaas Wong wraak wil nemen op Eric en Yong. Yong zal nu moeten kiezen tussen zijn liefde voor Lily of zijn loyaliteit aan Eric.‎

avatar van DragQueen

DragQueen

Oei, wat een slechte film. Van het erbarmelijke camerawerk tot aan het acteerwerk van schooltoneel niveau, alles is zwaar ondermaats. Het verhaaltje en de uitwerking ervan zijn ook inspiratieloos te noemen. Dan blijft het enige genietbare, wat deze films vaak nog het aankijken waard maakt, de gevechten die zich in rap tempo opvolgen. Ook die konden maar weinig overtuigen, al denk ik dat het amateuristische camerawerk hier ook een aandeel in heeft. Het ergste is dat de film zichzelf op een gegeven moment ook nog serieus gaat nemen, door een poging tot een romantische scene erin te willen verwerken. De scene, ergens naar het einde van de film toe, is werkelijk één van de meest tenenkrommende die ik ooit heb mogen aanschouwen. Ach, soms worden dingen juist leuk doordat het van zo'n belabberd niveau is, zoals bij een Miami Connection (1987) bijvoorbeeld. Dat is hier helaas niet het geval. 1 Ster, voor Robert Z'Dar, de man met de karakteristieke kaaklijn, bekend van o.a. de Maniac Cop films.