• 9.374.478 stemmen

Met onder meer: Leïla Bekhti, Damien Bonnard en Luc Schiltz

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 11 augustus 2022

Plot Les Intranquilles

Leïla en Damien zijn een stel dat samen een zoontje opvoedt. Hun gezamenlijke leven wordt grotendeels beïnvloed door de bipolaire stoornis van Damien. Terwijl ze aan zijn stemmingswisselingen het hoofd poogt te bieden, klampt Leïla zich vast aan het beeld dat ze van hem heeft: Damien als haar grote liefde. Zal hun liefde de vele obstakels doorstaan?

avatar van Fisico

Fisico

Goed Belgisch drama over bipolaire stoornissen waarbij een man manisch depressief is. Deze ziekte is zo bepalend voor zijn gedrag en karakter dat dit het hele gezin ondermijnt. En dat is eigenlijk nog zacht uitgedrukt, want het is gewoonweg destructief.

De film valt eigenlijk uiteen in twee delen. In het eerste gedeelte wordt manische luik belicht waarbij we een man zien die zichzelf voorbij loopt in impulsieve buien en ideeën. Lijkt wel mee te vallen zou je kunnen denken, maar de film toont goed aan dat het in vooral in de dodelijke cocktail zit met het depressieve gedeelte.

Er is vervolgens ook veel aandacht voor het gezin en de impact van de ziekte op dit hele gezin. Het moet hels zijn dat elke fase een gevolg of een aanleiding kan zijn voor het tegenovergestelde. Hoe kan je dan in godsnaam inschatten of iemand aan de beterhand is of niet?
Prima acteerwerk van beide hoofdprotagonisten. Treffende en samenvattende slotzin uitgesproken door de man. “Ik kan niet beloven dat ik zal genezen, maar ik kan wel beloven dat ik de veiligheid van onze zoon nooit in het gedrang zal brengen”...

avatar van BBarbie

BBarbie

Bijna twee uur lang komen de strapatsen voorbij van een man met wie geen land te bezeilen is. Ik werd er zelf onrustig van. Het acteerwerk van de protagonisten Bonnard en Bekhti is indrukwekkend, maar de film wist mij niet echt te vermaken.

avatar van Martin Minderaa

Martin Minderaa

Prachtig gezinsdrama. Uitstekend gespeeld ook.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Allemaal wel erg zwaar aangezet.

Kon er niet veel mee. Vond het eigenlijk ook gewoon een vervelende man, en niet alleen door zijn bipolaire stoornis ben ik bang.

Laatst was er ook zo'n film over een door een bipolaire stoornis ontwricht gezin, La Ruche (2021). Die vond ik werkelijk stukken beter.

avatar van mrklm

mrklm

Damien [Damien Bonnnard] heeft een bi-polaire stoornis en hoewel dat zo nu en dan resulteert in aangename verrassingen is het vooral héél, héél erg. Echtgenote Leila ruziet er op los en zoontje Amine [Gabriel Merz Chammah] begrijpt er nog steeds helemaal niets van. Goed acteerwerk houdt de zaak overeind, maar kan op geen enkel punt tippen aan Infinitely Polar Bear.

avatar van Movsin

Movsin

Sterke film van Lafosse.

Hoe een extreem depressieve man zich zelve ten gronde richt en ook zijn gezin schaadt.

Iedereen is slachtoffer in deze sombere film met evenwel stevig acteerwerk.

avatar van wezli

wezli

Ik sta aan de kant van pa