• 9.374.599 stemmen

Met onder meer: Ruth Wilson, Andrew Scott en Jeff Wilbusch

Gesproken taal: Engels, Arabisch en Hebreeuws

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Oslo

"How do enemies find common ground?"

Het verhaal volgt een kleine groep Israëli’s en Palestijnen, samen met een Noors echtpaar, die in 1993 de Oslo-vredesakkoorden leidt. Deze gebeurtenis markeert het begin van een proces om een vredesverdrag tussen Israël en Palestina tot stand te brengen. Tijdens dit proces ontstaan er onwaarschijnlijke vriendschappen tussen de betrokkenen.

Terje Rød-Larsen

Ron Pundak

Yossi Beilin

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een tv film, gebaseerd op ware gebeurtenissen, over de Oslo-akkoorden tussen Israël en de PLO. Ik weet niet veel over de situatie in het middenoosten, behalve dat er stront aan de knikker is, maar wat we te zien krijgen zijn de onderhandelingen om tot een vredesakkoord te komen en hoe die toen tot stand zijn gekomen.

Het gebruik van echte beelden en een prima spelende cast maken de film zeker de moeite waard, al is het wel een lange zit.

avatar van SimonV

SimonV

Film over de totstandkoming van de Oslo-akkoorden. Politiek drama dat redelijk voortkabbelt, maar bij tijden laat zien hoe moeilijk het is om twee volkeren die alleen maar oorlog kennen nader tot elkaar te laten komen. Had iets spannender gekund, wat mij betreft. 3 sterren.

avatar van missl

missl

Film over diep gewortelde problemen binnen het midden Oosten, mooi om te zien hoe ze op elkaar reageren. Het is wel echt een paar film en daardoor soms wat saai

avatar van Frankie Boy

Frankie Boy

Indrukwekkende film over het uitzichtloze conflict tussen Israël en de Palestijnen en de moeite die ik weet niet hoe vaak al gedaan is om daar voor eens en altijd een einde aan te maken.

Tijdens de Oslo-akkoorden was de vrede dichterbij dan nooit tevoren, maar uiteindelijk heeft het niets opgeleverd en gaat de strijd tussen de Joden en de Palestijnen tot de dag van vandaag gewoon verder, met alle vreselijke gevolgen van dien.

Conclusie: In het zogenaamde beloofde land Israël zal nooit en te nimmer vrede komen punt uit.

avatar van blurp194

blurp194

Het is wellicht meer een indrukwekkend verhaal dan een indrukwekkende film. Niet alleen het wellicht wat beperkende budget, maar ook de vertaling vanuit een toneelstuk levert een wat statische setting op. Toch, er wordt goed gespeeld, waarbij vooral Wilson en Dau opvallen.

In het narratief ook een paar echte pareltjes, zoals het moment waarop Ahmet Qurei bekent nog nooit een Jood te hebben gesproken of gezien. Of dat daadwerkelijk zo gegaan is maakt niet veel uit, het is erg tekenend voor dit soort hooglopende conflicten - een complete onbekendheid met de andere partij, een volstrekt gebrek aan communicatie en geen enkele vorm van wederzijds begrip. Des te knapper dat in zo'n situatie de Oslo-accoorden tot stand gekomen zijn, en bijzonder tragisch dat dat nu weer zo ver uit elkaar gedreven is.

avatar van martlybra

martlybra

missl schreef:

Bedoel je dat er in de film wordt gepaard, en dat dit jou niet bekoort?