Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Jenne Decleir, Govert Deploige en Kadèr Gürbüz
5,3 (368)
Gesproken taal: Nederlands
Plot 8eraf: W817 De Film
"A little older, nothing wiser."
In de film ontdekken we dat de oude vrienden elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze volgden elk hun dromen en passies en staan op een kantelpunt in hun leven. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van tech-geek Carlo. Hij nodigt zijn oude kotgenoten uit op zijn huwelijksfeest. Tijdens een zeer geanimeerd weekend ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom en Jasmijn dat er in al die jaren veel en weinig veranderd is. Maar waar is Akke? En wat is Carlo eigenlijk echt van plan?
Carlo Stadeus
PokémonGO
Pure nostalgie, nog altijd dezelfde humor zoals 20 jaar geleden
Fans van W817 zullen zeker en vast tevreden zijn
Graaf Machine
Als ik moet gaan puzzelen om te weten hoe de titel luidt... dan laat maar ook eigenlijk.
Ga ik liever de nieuwe AIVD kerstpuzzel | AIVD doen.
Mr. Chiel
Als je de serie leuk vind: deze film zeker gaan zien. Er werd in een zaal met Vlamingen alleen door ons (erg vaak) gelachen, verder was het erg stil. Gelukkig dat er veel te lachen viel, het verhaal was niet heel boeiend. Er hadden voor mij nog meer verwijzingen naar de serie in gemogen. En Steve was wel erg irritant en dom en zielig geworden... niet nodig geweest. Maar erg goed mee vermaakt. Leuk ook bloopers op het einde.
IcWhy
Ik was fan van de serie vroeger, maar deze film is gewoon bagger en gaat helemaal nergens over.
Rotterdam@1
Dit is een straf! en beslist geen genoegen! Leeftijdsgrens t/m 4 jaar, op dit niveau zijn ook de "grappen", gewoon tragisch, dus. Zelfs bij de slechtste series van de VPRO veel minder ergernis dan deze film. Domme shit, platvloers.
Wat een onderschatting van kijkers!
UmbraVitae
Wat een gedateerde miskleun, nergens grappig en gewoon in hetzelfde bedje ziek al verfilmingen van strips
mrklm
Vervolg op de Vlaamse comedyserie W817 die van 1999 tot 2003 te zien was en onmogelijk slechter kan zijn geweest dan deze verschrikking. Wandelende clichés en schandalig overacteren vormen de rode draad in deze erbarmelijk slecht geregisseerde komedie waarin Carlo [Jenne Decleir] zijn huisgenoten van weleer uitnodigt voor zijn huwelijk. Romantische gevoelens van weleer komen bovendrijven en een liefdesrobot dreigt de boel te versjteren, maar Horsten en scenaristen Bram Renders en Bart Vaessen hebben de zaak dan allang verpest. Niet om aan te zien.
K. V.
Deze was onlangs op tv en eens meegepikt. Tja het was wel eens leuk om de bende terug te zien. Het verhaal was niet super speciaal, maar dit is wel vaker bij dat soort films.
De vibe en humor leek me wel zoals in de reeks (heb de reeks in een ver verleden gezien).
Leuk om eens gezien te hebben, maar niet super speciaal.
Fisico
Niet al te best. Ik had het kunnen weten natuurlijk. Ik heb helemaal niets met W817, heb de serie slechts tijdens het zappen eens gezien. Een film die duidelijk bedoeld is voor de fans of een jong publiek. De humor en de gebeurtenissen zijn gewoon te flauw om au sérieux te nemen, maar dat is wellicht ook de insteek geweest.
Dan kan natuurlijk ook geen Oscarmateriaal verwachten of dat hoeft ook niet te betekenen dat ik dat als voldoende moet bestempelen. Doet wat denken aan de kolder van FC De Kampioenen of De buurtpolitie. Voluit inzetten op het amusement, maar zwaar inboeten op de kwaliteit.
Wanneer je je richt op een jeugdiger publieker dreig je te vervallen in overacting en clichés. Fijn voor de fans, maar niet voor de rest jammer genoeg.
sperwer 27
Een komedie kan op zijn tijd heerlijk binnekomen! En dat had ik ook nu verwacht. Maar ...
geen van mijn verwachtingen werd niecht ingelost! Vond dat heel jammer.
'Kotgenoten' hebben elkaar n a hun studies uit het oog verloren. Kozen elke hun weg, volgden hun dromen. Tot ze op een dag een videoboodschap ontvingen van Carlo, oud-studiemakker en fantast. allen daarheen! En daar zijn ze dan: Steve, Zoë, Tom, Jasmijn en Birgit. Iedereen is veranderd, maar toch niet helemaal. Er is ook ieman die ze niet kennen. Akke.
Na veel vijven en zessen, ADKD-toestanden, twijfels, vrijages, vergissingen nadert het grote moment ... Maar ook dat wordt het niet! Tenslotte heeft Carlo maar voor één iemand waarop hij valt. En dat is niet de bruid die met hem voor 'de burgemeester' staat.
Zullen fans van W817 (de serie van een tijd terug) ervan genoten hebben? Ik weet het niet, want deze film gaat over ... Ja, waarover? Ik weet het niet.
Omwille van de schaarse leuke passages en het spel van enkelingen (zoals Kadèr Gübüz)... toch drie sterren;
sperwer 27
geen van mijn verwachtingen werd niecht ingelost! Vond dat heel jammer.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'