• 9.373.642 stemmen

Met onder meer: Francisca Estevez, Fiona Horsey en Maria Camila Pérez

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Diavlo

"YOU BELONG HERE"

In de zomer van 1974 wordt de jonge, Amerikaanse verpleegster Cherry Holly door de familie Hallewell ingehuurd om voor een zwakke, oude man te zorgen. Het haveloze landhuis ligt diep in het bos. Tijdens haar verblijf wordt Cherry door een jeugdtrauma achtervolgd en ontdekt ze dat de sinistere man mogelijk helderziend is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van joolstein

joolstein

Ja de film was sfeervol! Maar waar het eigenlijk over ging? Misschien vampiers? Misschien de duivel? Volgens de quote aan het begin is; “DIA VLO. Een superieure soort met geavanceerde mentale vermogens. Een roofdier dat het op mensheid heeft voorzien. Vermoedelijk uitgestorven aan het eind van de 19e eeuw. " Iets wat je beter dus maar niet kan storen ...! Echter meer dan een stel horror-elementen bij elkaar vegen deden ze denk ook niet? Waarom dit in de jaren '70 plaatsvind? Misschien omdat je dan in een paar coole auto's kan rondrijden? Natuurlijk is er het oude en griezelige huis zonder telefoon. Waar de leuke Maria Camilia Perez (Cherry Holly) een brunette speelt die wellust opwekt euh...bij een bedlegerige oude man, bloedtransfusies verzorgt Oh en uiteraard heeft ze ook een jeugdtrauma, alleen diende die nergens voor. Er is ook nog de mysterieuze dochter van de oude man en iets met dezelfde ketting. En een onbeduidende donkere jongen die jaagt en waar Cherry steeds mee wil dansen? Oh-oh, er komt ook een spooky kind opdagen , een piano levert een bijdrage en Cherry leest in een oud boek. Waarom? Tja... Pas als haar vriendinnen Maria en Sara komen feesten, beginnen er interessantere dingen. Tja kortom sfeervolle Colombiaanse chaos

avatar van Theunissen

Deze Colombiaanse horrorfilm (een Slow-Burn) heb ik gekeken vanwege het meespelen van Fiona Horsey, die ik in de afgelopen weken zag in een viertal films van de Duitse regisseur Wolfgang Büld en waarin ze een opvallende verschijning is. Dat laatste omdat ze een mooie vrouw is, die ook regelmatig uit de kleren gaat. Deze film is echter niet van Wolfgang Büld, maar van regisseur David Bohorquez en ook heeft Fiona Horsey maar een kleine rol en zien we haar enkel in het begin en einde van de film.

De film deed me overigens denken aan de waardeloze Horror / Thriller film "I Am the Pretty Thing That Lives in the House (2016)", want net zoals bij die film heb je bij deze film eigenlijk ook geen idee waarover het gaat, is het allemaal saai wat je te zien krijgt en gebeurt er ook nauwelijks iets. Pas na circa 60 minuten gebeurt er eindelijk iets in "Diavlo", als er iemand uit het beeld gerukt wordt.

De jonge 21-jarige verpleegster Cherry (Maria Camila Perez), die achtervolgd wordt door een trauma uit haar kindertijd, is aangesteld als woonverzorgster van de oude paranormaal begaafde Mr. Phillip Hallewell (Germán Naranjo) en ze wordt door haar vriendinnen Maria (Francisca Estevez) en Sara (Alison Sullivan) naar een ontmoetingspunt ver aan de rand van de stad gereden. Daar wordt ze opgewacht door de gereserveerde jongeman Dwayne (Marvens Passiano), die de trouwe dienaar is van Hallewell. Hij rijdt Cherry diep in de nacht en zonder te stoppen naar het afgelegen landgoed van Hallewell.

Bij het bereiken van het donkere en gotische landhuis wordt Cherry begroet door de koude en raadselachtige Naomi Hallewell (Fiona Horsey) die haar naar boven leidt om haar vader te ontmoeten. Cherry is verrast door de aanblik van de magere oude man met ondoorzichtige ogen en blaren op de huid. Naomi legt uit dat ze haar vader volledig aan de zorg van Cherry zal overlaten. Haar vader is bedlegerig en lijdt aan een huidaandoening. Hij heeft regelmatig bloedinjecties nodig en kan alleen blootstelling aan het zwakste licht verdragen. Als Naomi vertrekt blijft Dwayne bij Cherry in huis en kan hij voor alles zorgen wat Cherry nodig heeft.

Dit is het uitgangspunt van de film en daar moet je het mee doen. Het mysterieuze verhaal is gewoon hartstikke saai, niet spannend en weet totaal niet te boeien. Dat laatste komt puur omdat je niet weet waar het nu eigenlijk over gaat. Omdat de oude man niet tegen licht kan en bloedinjecties nodig heeft, zou je kunnen denken dat hij een vampier is. Maar dat is hij volgens mij niet en ook werd me niet duidelijk wat hij nu wel is?

Het eerste uur van de film is slaapverwekkend en daarin moet je het vooral doen met flashbacks van Cherry als kind toen ze geplaagd werd door andere kinderen, het verzorgen (o.a. de huid insmeren en bloedinjecties geven) van Mr. Philip door Cherry, een piano waarop in de nacht gespeeld wordt door een jonge Mr. Phillip (Juan Andrés Jiménez), het vele gedans van Cherry die zichzelf een goed danser vindt, het vele gepraat tussen Cherry en Dwayne, het jagen van Dwayne op konijnen in het bos voor het avondeten en wat vreemde dingen die in het huis gebeuren. Zo ziet Cherry soms een jongetje in het huis, is er een geheimzinnige deur die op slot is, is er een lade (waarin de sleutels van de deur liggen) van een kast die vanzelf dicht gaat, opent Cherry de geheimzinnige deur (maar krijg je niet de ruimte achter de deur te zien) en wordt Cherry soms bekeken door iemand of iets.

Kortom "fucking boring" allemaal. Na circa 50 minuten als Cherry en Dwayne op het punt staan om elkaar te kussen in de keuken, komen de twee vriendinnen, te weten Maria en Sara, van Cherry haar bezoeken met de auto en hoopte ik dat het nu allemaal wat beter zou worden. Maar Maria en Sara zijn maar kort aanwezig en willen vooral lol maken met muziek, roken, drinken en een spel (met stukjes tekst uit een zak). Ook is Maria nieuwsgierig naar Cherry en Dwayne en vraagt ze aan Cherry:

"So, did you and Dwayne..."

Natuurlijk hebben ze dat niet gedaan, want alles in deze film is gewoon saai. Hadden ze met maar gedaan, want dan kreeg je misschien nog wat naaktheid te zien van Maria Camila Perez. Als Maria dan na circa 56 minuten aangeeft dat ze moet plassen, gaat ze niet naar het toilet, maar gaat ze naar de kamer waar de bedlegerige Mr. Phillip ligt en pakt / steelt ze iets uit een doosje in een lade. Als ze daarna uit de kamer wilt gaan, krijgen we te zien dat Mr. Phillip niet meer in bed ligt en wordt Maria opeens door iemand uit het beeld gerukt na circa 59 minuten. Wat er met haar gebeurt krijg je wel niet te zien, maar wel rijdt ze daarna in het donker weg in de auto. Althans daar lijkt het op, want Maria krijg je niet meer in beeld te zien (pas op het einde als je haar ergens dood onder een bed of kast ziet liggen).

Omdat Maria zonder Sara is vertrokken, wilt Sara ook weg (ze is ook bang voor het huis) en brengt Dwayne haar weg met de auto. Als ze onderweg de auto van Maria zien, stapt Sara uit en zien we daarna ook niets meer van haar? Daarna volgen dan de laatste circa 25 minuten van de film, die helaas ook geen duidelijkheid geven en ook nauwelijks weten te boeien. Sterker nog, het wordt eigenlijk alleen maar onduidelijker. Zo ziet Cherry weer kinderen in het huis, begint Dwayne opeens in het bos als een wilde op iets te schieten en lijkt hij ook gedood te worden (maar wat niet het geval is), gaat Cherry vrijen en neuken met de jonge Mr. Phillip en blijkt het later de oude Mr. Phillip te zijn die dan gedood wordt door Cherry met haar handen en waarbij je dan ook het dode lichaam van Maria te zien krijgt. Omdat die scène zich vooral in het donker afspeelt, is nauwelijks te zien wat er nu precies gebeurt. Na afloop zegt Cherry ook:

"Why are you all doing this?"

En eerlijk gezegd vroeg ik me dat ook af. Na circa 79 minuten is ook weer Naomi terug, die dan tegen Dwayne zegt:

"You let it happen."

Cherry is er dan inmiddels vandoor via het bos, waarbij Dwayne haar achterna rent en Naomi roept op telepathische wijze tegen Cherry:

"You belong here."

Wat blijkt nu! Cherry is namelijk zwanger van Mr. Phillip en de ruimte achter de geheimzinnige deur is een babykamer. Dat laatste krijgen we namelijk te zien als Naomi ernaar toe gaat na circa 85 minuten (dan zien we o.a. een wieg een kinderwagen en een knuffel). Als Dwayne dan Cherry bereikt in het bos, zegt hij tegen haar:

"I'm leaving. Come with me. Come."

Waarop Cherry dan zegt:

"I can't."

Dwayne gaat er dan vandoor en Cherry gaat terug en daarna is de film gelukkig na circa 87 minuten afgelopen en dat waren dus 87 minuten aan verloren tijd. Man man man wat een waardeloze horrorfilm was dit. Ondanks dat de film zich alleen afspeelt rond het afgelegen landgoed (huis en bos) van Hallewell, zag het er visueel niet slecht uit en opzicht hing er ook de hele tijd een mysterieuze sfeer. Maar het is gewoon allemaal onduidelijk (wat moeten Mr. Phillip en Naomi nu eigenlijk voorstellen en waarom heeft Cherry een trauma opgelopen uit haar kindertijd die haar nu achtervolgt?), saai, langdradig en er gebeurt vrijwel niets. Oftewel een Slow-Burn horrorfilm.

De cast weet in deze film ook niet te overtuigen en het is vooral Maria Camila Perez (als Cherry) en Marvens Passiano (Dwayne) welke je te zien krijgt. Beiden zijn ook de hoofdrolspelers in het verhaal. Ik heb deze film dus gekeken vanwege het meespelen van Fiona Horsey (als Naomi), maar zij is alleen eventjes in het begin van de film te zien en op het einde. Wel vond ik haar de mooiste vrouw en dit keer heeft ze een half lang blond kapsel. Helaas is ze niet naakt te zien en dat geldt ook niet voor Maria Camila Perez, ondanks dat ze een keer aan het neuken is.

Al met al vond ik "Diavlo" gewoon een waardeloze en saaie horrorfilm, waar ik me totaal niet mee vermaakt heb. Het enige positieve aan deze film is dat die maar 87 minuten duurt.