• 9.374.414 stemmen

Genre: Animatie / Muziek

Geregisseerd door: Tex Avery

Met onder meer: John Brown, Daws Butler en Bill Thompson

Plot Dixieland Droopy

John Irving Pettybone is een hond die erg graag naar Dixieland jazz luistert. Het gaat zelfs zo ver dat hij continu naar "Tiger Rag" luistert en tegelijkertijd doet alsof hij de dirigent is. De huisbaas waar Pettybone woont kan het nummer echter niet meer aanhoren.

Droopy (stemrol) (onvermeld)

Talent Agent (stemrol) (onvermeld)

Narrator / Pee Wee Runt (stemrol) (onvermeld)

avatar van Metalfist

Metalfist

Schreef ik bij The Flea Circus nog dat het fijn was dat Avery nog eens met iets nieuws kwam in plaats van terug te grijpen op eerdere successen, doet hij nu toch wel net dat zeker.. Dixieland Droopy is weer zo’n klassieke Droopy short maar dan gecombineerd met het idee van de vlooien uit de vorige short. Het resultaat is maar zozo omdat a) die typische Droopy vibe ontbreekt en b) de vlooien onderbelicht blijven. Een paar running jokes die op zich nog wel leuk zijn zoals Droopy die overal zijn plaat met Dixieland muziek probeert af te spelen maar daarvoor moet je dit niet doen. Het lijkt ook wel alsof Droopy er hier anders uitziet maar ik kan er niet meteen mijn vinger op leggen waar het verschil zit.

avatar van Dk2008

Dk2008

Een leuke (maar vrij late) Droopy cartoon. (Eigenlijk vooral vanwege het stemmetje (Bill Thompson) want de animatie is niet zo bijzonder. Droopy is in 1943 door Tex Avery ontworpen). Het verhaal is vooral leuk als je van oude jazzmuziek houdt. (Pee Wee Runt is gebaseerd op Pee Wee Hunt trombonist/zanger bij Glen Gray en rond de tijd van deze cartoon had hij een succesvolle dixieland jazz band).

Droopy als John Irving Pettybone luistert graag naar de Tiger Rag. Maar veel mensen zijn daar niet blij mee. Hij probeert op verschillende plekken zijn favoriete plaat af te draaien maar wordt steeds weggejaagd. Hoewel zijn plaat een tijd heel blijft valt deze toch in scherven kapot na opnieuw weggejaagd te zijn. Bij een circus weet hij muzikale vlooien in zijn vacht te krijgen die de Tiger Rag ook spelen. Een talentenjager die eigenlijk geen interesse heeft in honden, hoort de muziek en laat Droopy vervolgens optreden in de Hollywood Bowl