• 9.379.636 stemmen

The Legend of Fall Creek (2021)

Komedie / Horror | 88 minuten

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Anthony Hall en Ryan McGonagle

Met onder meer: Frank Brantley, Alton Clemente en Chuck Clendenin

Plot The Legend of Fall Creek

"Halloween is about to get...Bloody!"

Het is Halloween. Reggie en haar nicht Tiffany gaan naar een feestje. Tiffany is zenuwachtig omdat ze eindelijk Oswald Gacey gaat ontmoeten, een jongen waarmee ze al maanden chat. Het feestje is gezellig, totdat de feestgangers plotsklaps een voor een afgeslacht worden. Wie heeft het op de tieners gemunt?

Rick Odekirk

Oswald Jeffrey Gacy

avatar van Shadowed

Shadowed

Vreemde film.

Poster trok destijds mijn aandacht wel een beetje, maar na het zien van de film kan ik concluderen dat je deze makkelijk over kan slaan. Had ik overigens ook wel kunnen weten vooraf, maar ik wilde film uit eigenwijsheid toch een kans geven. Een aantrekkelijke poster kan die eigenwijsheid al stimuleren, en dat loopt bij mij meestal slecht af.

Deze film trekt enkel en alleen wat voordeel uit de editing links en rechts, want verder valt er binnen The Legend of Fall Creek weinig te prijzen. Het ziet er allemaal erg slecht uit, een soort uitgespoelde variant op de horror waarin wordt gefeest en tussendoor wordt geslacht. Wat deze film eraan toevoegt: niets. Het is enkel een toevoeging, die er staat omdat het een toevoeging is, maar daadwerkelijk toevoegen doet het niet.

Acteerwerk is brak en de horror is afstandelijk. Veel van de moorden vallen buiten beeld en de grafische aftermaths hebben vooral een iets harder sfeertje omdat de goedkope aanpak van de film dat mogelijk maakt, maar de indruk die de film me geeft is dat ze voor een gestileerde Grindhouse-aanpak gingen, en als dat zo is faalt de film simpelweg gewoon.

Moordenaar is ook een redelijk triest figuurtje, jammer dat deze film ook bewijst dat makers van nieuwe, goedkope horrorfilms totaal niet meer nadenken over hoe ze zo'n poppetje neer moeten zetten. Verf een ander masker, zet die op, en klaar is kees. Het is te duidelijk een nogal gewoonlijke verschijning zonder dreiging of uitstraling. Veel in actie zie je hem of haar ook niet, dus het is een opsomming die hier het niveau naar beneden haalt.

Nee, dit soort films kan ik niets mee. Behoort ook tot de soort die probeert te profiteren van de excentrieke personages, maar ik vond die vorm van ongemakkelijkheid eerder onnatuurlijk. Idiote personages, idiote killer, idiote uitvoering en idiote inrichting. Kortom, deze film is idioot. Betwijfel of deze überhaupt onder de aandacht gaat komen, maar als iemand de film ziet kan ik van harte aanraden hem gewoon lekker over te slaan.