• 9.373.477 stemmen

Geregisseerd door: Pat Mills

Met onder meer: Tommie-Amber Pirie, Sarah Allen en Aaron Ashmore

• meJane Bekijk via meJane

Plot The Retreat

"The only way out is to fight."

Valerie en Renee zijn geliefden die de stad een weekendje verruilen voor de natuur. Ze hebben afgesproken met vrienden, maar in de blokhut aangekomen zijn deze nergens te vinden. De vrouwen komen bovendien in een nachtmerrie terecht wanneer hun pad dat van strijdlustige seriemoordenaars kruist. Het extreemrechtse groepje heeft het nu op hen gemunt.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Degelijk kat en muis spel. Voegt weinig verrassends toe aan het bestaande aanbod van stelletje-in-het-bos-wordt-opgejaagd-films. Tenzij je de anti-gay motieven daar toe wilt rekenen. Ik vind het wat simpel gevonden en weinig toevoegen, maar het is in ieder geval íets. Ook het livestream gebeuren is ''anders'', maar gooit het verdere verloop van de jacht ook niet om. Zo krijg je een ABC'tje die onderweg de letters af en toe op z'n kop zet, maar je leest ze wel normaal. Visueel verzorgd, prima geacteerd en stopt (thank god) richting het einde met wegkijken waardoor er nog een aantal bloederige kills te aanschouwen zijn. Prima tussendoortje!

avatar van joolstein

joolstein

Brengt niet veel nieuws, afgezien dat het een lesbische en homo koppel (al zijn LGBT-elementen ook al vaker vertegenwoordig in horror) betreft en de bijkomende homofobie van de moordende Hillbilly's. Afgezien hiervan is er niet veel om te onderscheiden. Alle bekende genre-elementen zijn aanwezig. De film is zijn kern ook wel erg makkelijk; een huisje om gay -stadsmensen te lokken omdat ze het niet eens zijn met deze levensstijl? Vermoedelijk waren er ook budgetbeperkingen want de meeste moorden werden niet grafisch getoond. Enkel aan het einde toont men wat meer. Veel aan te merken op de film is er ook niet want alles wat het doet, is best goed genoeg gedaan. Renee en Valerie blijken competente 'final girls' te zijn en hebben een goede chemie. Tja... verder een degelijke onopvallende horrorfilm om de tijd mee te doden, maar er zijn betere.

avatar van Shadowed

Shadowed

Erg slecht.

Als horrorfan voel je de bui bij deze film al hangen wanneer je geen hol van de opening kan zien. Regisseur Mills vond het blijkbaar logisch dat een film spannender wordt als je geen hand voor ogen kan zien. Ik kan er echter helemaal niks mee. Ik vind een film pas spannend als ik er een daadwerkelijk visueel beeld bij heb, en daar is hier geen sprake van.

De beste beelden bevinden zich met deze film in het eerste halfuur. Daar krijgen we wat sfeervolle en leuke plaatjes van een mooie locatie. Best ideaal in beeld gebracht al krijgen we er niet veel van te zien. Dat is logisch. Het primaire doel van horror lijkt me om angst aan te jagen, niet om bossen mooi in beeld te brengen. Toch jammer dat de film dat dan wel als de knapste scenes heeft.

Acteerwerk wordt vervuld door ervaren leden en Harris doet wat ze kan met haar rol. Het zijn echter erg makkelijke en matig geschreven rollen. Wat ze uniek moet maken is het feit dat de twee vrouwen een relatie hebben, maar ik mag hopen dat in de tijd van vandaag dit niet meer wordt geaccepteerd als het enige dat personages onderscheidend moet maken. Ondertussen toch wel de gewoonste zaak van de wereld (althans, dat moet het zijn).

Het is een erg mak filmpje geworden die wat aardige beelden kent als je daadwerkelijk kan zien wat er gebeurt. Plots zien we allemaal pikzwarte beelden en dan gaat het overzicht verloren. Finale is verder ook niet erg goor, dus al het bloed wordt in het pikkedonker gespat of het is bijna niet aanwezig. Ik denk het tweede, maar het maakt weinig verschil. Een matige film blijft een matige film.

Ik vond het een onoverzichtelijke en veilige thrillerfilm. Er zit totaal geen uitdaging en/of dreiging in. Wat aardige ideeën richting het einde maar de schrijvers brengen het er zich met deze film veel te gemakkelijk vanaf. Of de logica ver te zoeken is of niet is voor mij van minder van belang. Ik vond het vooral een film die geen enkele vorm van spanning kan includeren, en daar kan ik gewoon niets mee.

avatar van lang pee

lang pee

Ik geef Shadowed gelijk, de film is al niet veel bijzonder, en dan heb ik nog eens ongelooflijk veel hoofdpijn, omdat de film teveel in het donker is. Alledaags b horror filmpje zoals er al duizenden zijn gemaakt. Goed is dat het snel voorbij is...

avatar van AniSter

AniSter

Geen idee hoe vaak ik zoiets al heb gezien, waar dit een van de mindere van was. Matige acteerprestaties. Niets vernieuwends qua plot, behalve dan de scene met de monitor; normaal kijk je ernaar en niet erin. Gelukkig duurde het allemaal niet te lang.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Redelijke film. Ik heb in dit stijltje al veel films gezien die beter waren maar ook zeker die minder waren. De film wordt naar het einde toe vrij goed.

Qua cijfer een 5.4, hier op Moviemeter geef ik 2.5*

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Vermakelijke Thriller/Horror film, het is niks nieuws onder de zon maar verveeld geen moment.

Het deed me een beetje denken aan een milde variant van "I Spit on your Grave".

Grof geweld en revanchefilm scoort bij mij zoiezo altijd wel goed.

avatar van OfflineKiller

OfflineKiller

Standaard filmpje vond ik niet super speciaal. Wel leuke setting.