• 9.369.636 stemmen

Genre: Horror / Mystery

Geregisseerd door: Patrick Picard

Met onder meer: Liam Aiken, Annalise Basso en Joe Adler

Plot The Bloodhound

Francis, een onteigende jongeman, wordt opgeroepen naar het afgelegen huis van zijn rijke jeugdvriend, JP Luret, die lijdt aan een mysterieuze aandoening. Bij zijn aankomst beseft Francis dat JP en zijn etherische tweelingzus Vivian de enige overlevende leden zijn van de bevoorrechte familie Luret, wiens erfenis er een is geweest van depressie en zelfvernietiging. Ze zijn de enige bewoners van hun familielandgoed. Terwijl de oude vrienden proberen om opnieuw een band met elkaar te scheppen, beginnen er een aantal onverklaarbare incidenten in het huis te gebeuren. Francis wordt aangetrokken door een wereld van malaise en wanhoop, waar een daad van verraad zijn enige uitweg zou kunnen bieden...

avatar van Rickyman

Rickyman

Aardig debuutfilmpje, beetje excentriek en ongewoon, maar audiovisueel ook erg strak.

Het is meer een duister, mysterieus drama, de horror is suggestief!

De gorehounds kunnen deze bloodhound dus beter overslaan.

avatar van John Milton

John Milton

The Bloodhound was ook een titel die afgelopen zomer op Imagine draaide, en sindsdien stond hij hier op de watchlist. Aangezien ik voor deze challenge ook al The Fall of the House of Usher (2021) zag, leek het me aardig om nog een recente adaptatie van Edgar Allan Poe’s verhaal te zien, vooral omdat ze bijna niet verder uit elkaar konden liggen. Waar de eerste een Gothic musical was, is deze beduidend ingetogener en soms bijna steriel. Wat saaiig ook, klagen sommigen. En ik snap ze wel. Jammer ook dat Annalise Basso eigenlijk geen screentime krijgt.

Bij: Horrorchallenge 2021