• 9.375.064 stemmen

Ontwikkeld door: Neil Cross

Met: Russell Tovey, Bertie Carvel en Amrita Acharia

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: maandag 26 oktober 2020

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

• myLum (Lumière) Bekijk miniserie via myLum (Lumière)
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Sister

Nathan is bijna tien jaar getrouwd en hij is volledig toegewijd aan zijn vrouw. Maar dan verschijnt ineens Bob in zijn leven, een onwelkom gezicht uit zijn verleden. Bob heeft schokkend nieuws dat een reeks catastrofale beslissingen in gang zet. Wat volgt is een spannend relaas met psychische spanning, angst en liefde en mogelijk zelfs verlossing.

Afleveringen

1. Aflevering 1

26 oktober 2020 (45 minuten)

Nathan lijkt het helemaal voor elkaar te hebben. Hij heeft een liefhebbende vrouw, een prachtig huis en een solide carrière, hoewel die weinig spannend is. Hij heeft echter nooit de ergste nacht van zijn leven kunnen vergeten: een feestje dat de dood van een jonge vrouw tot gevolg had. Deze jonge vrouw was ook nog eens de zus van zijn vrouw. Enkel hij en Bob weten de waarheid.

2. Aflevering 2

27 oktober 2020 (45 minuten)

Nathan ontdekt dat zijn dierbaren gevaar lopen. Terwijl de geheimen uit het verleden aan het licht dreigen te komen, wordt een verrassende connectie tussen heden en verleden onthuld.

3. Aflevering 3

28 oktober 2020 (45 minuten)

Terwijl Nathan en Bob onverbiddelijk in de bossen graven, wordt de waarheid omtrent die ene nacht onthuld. Maar net wanneer Nathan hoop krijgt dat zijn nachtmerrie voorbij is, heeft Bob nog een onaangename verrassing voor hem.

4. Aflevering 4

29 oktober 2020 (45 minuten)

De ware bedoelingen van Bob komen boven water. Daarop vecht Nathan terug met alles wat hij in huis heeft. De vraag is echter hoe ver hij bereid is te gaan?

avatar van Phantasm

Phantasm

Thriller met spannende momenten die prima in elkaar is gezet.

avatar van lang pee

lang pee

Heb deze serie gekeken na de fantastische Deense serie When the dust settles! En dan dit gedrocht opgezet, absoluut een zwakke slechte serie, is ook bijna overal zeer slecht onthaalt. Het acteren was toch matig, zelfs in het geval van Bertie Carvel ongelooflijk slecht. Het eerste half uur was redelijk, en dan zakt het in elkaar. Het enige positieve was dat die ellende maar voor 4 korte afleveringen was, niet kijken is de boodschap.....

avatar van Boenga

Boenga

Het enige échte minpunt vind ik het feit dat er op geen enkel moment iets van liefde te bespeuren valt tussen Nathan en Holly. Het is een nogal onecht koppel.

Maar verder heb ik genoten van deze trage, spannende, meeslepende, en goed opgebouwde miniserie. Met nogal wat flashbacks die, ook al gaat het steeds over dezelfde personages/acteurs, toch heel duidelijk zijn.
NB 'traag': kan dat de reden zijn waarom The Sister vooral op IMDb zo laag scoort ? Zelf vind ik het prima dat er de tijd wordt genomen om het verhaal duidelijk uit te werken.

Geen echte whodunnit (al zijn er wel een paar onverwachte wendingen rond wie wat deed), de spanning zit eerder in de vraag of de politie zal te weten komen wat er precies gebeurd is.

En Bertie Carvel (Bob) steelt de show met bijzondere stem en intonatie.

Meer dan goedgekeurd, 4*.