• 9.372.320 stemmen

Genre: Animatie

Geregisseerd door: Frank E. Abney III

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Canvas

Een grootvader komt na een groot persoonlijk verlies in een neerwaartse spiraal terecht en verliest zijn creativiteit en inspiratie. Jaren later besluit hij de schildersezel weer ter hand te nemen en de penseel weer op te pakken… maar hij kan het niet in zijn eentje...

avatar van Fisico

Fisico

Deze erg toevallig meegepikt op Netflix. De animatiefilm is zoals de opa: weinig creatief en inspiratieloos. Tikkeltje saai zelfs. De boodschap is eigenlijk ook al uitgemolken. Het enige wat de animatiefilm overeind houdt is de prachtige animatie. Zeer mooi gedaan met onder meer de zonnestralen en de bomen die erg mooi zijn weergegeven. Qua plot was het iets te mager om aan te slaan.

avatar van John Milton

John Milton

Ik kan me doorgaans prima over een beetje moraal en boodschap heen zetten, maar dit wel erg sentimenteel, en in een short is het lastig dat te verdienen en ‘verkopen’, al lukt het soms wel degelijk. Canvas schiet echter tekort; het mist hart, en het rauwe randje. JM is erg vatbaar voor dit thema, maar bleef vrij onberoerd achter.

avatar van marsie&annie

marsie&annie

Even een ander detail, waar ik heel slecht tegen kan. De 2 A's in Canvas op de voorkant zijn exact hetzelfde, dus een standaard font/lettertype. Als je het gevoel van echt geschilderd wil meegeven, zorg dan dat dezelfde letters van elkaar afwijken. Het is toch niet zo lastig om de hele titel echt te schilderen?

Filmpje zelf zouteloos en flauw.

avatar van missl

missl

Prachtige animatie, mooie kleuren maar dit verhaal heb ik al 200 keer gezien.

avatar van Film Pegasus

Canvas is een korte animatie waar je wel van geniet tijdens het kijken, maar dat niet echt blijft hangen. Het schittert iets te veel in de eenvoud. Mooi gedaan, maar verder niets bijzonder.