• 9.375.093 stemmen

Monty Python Conquers America (2008)

Documentaire | 55 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Will Yapp

Met onder meer: Terry Gilliam, John Cleese, Eric Idle

Plot Monty Python Conquers America

Deze documentaire vertelt het verhaal van Monty Python in de Verenigde Staten. Van de eerste stappen in het begin van de jaren zeventig tot hun afscheidstournee in de Hollywood Bowl in 1980. Doorspekt met interviews met de leden en beeldmateriaal uit die tijd.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2072 stemmen

Mooi vervolg op de docu Monty Python: Before the Flying Circus (2008) waarin ditmaal ingezoomd wordt op de verovering van de USA door MP. Behalve het verhaal an sich is het ook interessant te constateren hoe de attitudes van de individuele leden nogal verschillen wanneer het gaat over ambitie in de USA. Terry Gilliam (hij zag er toen een beetje uit alsof hij lid was van The Stones) en Eric Idle voorop bleken erg enthousiast, Michael Palin was dan weer eerder wat terughoudend en John Cleese kroop het meest in zijn schelp. Het is pas nadat de bal echt aan het rollen ging dat laatstgenoemde ook de tijd nam om echt te genieten van wat er gaande was. Deze docu belicht een kant van het gezelschap die ik nog niet kende en die me wel fascineerde. De ambitie, de verkenning van de Amerikaanse markt, de aanvankelijke mislukking met het geflopte And Now for Something Completely Different (1971) , en dan uiteindelijk het succes.

De mooiste quote wordt ongetwijfeld bewaard voor de laatste seconden van de docu, wanneer één van de Amerikaanse interviewees voor de impact van Monty Python op Amerikaanse comedy de parallel trekt met de impact van dat andere Britse exportproduct The Beatles, op de popmuziek.