• 9.373.363 stemmen

Geregisseerd door: Park Sang-hyeon

Met onder meer: Shin Hye-sun, Bae Jong-ok en Heo Joon-ho

Gesproken taal: Koreaans en Spaans

Plot Gyul-Baek

"The truth behind the secret."

Jung-in is een succesvolle advocaat in Seoul. Na mishandelingen door haar vader is zij tien jaar geleden haar ouderlijk huis ontvlucht. Sindsdien heeft zij geen contact meer gehad met haar moeder, omdat die haar toentertijd niet beschermd heeft. Wanneer Jung-in op de televisie ziet dat haar moeder, die inmiddels de ziekte van Alzheimer heeft, gearresteerd is op verdenking van meervoudige moord, besluit zij terug te keren naar haar geboorteplaats om de verdediging van haar moeder op zich te nemen.

Mayor Choo

Jeong-soo

Constable Yang

Seedsman (Uncle)

Hwang Bang-yeong

Vice president of law firm

Na Il-jeong

Public prosecutor Shin

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik heb altijd al een zwak gehad voor rechtbankdrama’s, omdat in die films uit alle hoeken en gaten nieuwe informatie tevoorschijn kan komen en ik het leuk vind om te zien hoe de puzzel in elkaar past. Wat dat betreft past deze film precies in mijn straatje. Het door ware gebeurtenissen geïnspireerde verhaal kent de nodige wendingen, die de spanning gaandeweg doen oplopen.

Daar komt nog bij dat er over de volle breedte prima acteerwerk geleverd wordt, in het bijzonder door Hye-sun Shin als de advocate die het opneemt voor haar vervreemde moeder. Kortom, een mooie onderhoudende film.