• 9.372.770 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Chris Bavota en Lee Paula Springer

Met onder meer: Heston Horwin, Jillian Harris en Matt Keyes

Plot Dead Dicks

Becca's broer Richie heeft zelfmoordneigingen en een bipolaire stoornis. Op een dag krijgt ze van hem een verontrustend telefoontje. Ze haast zich naar zijn appartement en treft hem levend aan. Richie is echter wel omringd door kopieën van zijn eigen dode lichaam. Wat is er precies gebeurd?

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Niet al te best en stom einde

Wel origineel

avatar van filmkul

filmkul

Aparte film. Het verhaal is best aardig, hoewel niet alles duidelijk wordt. De uitwerking is soms wat saai, maar de film blijft boeien. De opbouw is aardig, maar de mysterie had wat beter uitgewerkt kunnen worden. De film bevat ietwat spanning, een vleugje horror, wat mysterie en drama. Een aardige mix en dat ook nog eens op een wat alternatieve manier in beeld gebracht. Vreemd, maar niet slecht. 3.0

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

filmkul schreef:

Hier kan ik mij helemaal in vinden. Ik heb Dead Dicks gisteravond gezien en inderdaad het verhaal is aardig, origineel en apart. De film gaf mij door zijn opzet ect het gevoel van een experimentele film project en daar zijn ze best in geslaagd. Een 3.0+

avatar van shugenja

shugenja

Wat een rotzooi. Het concept is leuk maar de uitvoering laat te wensen over. Een slecht script met slechte acteurs en een onbevredigend einde. Je blijft met een gevoel zitten dat er meer in had gezeten. Het einde snap ik ook helemaal niks van. Is er dan niks dat deze film nog een beetje overeind houdt? Wat mij betreft niet. Het is allemaal niet super slecht maar middelmatig op z'n best.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Je kunt niet ontkennen dat Dead Dicks behoorlijk te lijden heeft onder matig acteerwerk, maar tegelijkertijd moeiteloos weet te boeien door simpelweg dichtbij z'n toffe premisse te blijven. Hoewel niet helemaal vergelijkbaar, moest ik aan The Special (2020) denken. Films die ondanks hun budgettaire beperkingen toch met leuke ideeën komen die terug lijken te grijpen op thema's die kenmerkend waren voor het werk van o.a Cronenberg of in het geval van The Special meer Frank Henenlotter stijl body horror. Bavota en Springer proberen op een dunne lijn tussen drama & droge/zwarte komedie te balanceren, maar hebben niet de juiste mensen tot hun beschikking om het op de correcte toon te brengen. Voelt daardoor iet wat onevenwichtig, maar kan altijd terugvallen op het bizarre concept van wedergeboorte via een vagina in de muur.