• 9.377.356 stemmen

Genre: Biografie / Misdaad

Geregisseerd door: Eytan Rockaway

Met onder meer: Harvey Keitel, Sam Worthington en John Magaro

Plot Lansky

"The man who turned crime into a billion dollar business."

De verouderde Meyer Lansky, in de geschiedenis bekend als de "Joodse Godfather", heeft nog maar weinig tijd te gaan in zijn leven. Hij overtuigt de worstelende schrijver David ervan om een boek te schrijven over zijn criminele bestaan. Na 50 jaar is de FBI er nog steeds van overtuigd dat Lansky miljoenen heeft verborgen en proberen ze via de nieuwste kennis over de gepensioneerde gangster dichter bij hem te komen.

Meyer Lansky

Young Meyer Lansky

Maureen Duffy

Ben "Bugsy" Siegel

Charlie "Lucky" Luciano

avatar van joolstein

joolstein

Deze film vertelt het levensverhaal (één van de meerdere; Bugsy 1991, Lansky 1999) van de beruchte gokgigant die altijd enig verband met de georganiseerde misdaad ontkende en accountant Meyer Lansky door middel van een reeks interviews met de journalist/schrijver David Stone. Het leek soms net op levenscoach/therapeut Lansky... tja de manier waarop men het verhaal vertelt is nogal problematische; Het verhaal gaat veel meer over het fictieve personage van Stone.(misschien de vader van de regisseur die hem interviewde) Hij is aan de telefoon met ex en dochter, zijn problemen met alimentatie of geld of het nutteloze subplot van een avontuurtje met de vrouw in het badpak bij het zwembad. En als het verhaal over Lansky gaat is het ook niet heel spannend; Lansky gokt, gaat de alliantie aan met Ben "Bugsy" Siegel, de moeilijke relatie vanwege het opvoeden van zijn gehandicapte kind of ervaart liefdesverdriet. En dan zijn er ook nog de FBI-agenten opzoek naar de $300 miljoen dollar. De filmmakers missen echter elke kans om iets meer te doen dan de gebruikelijke gangsterbiopic-elementen. Nee deze gangsterfilm zal iemand, die net als ik, er geen groot fan van is, niet op andere gedachte brengen.

avatar van eempag

eempag

Dit is gewoon een slechte verfilming. Punt.

Het verhaal vertelt vanuit het heden met dan iedere keer terugkeer naar het verleden.

Dat voegt meestal niets toe en in deze film zeker niet.

Wazig gedoe met een interviewer die een boek schrijft waar dan ook de FBI druk gaat uitoefenen.

Erg wazig en onwaarschijnlijk allemaal.

avatar van Walter White

Walter White

Heb de film al tijdje opgeslagen om te kijken. De reden is dat ik het niet heb gedaan was omdat te lage recensies werd gegeven.

Bijvoorbeeld dat het heel onwaarschijnlijk of het waar gebeurd verhaal zou zijn en slecht geacteerd werd.

Dat is helemaal niet vond het juist heel interessant en goed gespeeld door de acteurs en actrices in de film.

De verhaal wist mij te boeien aan begin tot einde. En als je goed naar de film gaat kijken zal je zien dat er veel waarheid in is qua leven van een gangster. En hoe die iets opbouwt waar andere de neus in steken om het kapot te maken.

Vooral de FBI, en de overheid hoe vies spelletje ze aan spelen zijn. Denk dat er veel voorbeelden zijn die je tegen komt in werkelijke leven die we nu in zitten.