• 9.374.505 stemmen

Mucho Mucho Amor: The Legend of Walter Mercado (2020)

Documentaire | 96 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Mucho Mucho Amor

Geregisseerd door: Cristina Costantini en Kareem Tabsch

Met onder meer: Walter Mercado, Willy Acosta en Lin-Manuel Miranda

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Mucho Mucho Amor: The Legend of Walter Mercado

Walter Mercado was een markante, goedhartige en befaamde astroloog. Hij groeide op in de suikerrietvelden van Puerto Rico en werd een genderneutrale, cape-dragende helderziende wiens horoscopen gedurende 30 jaar 120 miljoen Latino's per dag bereikten. Op het hoogtepunt van zijn roem verdween hij echter op mysterieuze wijze.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Leuk dat hij zichzelf durfde te zijn als queer/androgeen persoon in een tijd dat dit nog niet normaal was... Of nouja, was hij dat werkelijk? Bespeurde ontzettend veel narcisme. En al die maniertjes met zijn handen, en die vaste spreuken. Echt gezond zichzelf vond ik het ook niet. Ook nog eens te bedenken dat hij de voorloper was van de astro tv. Nah, ik ben niet zo geïntrigeerd eigenlijk. Misschien helpt het ook niet dat ik voorheen nog nooit van deze persoon had gehoord, maar dat heeft vrijwel niemand in NL vermoed ik.

avatar van mrklm

mrklm

De legendarische status van Walter Mercado is zo groot dat zelfs Lin-Manuel Miranda zijn emoties nauwelijks kan bedwingen als hij oog in oog komt te staan met zijn inmiddels hoogbejaarde jeugdheld. Mercado was decennialang een kijkcijferkanon en hield generaties kijkers in de Spaanssprekende wereld in de greep met de horoscopen die hij met flair, flamboyance en vooral veel optimisme decennialang vermaakte en inspireerde. Mercado is nu een kluizenaar die samen met zijn trouwe assistent Willy Acosta in Puerto Rico woont, maar Costantini en Tabsch wisten hem over te halen openhartig te spreken over zijn carrière en zijn werk. Zij spreken en volgen hem in de aanloop naar een retrospectief ter ere van het 60-jarig jubileum van Mercado’s televisiedebuut. Een onderhoudende, regelmatig vermakelijke documentaire met een bitterzoete afsluiting, maar de makers gaan er nadrukkelijk van uit dat de kijker bekend is met het fenomeen Walter Mercado. Voor niet-ingewijden (zoals ik) blijft het daarom enigszins een raadsel waarom deze man zo legendarisch is.

avatar van lang pee

lang pee

Ik vond dit echt een heerlijke documentaire, ook al heb ik de hype totaal niet meegemaakt. Was iemand met zowel zijn goede als minder goede kanten, en was iemand met een hoek af, zoals wij dat hier zeggen, maar was gewoon heerlijk zichzelf, wat een ander er ook van dacht, niet simpel nu, en zeker toen niet....mucho mucho amor