• 9.372.898 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot En Route

Inay (9) en haar broertje zijn vrij van school vandaag en moeten in de vroege ochtend met hun vader mee op pad. Tijdens deze route, door de ontwakende stad, probeert Inay er stiekem voor te zorgen dat ze te laat op hun bestemming aan zullen komen. Ze weet namelijk dat ze dan beloond zal worden met een lading zoete toetjes.

avatar van Fisico

Fisico

OK kortfilm over armoede en het aanvaarden van hulp via voedselbedelingen. Het was toch even afwachten naar waar de film heen leidde. Ik kom op werkvlak ook geregeld in aanraking met deze doelgroep en het doet me wel wat. Kan me best inbeelden dat mensen hier schroom tegenover hebben. En ook kinderen kijken vaak vanuit een ander perspectief naar deze werkelijkheid. Het deed me wel wat wanneer het meisje haar vader aanstaarde wanneer hij bij een andere persoon extra voedsel bedelde omdat ze te laat waren en al het goeds al weg was ...

avatar van John Milton

John Milton

Schrijnend. Ik las vorig jaar al dat het aantal mensen dat een beroep moet doen op de voedselbank nog steeds stijgt, al is dat ook deels dat ze er een beroep op mogen doen (je moet in aanmerking komen als ik het zo lees, ook niet raar). Die voedselbank scène in I, Daniel Blake raakte me ook al zo..

Ik zag Mike Libanon laatst ook in Lux (2019), waar hij nog armer was, maar niet ongelukkiger. Fijne acteur wel, ingetogen maar valt genoeg aan zijn gezicht af te lezen.