• 9.376.040 stemmen

De Wachtkamer (1996)

Alternatieve titels: The Waiting Room / Der Wartesaal / Erotic Tales: The Waiting Room / Die Schönste Sache der Welt: Der Wartesaal

Oorsprong: Duitsland / Nederland

Geregisseerd door: Jos Stelling

Met onder meer: Bianca Koedam, Gene Bervoets en Annet Malherbe

Gesproken taal: Nederlands

Plot De Wachtkamer

De wachtruimte van een station. Terwijl zijn echtgenote koffie haalt, bekijkt een man op provocerende wijze de vrouwen in de wachtkamer. Één van hen beantwoordt zijn brutale blikken en leert hem een lesje dat hij niet snel zal vergeten.

Bekroond in 1996 met een Gouden Kalf voor Beste Korte Film.

avatar van Movsin

Movsin

Gene Bervoets is schitterend in zijn rol gaande van grandioos, zelfverzekerde versierder tot het hulpeloos, ontredderd, braaf burgermanneke...

Filmpke verveelt geen seconde omdat het naast de wederzijdse verleidingsacts ook een blik werpt op de andere wachtenden, figuren allemaal zo uit een echte wachtkamer gegrepen. En die figuren blijven stoïcijns, emotieloos zitten als Gene zijn meerdere moet erkennen in een ondeugende scène. Arme Gene. Plezierige kortfilm. Zeker geen drama.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Ik had m ooit lang geleden al gezien en vond m nu wat traag. Wat ik wel erg sterk vond was dat alles zich realtime af speelde. Film was iets spectaculairder geweest als zijn er bij zijn vrouw 2 minuten eerder een bekertje uit de automaat gekomen was

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak