• 9.374.574 stemmen

Geregisseerd door: Johnnie To

Met onder meer: Jacky Heung en Wang Keru

Gesproken taal: Mandarijn en Kantonees

Plot Chihuo Quan Wang

De vechtsporter Lu Hu ontmoet de aspirant-zangeres Cuckoo met wie hij een bijzondere relatie opbouwt. Terwijl hij traint om de beste in zijn vak te worden, helpt hij ook haar met het verwezenlijken van haar droom. Geleidelijk aan verandert hun vriendschap in een romance.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van McSavah

McSavah

Zat meer dan drie jaar tussen de release van Three en deze, dat is niet des To's. Afgaande op de trailer schiet deze film alle kanten op, maar zijn films lijken wel steeds kitscherig te worden. Al was Office voor het grootste gedeelte nog wel bijzonder geinig. Ook wel vervelend is de mix van Mandarijn en Kantonees sprekende acteurs waardoor je bij beide audiosporen irritante dubbing hebt. Jammer dat die films nooit worden uitgebracht met tevens een audiospoor waar de talen door elkaar lopen.

Zo, dat heeft lang geduurd (voor deze erop stond)!

Nieuwe To!

Alleen daarom al interessant, want hij heeft toch zo'n 3-tal jaar stilgelegen. Hij gaat ook weer aan de slag met Ka-Fai, maar wie zich al grootse dingen begint voort te stellen kan maar beter z'n enthusiasme een beetje temperen. Hoewel best een aardige film, kan het lang niet tippen aan de beste To films.

Sowieso is het verhaaltje ietwat uitgekauwd. MMA vechter en zangeresje ontmoeten elkaar en bouwen aan hun weg naar succes. Tegenslagen etc etc, maar het einde laat zich wel raden natuurlijk. De film loopt zeker niet over van originaliteit, gelukkig dan maar dat we hier toch te maken hebben met een kundig regisseur.

Want hoe voorspel ook, toch werkt de film ook wel. De regie is dan ook best aardig en ook de twee leads doen het niet slecht. Niks echt memorabels, maar de algehele kwaliteit ligt toch wel een eindje boven de norm. Heb me dan ook best vermaakt met deze film, anderzijds vraag ik me ook af waarom To eigenlijk nog een comeback plant. Deze film geeft niet de indruk dat hij echt nog veel te vertellen of bij te dragen heeft. Maar z'n volgende is alweer in aantocht zag ik, dus hij wil duidelijk nog niet op pensioen.

Geen verkeerd filmpje, maar To's hoogdagen liggen duidelijk in het verleden.

avatar van McSavah

McSavah

Ik vind de Don't Go Breaking My Heart serie eigenlijk wel leuk, hopelijk komt daar nog een derde deel van. En hopelijk een film in de trant van Blind Detective, dan is To toch op zijn best.