• 9.374.429 stemmen

Darkened Room (2002)

Geregisseerd door: David Lynch

Met onder meer: Jordan Ladd, Etsuko Shikata en Cerina Vincent

Plot Darkened Room

In de eerst helft van de film laat een Japanse vrouw haar appartement in Tokyo zien. De vrouw vertelt dat haar vriendin die naast haar woont erg verdrietig is. In de tweede helft zien we een jonge blonde vrouw in een donkere kamer. Ze zit in haar eentje huilend op de bank, totdat een andere vrouw de kamer binnenkomt en haar de waarheid dreigt te vertellen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van leatherhead

leatherhead

Het blijft knap hoe Lynch met zo weinig middelen toch nog zoveel sfeer weet te creëren. De constante mysterieuze ambient score is erg sfeervol, de vreemde dicht-op-de-huid stijl geeft een soort wrange, voyeuristische vibe af.

Verder ook interessant om aan de hand van dit soort shorts de ontwikkeling van Lynch z'n stijl te zien door de jaren heen. Deze short is stilistisch dan weer duidelijk verwant aan Rabbits en Inland Empire, alleen dan uiteraard veel korter. Van de verschillende stijlen die hij heeft gehanteerd is dit dan ook wel m'n favoriet denk ik.