• 9.373.837 stemmen

Unfit: The Psychology of Donald Trump (2020)

Documentaire | 83 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: #Unfit: The Psychology of Donald Trump

Geregisseerd door: Dan Partland

Met onder meer: Donald Trump, Malcolm Nance en George Conway

Plot Unfit: The Psychology of Donald Trump

"Science. Truth. Duty To Warn."

Is Donald Trump mentaal ziek? Er worden veel grapjes over Trump gemaakt, maar kan de maker van deze documentaire ook echt wetenschappelijk aantonen dat hij niet alleen ongeschikt, maar ook ronduit gevaarlijk is als president van het machtigste land ter wereld? Een duik in het brein van een van de meest controversiële mensen uit de hedendaagse geschiedenis.

Zichzelf - Former Intelligence Officer

Zichzelf - Attorney, Co-Founder The Lincoln Project

Zichzelf - Author, Psychologist (as John Gartner Ph.D.)

Zichzelf - Psychiatrist, Psychoanalyst

Zichzelf - Psychiatrist, Psychoanalyst (as Justin Frank M.D.)

Zichzelf - Entrepreneur, Political Consultant

Zichzelf - Republican Political Analyst (as Bill Kristol)

Zichzelf - Ethics Attorney for George W. Bush

Zichzelf - Historian, Author 'Fascist Modernities'

Vandaag om 20:30 uur te zien op NPO 2 Extra.

Ik dacht dat de medische consensus was dat je daar, zonder de man persoonlijk te onderzoeken, niks over kan/mag zeggen?

Daar sta ik ook regelmatig van te kijken.

In Nederland heb je een niet omomstreden psychiater Bram Bakker, die op verzoek in de media diagnoses maakt van nog niet veroordeelde verdachten, op basis van krantenartikelen en informatie uit de media.

kappeuter schreef:

Daar sta ik ook regelmatig van te kijken.

Ja, sommige mensen doen alles al ze met hun kop maar op TV kunnen komen. Het zal legaal wel ingedekt zijn, maar het is triestig dat zoiets dan (in dit geval) als documentaire verkocht wordt. Roddeljournalistiek, veel meer is het niet.

avatar van david bohm

david bohm

De sprekers vinden dat ze wel degelijk wat over de gesteldheid van 45 kunnen zeggen omdat zoveel van zijn gedragingen en gedachten te volgen zijn bijvoorbeeld op Twitter, de televisie en dat bovendien al geruime tijd.

Vooral de historische parallellen die worden getrokken met autoritaire leiders als Hitler en Mussolini zijn interessant en ook wel overtuigend. Sterk is ook dat mensen uit zijn directe omgeving aan het woord komen. Ontluisterend is bijvoorbeeld het verhaal over het valsspelen bij golf waaraan 45 zich schuldig maakt. Een aanrader dit.

avatar van mikey

mikey

Grote woorden van OH en Kapp zonder de doc te hebben gezien. Efin, zeer boeiend, voornamelijk omdat de film precies zegt wat ik allang wist, maar alsnog alle mankementen (=eufemisme) van de oranje man weer even op tafel legt. Voor diegenen die denken dat dit een psychoanalyse is van tRump, wees niet bang. Dat valt reuze mee. De doc legt door middel van talking heads en archiefbeelden uit hoe gevaarlijk de oranje man is. Dankzij argumenten vanuit de psychologische hoek. Maar vele anderen komen ook aan de beurt zoals voormalige leden uit rumps inner circle. (Waarom je door rump wordt verstoten, is dan wel weer door de psychoanalyse uitgelegd. )

En zoals je al weet: hij is extreem gevaarlijk. Valsspelen tijdens golf is misschien grappig, als in wat een rare dude ben je dan, maar wanneer POTUS dat doet, is dat wellicht zorgelijk. Helemaal wanneer hij een neiging heeft tot autocratie. Nog een kleine maand en we zijn weer wat wijzer.

avatar van SilverGun

SilverGun

mikey schreef:

Efin, zeer boeiend, voornamelijk omdat de film precies zegt wat ik allang wist,

En zoals je al weet: hij is extreem gevaarlijk.

Echt even met een open blik ingestapt en niet om een bias bevestigd te zien worden dus

avatar van starbright boy

Bericht verwijderd. Ook deze film is geen excuus voor politieke discussie. Het gaat om de film.

Zucht.